Co už umíte ve 14,5 měsících?

1318
7.1.12 18:05

Co už umíte ve 14,5 měsících?

Ahojky maminky.Mojí malé Karolínce je necelých 15 měsíců a přemýšlím jestli už dělá všechno tak jak má,jestli není brzo začít učit na nočníček a tak.Pojďte si o tom popovídat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
7.1.12 18:11

1 rok, 4 měsíce, 2 týdny a 4 dny máš v metříku, to jí je trošku víc, ne? :think:

Jinak na nočník dávám od cca 7 měsíců, prostě chviličku po tom, co si sám sednul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
7.1.12 18:34

Nechci se chlubit, ale umím toho celkem dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.1.12 18:35

:mrgreen: :potlesk: jsem debil měla bych to nějak opravit,ale jak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.1.12 18:37
Sheelle píše:
Nechci se chlubit, ale umím toho celkem dost ;)
:mrgreen: a co to je,celkem dost?
Malá krásně žvatlá,občas se jí i něco krásně povede vyslovit,lítá jak čamrda sem a tam,má už 10 zoubků… :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
7.1.12 18:44

Můj syn má 6 zubů, žvatlá furt něco, ale slova umí asi 4. Leze jak drak, obchází nábytek, občas se zkusí pustit. Jí jak otesánek, na nočník nechodí, jen občas po spaní nebo když se mi podaří zachytit tlačení. Zajímá ho především moje elektronika, pak taky různý kolečka, se kterýma se dá točit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.1.12 18:55
petrusepetrus píše: :mrgreen: :potlesk: jsem debil měla bych to nějak opravit,ale jak???

Napiš adminovi ;)

Jinak toho umí celkem dost. Slov hodně, pomáhá s oblíkáním, snaží se jíst sám, poslouchá na příkazy dones, přines, podej, dej, odnes, ukliď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.1.12 19:03

:mrgreen: a taky Vám pprckové šplhají do výšek?Malá si dotlačí nebo donese ke stolu co potřebuje-ke konferenčáku a přes to leze na stůl.Dneska si obrátila aktivní chodítko a vylezla si na stolek k televizi :potlesk: Trnu jestli si nenamele kokos,ale zatím ťuk,ťuk je opatrná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.1.12 19:08

šplhá všude, čumák už si rozbil několikrát, je neponaučitelný. Vyleze třeba na gač a skáče po něm, až letí mimo gauč. :cert: Nejsem supermann, prostě nemůžu být mladýmu stále za zadkem a i když si nabije, tak stejně tam leze zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.1.12 19:11

To si právě říkám,že když od někud spadne,tak si nabije čumec a už tam nepoleze a ono pokaždý prd :lol:
Jinak povídáme ahoj,papa,papat,bum,baf,cáky,táta,máma,bába,děda,dědo,táto,bábo,halo…něco z toho ještě tou svojí hatmatilkou třeba cáky cáky,ale jinak vyslovuje v celku srozumitelně.Sama že by jedla ve stoličce to spíš ne,nesnědla by nic,všechno by bylo po zemi a navíc si v ní stoupá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.1.12 19:27

Ono to neni, že by se sám najedl, ale prostě si umí napíchnout na vidličku nebo nabrat na lžičk, většinou obsah i do pusy dorazí, ne teda všechen. Ale to je tak, že já dám 3-4 lžičky, než on si dopraví jednu :D

Jinak teda našemu je 15 měsíců, jsem se zapojila podle názvu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.1.12 21:12

Ahoj tak můj umí chodit dobře, sednout si na bobek, sní sám jablko,ale neumí mluvit skoro nic, pár slabik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
7.1.12 21:21

tak viktor má skoro 15 měsíců. umí chodit kolem nábytku, sám udělá v prostoru cca 3 krůčky. žvatlá i srozumitelně povídá, záleží na náladě. umí posílat pusinky, mávat a pacipaci. nočník ještě ani neviděl a podle mě má dost času. v tomhle věku ještě neumí vědomě ovládat svěrače a nočníkování je pouze reflex. podle jedné studie je dítě dostatečně fyzicky zdatné, když bez pomoci vyjde schody. a o psychické zralosti by se dalo spekulovat dál.
samostatné jídlo se daří spíš u sušenek a rohlíků, zbytek ne. ale spíš je to i moje pohodlnost. on ale taky moc nejeví zájem, tak mu dávám čas.
rozumí spoustě věcí, ale pouze některé příkazy akceptuje :mrgreen: :mrgreen: a královsky se baví, když může vytáčet starší sestru, která pak nepříčetně ječí. takže je u nás často veselo :mrgreen: :mrgreen: ale miluje ji. teď nám odjede starší na týden pryč, tak tu bude chodit/lézt a hledat ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
7.1.12 21:37

Tak naší malé je 17 mesicu. Od 10 mesicu,si sama drží lahvicku a pije,dělá paci,paci,jak je velka,papa a od 12 mesicu chodi. Teď poslechne na prines,odnest,vyhod,uklid.Dělá tytyty,krmí se lžičkou,říká cca 8 slov. Dělá vařila mysicka a kolo kolo :-) zameta po sobe,kdyz vyhaze hlinu z kvetinace a krmí psa granulema :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
7.1.12 22:23

Ahoj, naše malá má 15měsíců,má osm zoubků, chodí sama, vyleze schody po čtyřech, umí jak je velká,jak se má, pápá, posílá pusinky, ukáže jaké má starosti, jak se děda škrábe na hlavě :mrgreen: :mrgreen: opakuje všechno co řeknem, i taková slova jako baterka, traktor, auto, kočárek, otočit....., krásně říká ahoj, volá dědo, babi, tati, jen mami neříká :( :( řekne „aa“, ale až to má v plence :lol: na nočník si nechce sednout :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí