Chytá si a hladí boltce

94
4.1.12 21:41

Chytá si a hladí boltce

Ahooj, chci se jen zeptat, zda to některé z vašich dětí taky dělá..náš 2,5 letý prcek se už nějakou dobu chytá za boltce a hladí si je, tahá si za uši..je to srandovní, myslím si, že to je určitý typ uklidňování se / nikdy neměl dudlík../. Taky si začal strkat prsty / i klidně čtyři na jednou../ do pusy, což může souviset s rostoucíma zadníma stoličkama. Všimla jsme si, že si za ty boltce chytá, když mu není vyhověno, když se třeba vzteká, není po jeho a vadí mu to..ale i tak nějak mimo to…chytá se za ně často. nevadí mi to, nedělám z toho vědu..jen mě zajímá, jestli to dělají i vaše děti?Díky.. :-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
4.1.12 21:44

Malá to dělá když se jí chce spát. Má ale 14m :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.1.12 21:45

Náš se štípe do krku. Dělá to zhruba od roka věku a doteď (2,5 roku). Též bezdudlíkové dítě, nikdy dudlík nevzal na milost. Jsem zvědavá, jestli nějakou uklidňovací techniku vymyslí i dcerka, co je zase pro změnu dudlíkový závislák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
4.1.12 22:02

Náš malej se taky chytá za uši…taky bezdudlíkové dítě. Je mu 15 měsíců a za uši se tahal vždycky. Když byl menší, tak tím dával najevo, že je unavenej, teď už se tím opravdu uklidňuje, třeba když mu řeknu ne, nesmí, tak se nejdřív začne natahovat a vzlykat a pak se chytá za uši…a uklidní se. Většinou se ani nezačne pořádně vztekat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.1.12 22:11

moje malá měla dudlík ale pak jednu dobu si za uši tahala, ne za boltce ale za uši, taky to dělala když byla unavená, říkala jsem jí ať to nedělá ale bylo to k prdu a časem to přešlo. Teď jsem si všimla že si začala kousat nehty :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
4.1.12 22:15

Tak náš mladý je dudlíkáč (17 měsíců) a za ty uši, a naušnice chytá mě :cert: , i při plavání, když se vynoří jde po mých uších, než usne, tak taky, vždycky, když se mazlí, když se potřebuje uklidnit…začíná mi to vadit, ale nemůžu ho to odnaučit…
Zkoušela jsem si sundat naušnice, ale rejdil jak zběsilý a hledal je, tak jsem si je dala zpátky a do 2 minut spal. (usíná se mnou)
Nemáte radu,co s tím? Dcera byla taky dudlíková, ale tohle nedělala :nevim:
Pardon zakladatelce za odbočení od tématu :hug:

Příspěvek upraven 04.01.12 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
4.1.12 22:15

jeee jako diskuse pro me :-D
malymu je 9 mesicu ale tak od 7 mesice co je bez dudliku dela to samy :-) chyta si za usi pri jidle, pri usinani a nekdy jen tak u jidla :-)))
a chyta si za obe dve a ma u toho pusu dokoran

j an ekdy kdyz pije z flasky al ezi mi na ruce tak drzi za ucho i me, za usi chyta me, manzela malyho petimesicniho bratranka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.1.12 22:20

Mám závisláčka na dudlíku (jak já říkám když si nese 3-4 najednou, dudlíkového magnáta :mrgreen: ) a za uši si tahá běžně - ne konkrétně za boltce, ale za uši ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
4.1.12 22:21

zvláštní… zrovna před pár dny jsem si všimla, že si málá při usínání machlala ouška… a pomohlo to a usnula sama :palec: Což se za 11 měsíců stalo asi 3× :lol:
takže jen ať si je machlá, když jí to uklidní… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
4.1.12 22:22

…dudlíčka jsme nikdy nechtěly a že jsem jí přemlouvala nesčetněkrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.1.12 22:28

naše malá si zase furt chytá za pupík a tahá ho ven… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
4.1.12 23:16

Náš malý (10 měsíců) si taky chytá za jedno ucho, ale nevím, proč. Možná, když je unavený… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.12 10:11
mona.k.79 píše:
naše malá si zase furt chytá za pupík a tahá ho ven… :,(

Malý zase pinďu :lol: (když je tedy nahatý, stačí slipy a nemá problém :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
5.1.12 10:49
Kakika píše:
mona.k.79 píše:
naše malá si zase furt chytá za pupík a tahá ho ven… :,(
Malý zase pinďu :lol: (když je tedy nahatý, stačí slipy a nemá problém :mrgreen: )

ted to zacal delat nas malej, kdyz mu reknu kde mas pindu sahne si tam a nam to prijde roztomily, horsi je ze kdyz ho jdu prebalovat hned si za nej chyti a kdyz je pokakanej uplne vsude tak ot je boj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
5.1.12 11:54

Syn bude mít rok a taká si za uši už dost dlouho, tak čtyři měsíce. Ale jen když rostou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí