Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jen mě to tak napadlo po přečtení diskuzí o vztekání našich dětí..existuje vůbec normální,zdravé dítě,co je milé,klidné a netropí vztekací scény?máte některá takové?moje mamka o mě tvrdí,že se mnou neměla jediný problém,nevím,třeba už něco zapomněla,o mém synkovi se to teda říct nedá,normálně se zdravě vztekne minimálně jednou denně ![]()
jj,existuje,vím o jednom zde,co se nevzteká ![]()
Ale moje to není ![]()
Příspěvek upraven 07.01.12 v 13:05
Ahoj, vítej do klubu
já nevztekací dítko taky nemam, spíš naopak, je vzteklej až až! A po mě asi určitě taky nebude, protože máma řikala, že já byla zlatý dítě, no škoda, tak snad to druhý ![]()
já jsem se prý jako malá nevztekala
, zato ta naše cácorka, ta to umí pěkně ![]()
mě totiž přijde,že před 30ti lety se nevztekalo žádný dítě..a dneska se vzteká 98 procent dětí ![]()
KriJona píše:
mě totiž přijde,že před 30ti lety se nevztekalo žádný dítě..a dneska se vzteká 98 procent dětí
já tedy budu mluvit za sebe,ne za ostatní,ale možná jsem špatná máma ![]()
protože trvám na poslušnosti a na samostatnosti.
Příspěvek upraven 07.01.12 v 13:10
KriJona píše:Můj syn. Byl ukázkový, vzteká se teď, když je mu 9
jen mě to tak napadlo po přečtení diskuzí o vztekání našich dětí..existuje vůbec normální,zdravé dítě,co je milé,klidné a netropí vztekací scény?máte některá takové?moje mamka o mě tvrdí,že se mnou neměla jediný problém,nevím,třeba už něco zapomněla,o mém synkovi se to teda říct nedá,normálně se zdravě vztekne minimálně jednou denně
naše malá se vzteká hlavně, když jí něco nejde. třeba se tomu dřív řikalo jinak
nebo to naše maminy neřešily? nebo se o tom jen tolik nemluvilo ![]()
sieta.m píše:KriJona píše:Můj syn. Byl ukázkový, vzteká se teď, když je mu 9
jen mě to tak napadlo po přečtení diskuzí o vztekání našich dětí..existuje vůbec normální,zdravé dítě,co je milé,klidné a netropí vztekací scény?máte některá takové?moje mamka o mě tvrdí,že se mnou neměla jediný problém,nevím,třeba už něco zapomněla,o mém synkovi se to teda říct nedá,normálně se zdravě vztekne minimálně jednou denněA dcerka má 19 měsíců a je zatím taky klidná, obě moje děti odmala usínají samy, pěkně jedí, v obchodě se nevyblbují, nevím, nemám náročné rodičovství
![]()
závidím ![]()
momi33 píše:KriJona píše:
mě totiž přijde,že před 30ti lety se nevztekalo žádný dítě..a dneska se vzteká 98 procent dětíjá tedy budu mluvit za sebe,ne za ostatní,ale možná jsem špatná máma
Příspěvek upraven 07.01.12 v 13:10
protože trvám na poslušnosti a na samostatnosti.
tak to jsem asi teda taky špatná máma
i když nejsem..jen mám asi vysoké nároky..ale snažím se zachovat klidnou hlavu když se vzteká..ale někdy pak bouchnu jak papiňák a je konec ![]()
…u nás se hlavně vzteká,když mu není něco dovoleno,když trvám na pravidlech,apod.
Mezi lidmi se tedy nevzteká…
KriJona píše:momi33 píše:tak to jsem asi teda taky špatná mámaKriJona píše:
mě totiž přijde,že před 30ti lety se nevztekalo žádný dítě..a dneska se vzteká 98 procent dětíjá tedy budu mluvit za sebe,ne za ostatní,ale možná jsem špatná máma
protože trvám na poslušnosti a na samostatnosti.i když nejsem..jen mám asi vysoké nároky..ale snažím se zachovat klidnou hlavu když se vzteká..ale někdy pak bouchnu jak papiňák a je konec
jj,i já mám nároky na dítě,a to je pak jasné,že se neslučují s tím,co se dítěti líbí.
Kdybych ho nechala,jak chce on,tak je u nás pochopitelně klid.
Ale to by byl mimino.
Ano existuje - jmenuje se Bára ![]()
Nevzteká se, nemá záchvaty pláče, nevynucuje si věci ani nic jiného..Je hodná, poslouchá na slovo ![]()
Ale moc nemluví, ani není extra šikonvá..A neumí si hrát sama - furt musíme být s ní..
Já jsem byla zrovna taková plus stydlivá - kam mě posadili, tam mě našli..
Naši mi tvrdí, že jsem byla zlatý dítě, sama si hrála, poctivě přes den spinkala a vůbec se nevztekala. Moje dítě mi to plně vynahrazuje, doma mám příšernýho vzteklouna
![]()