Co upéct? Rychle a chutně?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
27.9.24 07:02

Co upéct? Rychle a chutně?

Dobré ránko holky, máte nějaké stránky nebo své recepty na moučníky? Ne nic narocneho, potřebuju rychlovky co mám tak do hodky hotové. Do teď peču z internetu a instagramu, ale mám pocit že to je pořád to samé. Po delší době se uvidím se sestrou tak ji chci udělat radost. Díky za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
27.9.24 07:48

@monika163 Tak dost záleží na tom, co má ráda, se synem jsme třeba včera dělali sypané tvarohové řezy, ty jsou super jednoduché. http://recepty.tukni.cz/…e-zakysankou
A nebo u nás všichni milují jablkový závin z listového těsta, které teda kupuju (máslové na Rohlíku) s o to je to rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
27.9.24 07:55

Za nejjednodušší považuji litý perník, dobré je do těsta přidat 2 polévkové lžíce povidel, ale může být i jiná zavařenina. Po upečení polít polevou (prakticky jakoukoli), v případě čokoládové kdo má rád posypat strouhaným kokosem.

Pokud si s tím chcete pohrát, tak ještě trochu teplý potřít vaničkovým tvarohem s trochou cukru, ono se to tak trochu vpije a pak polít čokoládovou polevou. Kyselá chuť tvarohu je velmi osvěžující kontrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
27.9.24 08:04

Za mě jsou všechny hrníčkové recepty rychlé. I kynuté těsto je rychlé, když se hodí do pekárny a potom se vytáhne hotové těsto, to třeba rozválím a potřu máslem a posypu cukrem se skořicí, sroluju a nakrájím šneky, jednoduché a rychlé, děti to milujou. Když chci něco, co vydrží déle a chutná to pořád dobře, dělám mřížkový koláč s marmeládou (neoschne jako bábovka nebo perník). Vlastně kromě odpalovaneho těsta a kremovych věcí mě nenapadá nic, s čím bych se patlala v kuchyni víc než hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
27.9.24 08:26
@zrcadlo píše: Více

Ty jo to s tím kynutým zní skvěle :palec:
O víkendu to vyzkouším :-)
Děkuji :srdce:

Z jakého množství mouky obvykle děláte?
Kilo bude asi moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
27.9.24 08:39

Když začíná ten podzim, dám tip na extra rychlý jablečný koláč, který ale u nás zmizí vždy ještě za tepla (tak je totiž nejlepší):
hrnek ovesných vloček
hrnek hladké nebo špaldové mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 prášku do pečiva
lžička skořice
2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek (mám raději, když jsou kyselejší)
100 g másla (fakt máslo, ne Heru nebo podobné náhražky)

Sypké suroviny smícháme, vymažeme si formu a vrstvíme - 1/3 sypké směsi, hrnek jablek, 1/3 sypké směsi, hrnek jablek, 1/3 sypké směsi. Na povrch nalijeme rozpuštěné máslo (pěkně tak, aby se všechna sypká směs namočila). Po upečení se nahoře udělá luxusní zkaramelizovaná jablečná krustička.
Mňam jsem se namlsala, zítra ho taky upeču :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
27.9.24 09:39

@monika163 Hele já mám osvědčené základní těsto, ze kterého uděláš jak bábovku, tak jakoukoliv buchtu.

dva hrnky polohrubé mouky
hrnek mléka
půl až třičtvrtě hrnku cukru
půl hrnku slunečnicového oleje
dvě vejce
prášek do pečiva
vanilkový cukr

smíchat a těsto je hotové, odpočívat nemusí.

Bábovku uděláš tak, že odleješ do formy (vymazané a vysypané) půlku, d druhé dáš kakao a doleješ, pečeš na 180 stupňů 35 minut (vždy vyzkoušet špejlí) a hotovo.

Nebo to naleješ na plech, přidáš ovoce (třeba lesní směs, nebo jahody, nebo broskve, nebo meruňky) a máš bublaninu (samozřejmě, můžeš vylepšit přidáním tvarohu, nebo cukrové žmolenky).

Nebo uděláš celé těsto s kakaem, nalezeš do dortové formy, upečeš, rozřízneš, v Bille prodávají (asi bude i jinde) náplň kterou ušleháš se smetanou (skvělá je malinová nebo citronová/limetková), tím namažeš, přiklopíš, uděláš polevu z čokolády a posypeš sušenými malinami.

Nebo, co udělám jako superrychlovku teď o víkendu, nakoupíš máslové croissanty, uděláš tu nápň popsanou výše, croissanty rozřízneš, dáš tam tu náplň, přidáš čerstvé ovoce (jahody, maliny, banány, borůvky) a hotovo. Lze dělat i s pudinkovou náplní, nebo se šlehačkou (pak je asi dobré použít ztužovadlo).

Nesmíš se s tím moc s… dělat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
27.9.24 09:40

@z.pepa S těmi povidly do těsta si to s dovolením ukradnu, to mi zní skvěle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55986
27.9.24 09:54

Včera mrkvovo orechovo švestkové muffiny do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8915
27.9.24 09:59

Mi třeba přijde rychlá mramorová bábovka a všeobecně všechna podobná šlehaná těsta. Šup, šup ušlehat. Do formy a do trouby. Kolikrát jsem rychlejší, než je trouba rozehřátá, protože zapomínám zapnout program na rychlé předehřátí trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
27.9.24 11:08
@Premek_Orac píše: Více

výborná je v perníku i meruňková nebo rybízová marmeláda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.9.24 11:10

U nás je nejoblíbenější rychlý letní koláč na plech.
Z 1 kostky Hery, hrnku cukru krupice a 2 hrnků polohrubý mouky zpracujeme drobenku - tý si odebereme 1 hrnek na závěrečný posyp a do zbytku přidáme 1 vejce, 1 pr. do peč. a vlažné mléko ( dle potřeby tak, aby vzniklo mírně tekuté těsto). Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe hustě libovolným ovocem. U nás mají největší úspěch švestky. Navrch zasypeme odebranou drobenkou a já třeba konkrétně ten švestkový koláč ještě posypávam jedním skořicovým cukrem.Pak pečeme do zlatava. Máme tento recept od spolužákovo maminky ze základní školy a za ta léta jsme ještě nenašly oblíbenější receptík (když pominu klasické kynuté těsto).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
27.9.24 11:40

Bananovy chlebik je super a člověk spotřebuje hnědé banány
Samozřejmě všechny další lité moučníky typu perník, makovec,.. Do každého strouham jablko, takže jsou pak vlacnejsi.
Tenhle kolac je super drobenkovy, dělám s ovocem, mákem nebo tvarohem (případně kombinace): https://vikendovepeceni.cz/…s-drobenkou/
Jinak většinou peču podle Apetitu.

• Citovat
  • Upravit
16099
27.9.24 11:50
@Popokatepetla píše: Více

Já zase do perníku dávám strouhaná jablka. Zavařuju si malé skleničky strouhaných jablek právě pro tyhle účely, jablka pak v těstě nejsou vyloženě cítit, ale perník je vláčný a dětem chutná mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
27.9.24 12:02

@Popokatepetla Nevěděl jsem, co budu o víkendu dělat. Asi budu péct perník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí