Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám 13 měsíců starého synka, který se mi poslední dobou v noci budí každé cca 2 hodiny na jídlo. Dříve už spinkal a na papání se vzbudil jen jednou za noc, ale pak se to začalo stupňovat a teď už asi 2-3 měsíce vstáváme každou chvilku. A podstatné je, že pokaždé vypije kolem 150ml sunaru. Tak jsem se chtěla zeptat, čím třeba sunar zasytit? Lžičku či dvě kašičky? Nebo máte někdo zkušenost s HAMI 3 HAJAJA? Četla jsem na netu, že je důležité hlídat jídlo přes den, tak hlídám a stejnak je pořád hladovej ![]()
Děkuju za případný odpovědi ![]()
Podle mě je to zlozvyk
Mlíčko mu chutná, tak se budí. V tomhle věku bych už nedávala, maximálně napít vody. Vstávat k ročákovi co 2h, tak mě brzo vezou nohama napřed ![]()
Dala bch mlíko před spaním a pak až ráno, tedy teď bych postupně odbourávala, přes den bych dala mlíka co hrdlo ráčí, ale v noci bych intervaly natahovala.
No já právě mám pocit, že už mě odvezou, no ![]()
A jakým způsobem mám odbourávat? Je to můj první, tak vím prd
![]()
Já bych si stanovila třeba že dostane večer mlíko a dřív jak o půlnoci ne. Pokud se vzbudí, dát vodu, aby neměl žízeň a jinak uspat jakýmkoliv jiným způsobem. Samozřejmě bude ze začátku protestovat, ale po pár nocích zjistí, že mlíko teď není a smíří se s tím. A po té půlnoci si nastavit, že třeba až ve 3 a pak až v 6. A pak to posunovat.
A nebo zkrátka utnout, já takto v 9m utla noční kojení ze dne na den, asi tři dny se ještě dost budil, dostal vodu a zkrátka dřív jak v 6 mlíko nebylo a pochopil to rychle, začal se budit míň a míň, pak už stačilo jen dát napít a pohladit a zase spal, až nakonec se nebudil cca po 2týdnech vůbec.
Aha, tak děkuji. Budeme se (doufám úspěšně) snažit. A začneme hned dnes, už toho mám totiž dost ![]()
Presne tak, uz bych mliko nedavala, ja jsem odnaucovala uz od pul roka, davali jsme vodu, caj a jen kdyz nepomahalo nic, tak mliko, nebo vstaval tatinek, aby me necitili, ojila jsme jeste a pomalu se prestavali budit a zjistovali, ze na caj v noci to nema cenu a ted uz docela dlouho spi celou noc a na jidlo si nevzpomenou, ja je nacpu dost vecer, kase a jeste treba neco do ruky, banan, chlebik..
Já mám akorát strach, že mi prořve kolik nocí.. Už teď jsem nevyspaná asi tak milion let
Ale budeme muset jít do toho, už toho vstávání mám prostě dost, no ![]()
Charlienka88 píše:
Já mám akorát strach, že mi prořve kolik nocí.. Už teď jsem nevyspaná asi tak milion letAle budeme muset jít do toho, už toho vstávání mám prostě dost, no
Mě tenkrát překvapilo, jak hladce to šlo, přitom syn se budil ke konci snad po půl hodině, měla jsem ho v posteli prakticky furt na prsu, to bylo něco šílenýho.
Když jsem se pak rozhodla, tak jsem ho frkla do postýlky, v noci se vzbudil, tak jsem ho vyndala, ponosila, zazpívala, dala několikrát vodu a zase položila, buď se nechal ukonejšit, nebo celé nanovo, ale šlo to fakt rychle a s minimem řevu (muž ani nevěděl, že jsme byli v noci vzhůru
)
jj,taky se právě snažim to nějak nastavit abych pomaličku smazávala ten spánkovej deficit,jinak už mě asi trefí…a celkem to jde.Malej už je cca měsíc a půl už jen na UM a momentálně se mi budí po půlnoci,ale to se ještě nechá ukolébat a krmíme až tak kolem 3. no a pak mezi6.až 7. a to už je ale definitivně vzhůru…
Charlienka88 píše:
No tak to by bylo super, kdyby nám to šlo taky hezky hladce
čím dřív začneš odnaučovat tím líp, nebo dopadneš jako já, dávala jsem synovi v noci mlíko ještě ve 2 letech ![]()