Přestala sama usínat - 16 měsíců

63
3.1.12 23:21

Přestala sama usínat 16 měsíců

Dobrý den maminky :), prosím poraďte čím to může být, zda jste některá neměla podobnou zkušenost. Naší malé bude 16 měsíců, začala chodit v patnácti měsících a nedávno jí vylezly všechny čtyřky. Od mala jsme neměly problém s usínáním, položili jsme a odešli, až teď začala večer při položení do postýlky řvát,a nepomohlo ani to vydržet. Prostě řvala a řvala a než abysme jí tam trápili bůhví jak dlouho, tak sme jí začali uspávat. Uspíme buď v posteli, přeneseme a spí až do rána, nebo uspim u postýlky na židli, položim a taky spí až do rána. Po obědě usne v postýlce normálně. Navíc má teď rýmu, takže jí tam nenecháváme řvát ani chvilku. Raději uspíme. Né, že by nám to tolik vadilo, ale jen by mě zajímalo čím to může být. Zuby nelezou, papá hezky a je veselá. A opravdu prosím neraďte nechat vyřvat, za jedno dítě má fakt výdrž a za druhé toho nejsem zastánce. Moc děkuji Renča a Zuzanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
3.1.12 23:36

máme to samé :zed: radu moc nemám, ale u nás je to i podpořeno tím, že přes den málokdy spí, takže je buďto přetažená a nebo když už teda usne, tak v půl šesté večer, takže pak máme disko do jedenácti a pak je to stejně s křikem :roll: Křičet necháváme jak kdy, to už asi poznáš když je to takové to vynucené kňourání a neno problém. U nás partner šel dnes uspávat a ještě se nevrátil :lol: takže bych tipla že usnul dřív než malá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
3.1.12 23:39

prostě myslím,že je to období my jich už měli až,až :nevim: prvně to bylo do 6týdnu přes den usínala nádherně jen sem jí nakojila položila a spala a večer řvala i 3hodiny než usla,po 6týdnech jak když utne,pak zase asi v 5měsíccuich a taky řev asi ten měsíc,púak dobrý a pak kolem roka,od té doby v celku dobrý,ted byla 5dní nemocná vysoký teploty kolem 40st.a spala semnou(což nespáv :nevim: od 4měsíců je se setřičkou v pokojíku)a od té doby chce,abych si lehla za ni st :nevim: ačí 10min.a spí,ale do té doby neusne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
4.1.12 09:12

to znám, včera jsme vzali postýlku a dali ji do loznice, od malinka spinkal sám v pokojíku a bez problému, ted je to horor, jedou si dokomce udelal bouli na cele kdyz mlátil hlavou do postýlky :zed: takze je snámi v loznici a je klid :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.1.12 10:06

Naše malá je ve svém pokojíčku od roka, co jsme se přestěhovali a až jsme se divili jak to bylo v pohodě. Taky doufám, že je to jen období, jak píše Olčík, taky už jsme jich měli víc. Jo, a když chodí uspávat partner, tak to taky tak občas dopadá, že už se z ložnice nevrátí :P . Já jí radši uspávam v pkojíčku, tak že jí držim na klíně a pak jí tam položim. Nestačí jí ani když tam sem s ní. Zkoušela sem i pohádky, chvíli i poslouchala, ale pak stejně řev, tak sem jí vyndala z postýlky a uspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
4.1.12 13:24

Nás malej (13mesicu) taky usina sám - položím, pohladim a odcházím, ale taky mívá takova období, ze i po tomhle rituálu křičí. Jako kdyby chtel byt ještě chvilku s nami. Tak ho vezmem znovu k sobě, on ještě blbne, leze po nás a po nejaké době (15-20 minut) ho vezmu, ze se jde spinkat. Probehne stejny rituál a za chvilku spí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
7.2.12 12:06

Ahoj, zrovna řeším to samé…malej 16 měsíců doteď usínal krásně sám po obědě i večer a najednou poslední týden jako když utne. Nejdřív začal řvát, když jsem ho dala spát po obědě a od včerejška je to už i večer. Hysterák jak blázen. Takže beru do postele u uspávám. Bohužel se začal budit i v noci, takže to vypadá na návrat k nočnímu mlíčku. Taky dumám proč tomu tak je, z ničeho nic. Jinak je moc hodnej a veselej kluk. Říkám si, jesti třeba nemá zase nějaké období separační úzkosti, ale kdo ví? Tak snad to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
7.2.12 12:46

Ahoj, u nás to zatím nepřešlo. Ale nějak sme si zvykli na uspávání. Nějak to připadlo mému příteli, takže se s ní pravidelně koupe a chodí uspávat. Uspává stále v naší posteli a když jdeme spát my, tak jí přenášíme do svého pokojíčku. Někdy se v noci vzbudí a stěhuje se opět k nám, ale někdy tam spí celou noc bez jediného probuzení. Chodí spát před osmou a dnes jsem pro ní do pokojíčku šla v deset ráno. Po obědě usne ve svém v pohodě a bez breku. Vždycky jsem si říkala, že já dítě do své postele brát nebudu :) , ale když nás malá chce mít u sebe, tak už se tomu prostě nebráníme. A uvidíme, kdy to přejde. Jinak od té doby, co jsem v roce přestala kojit, nemá v noci potřebu vůbec nic pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
7.2.12 14:29

Tak to jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat u nás. Ale po včerejší noci mám fakt dost. Noční mlíčko jsme odbourali asi před měsícem, proto, že začal spát celou noc. Do té doby jsem to tak řešila, bylo to nejrychlejší řešení, jak ho zpátky uspat. Včera se probudil asi kolem 2.30 ráno, tak jsem ho vzala k sobě do postele a převaloval se tam úplně čilej další 2 hodiny! Konec, nemohli jsme vůbec spát. No jak říkám, uvidíme, snad to zase brzy přejde. Jinak máš moc hezkou holčičku… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.7.12 12:43

Tak už jsem bezradná! Jak to tady čtu, asi nikdo neporadí, co dělat… Celou dobu malá usínala sama, od roku sama v pokojíčku, pořád se teda budila na mlíčko, někdy dál usnula, někdy 2 hodiny pak byla vzhůru, to jsme tam někdo museli jít, ale nevytahovali jsme ji z postýlky. Poslední týden je jak vyměněná - v noci se vzbudí a řve! Párkrát to nevydržel tatínek a šel ji uspat - usnula u něho na posteli. Jakoby si na to zvykla, teď se budí i několikrát za noc - dneska 3krát a řve a řve dokud ji manžel nevytáhne z postýlky a neusnou spolu na posteli. Vždycky jsem si říkala, že nebudeme mít dítě v posteli! A je to tady! Myslela jsem si, že s věkem už bude jen líp, ale opak je pravdou! Dneska histerickej záchvat i když šla spát přes poledne - do té doby v pohodě. Ale nechala jsem ji řvát - celkem 43 minut! Už fakt nevím, jsem znovu těhotná, unavená a když se k tomu ještě nevyspím, nevím nevím…a manžel jezdí jako obchodní zástupce, tak moc nechci, aby k ní vstával, aby pak někde neusnul za volantem… nemá někdo nějakej zaručenej recept? Díky moc předem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.7.12 14:11

@klarcaVan Tak já Ti poradím. :mrgreen: Vem si jí do postele, nech jí spát s váma a ono to časem přejde. :kytka:

Moje holčička začala odmítat usínání o samotě kolem 15M, tak spala s náma v posteli. Teď je jí 20M, dostala svojí velkou postel, ve svém pokoji a ze dne na den začala usínat úplně sama, ještě nás vyhodí. A spí tam celou noc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.7.12 14:24

No asi mi nic jinýho nezbyde, vždycky jsem to hrozně odsuzovala. Jen je mi to hrozně líto, když tak pěkně usínala celou dobu a teď je ze dne na den všechno jinak… ale tak snad ji to někdy pustí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.7.12 14:31

@klarcaVan Jako ono moc možností nemáš, buď to budeš lámat přes koleno a otázka je, jestli Ti to k něčemu bude a nebo se na to vykašleš, půjdeš cestou nejmenšího odporu a uvidíš. Lámat přes koleno se to dá vždycky. Kdyby mi někdo řekl, že moje dítě bude usínat úplně samo, spát celou noc a ještě mě vyhodí z pokoje, tak bych mu nevěřila a myslela si cosi o bláznech. :nevim: A najednou, z ničeho nic, ze dne na den, šup a chce spát sama ve svym bez nás. :potlesk:

Ale já jsem zastáncem společného spaní, spala s náma od narození v posteli (jinak to ani nešlo, protože by řvala), když už to nešlo, zkusila jsem to lámání. V 9M estvill, docela to zafungovalo a pak zvládla usnout v postýlce, ale spala pár hodin (3-4) a pak už zase brečela, takže jsem jí zase brala k sobě do postele. V 15M šup a odmítla spát sama. No a teď ve 20m obrat k lepšímu.

Asi to nejde brát paušálně, ale pro mne je to ponaučení, že nemá cenu nic lámat přes koleno. Ale každé dítě je jiné a na každé funguje něco jiného. Univerzální rady bohužel neexistují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MiReZu179
19.7.12 21:50

KlarcoVan, měly sme to opravdu podobně. Když jsem toto téma zakládala, tak nám malá přestala usínat sama, tak sme uspávali a pak přenášeli. Po obědě usla v pohodě sama. Pak sem jí asi po dvou měsících zkusila dát po vykoupání do postýlky a ono to vyšlo :). Takže nějaký čas to zase bylo v pohodě a Zuza usínala sama, ale… že by spala celou noc, to jen málokdy. Po pár týdnech opět, položili sme do postýlky a hrozný řev. Ze dne na den. Vyřvat nepomáhá, tedy aspoň u nás, a já to teda nemam ráda. Takže opět nastalo uspávání, v naší posteli. Pak přišla rýma, bouchanec do hlavy a pod., takže přestalo i přenášení :), abychom jí měli u sebe, co kdyby náhodou něco. Ale co je trvale s náma v posteli, spí krásně, nerušeně, maximálně chce napít. A spíme běžně do devíti :). A chodí spát na osmou, půl devátou. Teď jsem opět těhotná a už dáváme dohromady velkou postel do jejího pokojíčku, takže jsem zvědavá. Moc by mě potěšilo, kdyby to vyšlo jako u Johanky. Ale počítáme i s variantou, že bude někdo u ní spát na matraci, nejspíš taťka :). Ale každopádně brzo bude bříško větší a větší, a pak navíc miminko, takže chceme, aby si zvykla znovu na pokojíček než se sourozenec narodí.

• Citovat
  • Upravit
63
19.7.12 21:53

Omlouvám se, nějak jsem se špatně přihlásila. Poslední příspěvěk (viz MiReZu179) je ode mě - Rendi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí