Co upéct - mám jen jedno vejce :-D

13943
17.2.12 09:28

Co upéct - mám jen jedno vejce :-D

Dobré ránko,

dostala jsem chuť na nějakou buchétku, mám ale velice omezené ingredience a do obchodu se mi nechce :oops: :mrgreen:
Mám jen jedno vajíčko, nemám tvaroh, ani zakysanou smetanu. Jinak všechny základní věci mám. Dál mám 4 jabka a 5 banánů :lol: Žádné další ovoce jako jahody nebo broskve nevedu.
Dá se z toho něco upatlat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33037
17.2.12 09:30

Buchta
rozmackas 2 az 3 mekke banany, na to nalijes tri lzice rozpusteneho masla, pridas hrnek trtinoveho cukru (ja davam mene, nebo misto cukru dam med. Klidne muzes dat i javorovy sirup) a jedno vajicko :palec:

• poradne to rozmichas, k tomu lzicku jedle sody a 1 a pul hrnku celozrnne mouky (nebo muzes pul na pul bilou a celozrnku), rozmichas a nalejes do vymastene formy.

Klidne muzes pridat rozinky, orisky, susene ovoce, citronovou kuru,cokoladu, co te napadne. Das do trouby a peces, dokud nevytahnes suchou spejli, cca 20-30minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.2.12 09:34

Perník - je jen z jedho vajíčka. Ale musíš mít prdoper (kypřící prášek do perníku) - máš? Plus je dobrý s čoko polevou. Je to naše nejoblíbenější buchta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.2.12 09:37

vejce se dá nahradit přidáním víc tuku a bramborovým nebo kukuřičným škrobem (stačí třeba jen pudink, to je vlastně škrob ;) )
Udělala jsem to tak a funguje to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.2.12 09:38

Andelka - já nemám celozrnnou mouku :( Nemohla bych tam dát obyč?

Lesi - já perník moc nemusím :oops:

Děkuju oběma za tipy :kytka:

EDIT: A ani sodu nemám :mrgreen: No já snad budu muset do toho obchodu :|

Příspěvek upraven 17.02.12 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.2.12 09:39
Gladys píše:
vejce se dá nahradit přidáním víc tuku a bramborovým nebo kukuřičným škrobem (stačí třeba jen pudink, to je vlastně škrob ;) )
Udělala jsem to tak a funguje to :palec:

Fakt? Takže když mám v receptu 4 vejce, tak tam švihnu 1 a kolik pudingu nebo škrobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.2.12 09:44

A co klasiku, hrnkovou?

1 vejce
1 hrnek cukru krystal (já dávám míň)
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, mléko vyšlehat, pomalu zašlehat mouku smíchanou s prdopečem.
Nalít do vymazané a vysypané bábovkové formy a péct do suché špejle. Já peču na horkovzduchu při cca 150-160 stupních.

Pro oživení jde třeba půlku těsta smíchat s kakaovým práškem a udělat dvoubarevnou bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.2.12 09:45
strace píše:
A co klasiku, hrnkovou?

1 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, mléko vyšlehat, pomalu zašlehat mouku smíchanou s prdopečem.
Nalít do vymazané a vysypané bábovkové formy a péct do suché špejle. Já peču na horkovzduchu při cca 150-160 stupních.

Pro oživení jde třeba půlku těsta smíchat s kakaovým práškem a udělat dvoubarevnou bábovku.

Jů, to jsem přesně potřebovala. Ještě do toho míchnu jabka a je :) Děkuji děkuji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.2.12 09:46

No teď kdybys mě zabila, tak si nevzpomenu, jaký byl poměr, jestli to byla lžíce škrobu a lžíce oleje, či tak nějak :zed: Ale teda u čtyřvejcového už se ti to stejně bude sypat a bude to zároveň dost mastné, spíš bych volila nějaký recept dvojvaječný, maximálně tří. Jo a ještě jsem narazila na to, že se dá nahradit sušeným droždím, práškem do pečiva, stačí googlit „nahradit vejce“ a vyjedou ti různé tipy, pomoct by ti mohli i recepty pro lidi s alergií na vejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.2.12 09:46

Není zač. Ať chutná! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.2.12 09:49

Já občas dělám koláč s pudingem a ovocem. Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prdopeč, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/4 hrnku oleje, 1 vejce
Puding: 1 litr mléka, 2 pudingy, cukr

Směs na těsto zpracovat, nalít na vymazaný a vysypaný plech, poklademe jakýmkoliv ovocem a zalijeme uvařeným pudingem. Potom pečeme na 180°C

(určitě na tom upotřebíš jablíčka - ty bych možná trošku posypala skořicí nebo skořicovým cukrem - i banány.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.2.12 09:51

A já teď našla jogurtový koláč ;) Takže pokud máš doma kelímek jogurtu, tak můžeš zkusit ten (jdu obhlídnout, jestli nemáme nějaké ovoce, jogurťáka bych si dala :oops: )
 http://www.recepty.cz/…-ovocem-3877

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.2.12 10:00
Gladys píše:
A já teď našla jogurtový koláč ;) Takže pokud máš doma kelímek jogurtu, tak můžeš zkusit ten (jdu obhlídnout, jestli nemáme nějaké ovoce, jogurťáka bych si dala :oops: )
http://www.recepty.cz/…-ovocem-3877

ten jogurťák dělám do formy na srnčí hřbet, do těsta dávám ještě kakao. Po upečení nakrájet, potřít marmeládou a když mám náladu a nesní se dřív tak ozdobit šlehačkou. S ovocem jsem ho nikdy nezkoušela, asi jdu pro jogurt :)

• Citovat
  • Upravit
31323
17.2.12 10:01

strace taky mě hned napadla bábovka ;) tak si mě s receptem předběhla… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.12 10:06
strace píše:
A co klasiku, hrnkovou?

1 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

8o To musím taky vyzkoušet, já dělám nejobyčejněšjší bábovku z šesti vajec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí