Vyhřezlý konečník u batolete

95
6.1.12 20:27

Vyhřezlý konečník u batolete

Dobrý den,

potřebovala bych radu, možná někdo máte podobné zkušenosti. Máme doma 20-ti měsíčního chlapečka a teď má docela problémy s kakáním.
Na začátku září minulého roku mu najednou z ničeho nic vylezlo ven kousek prcky, nevím jak to popsat, no prostě vyhřezlý konečník. Do té doby s kakáním neměl žádné problémy, tak jsem z toho byla celkem vyděšená a hned jela na pohotovost. No než jsme tam dojeli, tak se mu to zase zatáhlo, doktorka na pohotovosti říkala, že se to u batolat někdy stává a ať mu to pomalu jemně zatlačujem, pokud by se to stalo znova.
Od tý doby v pohodě, až zase teď před Vánoci to začalo. 23. prosince mu zase ta prcka vylezla, tak jsme mu to jemně zatlačili. O dva dny zase to samé s tím, že od toho 23. prosince se bál kakat a lítal tady s brekem, no nakonec to vytlačil i s tou prckou. Potom se strachem kakal asi dvakrát s pětidenními odstupy ale bez toho vyhřezlého konečníku. No a nakonec dneska večer zase ten konečník a dokonce dvakrát po sobě po půl hodině.
Tak už jsme se rozhodli, že s tím určitě půjdeme k doktorce, jen váháme, jestli máme jet už zítra na pohotovost, nebo to nechat na pondělí k naší pediatričce.
Chtěla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti, a případně poradit, co by jste dělaly Vy.
Moc děkuji za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.1.12 20:43

Ahoj,od dr. vim,ze i deti mohou trpet na vyhrezly konecnik,nebo hemeroidy,je to samozrejme spojene s tuhou stolici.
Me se tohle stalo u tretiho tehotenstvi,nerekla jsem to dr. a nakonec mi u porodu dr. konecnik zatlacil zpatky a zasil.
K dr. bych urcite sla,radsi k detske,s tou se prece jen lip domluvis,nez s cizim dr na pohotovosti.Pokud je to malo,nemelo by se nic dit,pokud hodne,nebo by se to malemu zhorsovalo,urcite to budou resit chirurgicky.
Zitra bych zasla do lekarny a koupila neco na zacpu pro male deti,urcite mu to pomuze.

A omlouvam se za anonym,nemusi kazdy vedet,co jsem mela s prd.li :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
95
6.1.12 21:42

anonymní děkuji za reakci, ale myslím, že tuhou stolicí to není. Když se mu to totiž udělalo porvé, měl průjem, takže úplně řídká stolice, ale je pravda, že teď je trochu tužší než obvykle a taky mi přijde že tlačí mnohem víc a déle, než normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
7.1.12 00:00

Bohužel ti nedokáži poradit, ale přijde mi směšný jak i v tak malé republice jako je ta naše může mít jedno slovo uplně odlišný význam: prcka, prcinka a od toho odvozené slovo prcat. V čechách tak říkáme ženskému pohlavnímu orgánu (vulva, pochva) a ne zadku. Už jsem se s tím setkala, že na moravě se tak říká zadku. Omlouvám se za odbočení. Doufám, že toto nebude považováno za vulgární příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
7.1.12 13:52

tak u Vás je prcka frnda? no tak to pro tebe musí znít hrozně že si kluk vytlačil prcku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
7.1.12 15:14

No když jsem to slyšela poprvé tak jsem byla v šoku, kolega v práci říkal:" Náš kluk dostal na prcku, protože zlobil" Tak jsem na něj čuměla kde by jeho syn vzal pcku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
8.1.12 22:41

Ja jen, ze u poraneni konecniku vadi i ridka stolice. Nas maly mel zase natrzeny konecnik z mega zacpy a lecili jsme asi 2 mesice…Vetsinou se to zhoji samo, ale asi bude vhodne kdyz na to nekdo koukne. Na pohotovost podle me neni nutne. Hlavne hlidat stolici ani ne zacpa ani ne prujem. Drzim pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
10.1.12 20:36

tak moc všem děkuji za odpovědi, ještě sem napíšu jak to dopadlo, kdyby měl někdo stejný problém a vyhledal si to třeba později.
V pondělí jsem s ním jela k naší pediatričce a ta nás poslala do dětské nemocnice v Brně na vyšetření na chirurgii. Tak ho vyšetřili, nic závažného nenalezli a dozvěděli jsme se, že se to prostě někdy takhle stává u batolat, ať se snažíme o pravidelnou stolici, dále zdravá strava, nic co zahušťuje stolici (čokoláda, kakao), a taky co mi přišlo nejzajímavější, prý ať ho ještě neučíme na nočník, prý dokonce se stává, že děti, které už na nočník uměli, se zase museli vrátit na plínky pokud měli tyto problémy. Ten vyhřezlý konečník se prý více stává při sezení na nočníku a pro tyhle potíže je prý lepší kakání ve stoje. Takže takhle.
Snad to tady někomu pomůže pokud by někdo měl stejný problém.
Ještě jednou děkuji za odpovědi. Mejte se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
10.1.12 20:43

Super taky diky, nas maly se ale jinak nevykadi nez na velkem WC…tak brzy se uzdravte, ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.4.15 10:11

@HanyBany Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak se u vás problém s vyhřezlým konečníkem nakonec vyřešil? Odeznělo to nakonec samo? Řeším teď stejný problém se synem, v červnu mu budou 3 roky, na nočník chodí asi tak třičtvrtě roku. Kaká pravidelně každý den, v pohodě, nikdy si nestěžoval, že by ho něco bolelo. Ale od včerejška se mu po kakání taky objevil vyhřezlý konečník. Včera se mu to zatáhlo během pár vteřin, dneska už to má dýl…k doktorce jdeme odpoledne. Stolici mívá myslím tak normální, ani tvrdou, ani průjem, jí hodně ovoce i zeleniny, čokoládu nemá moc rád, ale je pravda, že ráno a večer pije Granko, tak 1,5 dcl…Pitný režim myslím tak akorát, dáváme docela dost jablečný mošt ředěný vodou. Příčinou je možná to, že jsme byli teď na návštěvě u rodiny i přes noc a to se ráno nestihl vykakat doma, jak je zvyklý a kakal až další den odpoledne a právě docela tvrdou stolici…tak jestli si to tímhle nějak rozjel??Snad nám doktorka poradí, co s tím. Nebolí ho to, ale moc příjemné to asi není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.4.15 10:20

Doporučuji mastičku ruticelit, měla jsem po porodu také vyhřezlý koneční a dokonce se objevily i hemeroidy na které jsem předtím nikdy netrpěla a je to krásně zahojeno.
Ono pěkně se stravovat je jedna věc a pitný režim, ale to jsou povolené žilní stěny a je třeba pracovat i na téhle úrovni. Posilovat žilní stěny vhodnou léčbou, vitamíny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.4.15 10:49

@Nina Filipi A je ta mastička vhodná i pro děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.4.15 11:07
@kacaba379 píše:
@Nina Filipi A je ta mastička vhodná i pro děti?

ano, je to bylinná mast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.4.15 15:44

@Nina Filipi Děkuji za tip, pokud budeme moct, tak vyzkouším. U nás to teda nabralo neuvěřitelný spád. Dneska se mu to už samo nezatáhlo a mě trubku nenapadlo mu to zkusit zatlačit…během hoďky se mu to hodně zvětšilo, ani na tom nemohl sedět, tak jsme fičeli rovnou do nemocnice. Naštěstí ho to nebolelo, ale bál se tam hrozně. Přijeli jsme jen tak tak, že mu to šlo ještě zatlačit na ambulanci…ještě chvíli dýl otálet, tak už by musel na chirurgický zákrok…masakr, jak to bylo všechno rychlé. Nechali si ho tam přes noc na pozorování, mažou mu to mastí Faktu a pak se uvidí…jako mám osypky, jen si představím další kakání :,(.Je tam s tatínkem, máme ještě mimino, ale myslím, že to tam s ním dá možná líp, než se mnou :-)…tož tak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.4.15 16:52

Mě mazali v nemocnici taky mastí faktum a nijak zlepšení se nekonalo… Po té mastičce ruticelit to nabralo obrovský spád a hojilo se to ze dne na den. Měla jsem homoroid vyhřezlý velikosti višně. Udělal se mi 22.3. (to jsem rodila) a zítra to bude měsíc a po 14 dnech ani vidu ani slechu. Na druhý den jsem o tom nevěděla, aspoň to nebolelo…

Faktum mě taky mazali a nebylo to k ničemu…a jedna sestřička z oddělení mi sama řekla, že je to mast na prdlačku :-( že prej se prodává v lékarně něco, co je lepší..ale já si to nezapamatovala, ale dostala jsem se k tomu ruticelitu a za ten bych dala ruku do ohně. Zlepšení veliké a hlavně to přestalo bolet…po první noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí