Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcerce budou tři v březnu, nají se, obleče, obuje, zvládá nočník (svléknout, sednout,obléknout) - na normální WC vysazujeme, občas namaluje něco jako postavu - jinak vesměs čmáranice a krásně mluví krom R a Ř. Víc konkrétního mě nanapadá…
Strašně moc, to se snad nedá vypsat…
Sama jí, svlíkne a oblíkne se (ale s pomocí, kombinézu úplně sama neumí… =)), pozná nějaké barvy, smrká, pije z normálního hrnku, umí vyslovit už všechno krom R a Ř - zná asi miliardu říkanek a písniček, dokáže převyprávět jednoduchou pohádku (karkulka a tak, minule vlka vyměnila za lva a strašně se tomu smála). Čistí si zuby, vyplivne pastu, vypláchne si pusu - s česáním je to horší ![]()
Nakreslí vzorového hlavonožce=)
A hlavně se umí bezva vztekat ![]()
Jo a záchod/nočník bez problémů, jen po kadění ji utírám, na to je ještě malá (ani tam pořádně nedosáhne…). … co tě konkrétně zajímá?
Pipet píše:
Strašně moc, to se snad nedá vypsat…
Sama jí, svlíkne a oblíkne se (ale s pomocí, kombinézu úplně sama neumí… =)), pozná nějaké barvy, smrká, pije z normálního hrnku, umí vyslovit už všechno krom R a Ř - zná asi miliardu říkanek a písniček, dokáže převyprávět jednoduchou pohádku (karkulka a tak, minule vlka vyměnila za lva a strašně se tomu smála). Čistí si zuby, vyplivne pastu, vypláchne si pusu - s česáním je to horší
Nakreslí vzorového hlavonožce=)
A hlavně se umí bezva vztekat… co tě konkrétně zajímá?
Přesně, to vztekání umí nejlíp (koukám, že jsem svůj první příspěvek vložila anonymě
). Na říkanky a písničky jsem úplně zapomněla a češu zásadně já, páč vím jak to dopadá, když češe ona mě ![]()
Je toho strašně moc co umí a nedá se to vypsat, zakladatelko, máš něco konkrétního co Tě zajímá?
Každé dítě je úplně jiné
Některé je ve třech letech malý dospělý, jiné je ve třech letech ještě takové malé mazlivé nemluvící vzteklé zvířátko… A ve čtyřech letech to může být zase úplně jinak ![]()
Naše nejmladší byla právě ten druhý případ, prvorozená byla taková normální a prostřední byla extrémně šikovná - a jak tak koukám, srovnaly se mi všechny do normálu.
L.
Tak moc děkuji malý taky umí se obléct nočník nezná už jen záchod a nají se taky, ale barvy neumí zato umí počítat do 10 to se naučil ve školce, ale jak se tu píše, každé dítě je jiní. Jo a taky mluví a písničky si zpívá pořád a pohádky povídá i podle obrázků, tak myslím, že na tři roky i něco umí, ale R a ř neumí a vztekat se taky umí, ale jen občas
Dobrý den prosím Vás chtěla bych se zeptat co vše už dokáže tříleté dítě. Synovi byli tři v srpnu je sice šikovný a dost toho už umí, ale chtěla bych vědět co vše umí stejně staré děti. Moc děkuji