Co děláte přes den s prckama?

1005
3.1.12 18:24

Co děláte přes den s prckama?

Ahojky,zajímalo by mě co děláte s dětmi přes den.Já jsem s malou pořád sama a tak jsme zavření skoro pořád doma,jdeme i na procházku ale teď v tomhle počasí je to o ničem.Malá dlouho na kočáru sedět nevydrží,chce chodit a když jí dám na zem tak chodí jen chvilku a pak na kočár prostě nechce,protože se chce nosit.Takže u nás dlouhé procházky moc nehrozí,nevím už jak se máme zabavit.Takže my trávíme čas většinou zavření doma,malá si hraje a já jsem na pc.Nemám k sobě žádnou kamarádku s dítětem,takže nechodíme ani třeba někam do kavárny která má dětský koutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
3.1.12 18:33

jdeme nakoupit, vaříme oběd, věšíme plínky, po obědě oba spíme, večer si hrajeme… Na procházky moc nechodím, páč jsem vyčerpaná, než se vybatolíme ven a ještě někam dojít :roll: mě stačí ty cesty do obchodu.
Jinak občas jde a když nechce, tak se veze. Nosit na rukách ho odmítám. takže si musí vybrat něco jiného :jazyk:
Občas ještě nosím (šátek, manduca), to využívám hlavně když musím do města, tak abych netahala kočár… Kavárny mě taky netáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.1.12 18:34

Tak my povětšinou dopoledne doma uklízíme,koukáme na Kouzelnou školku,něco zabere snídaně,hrajeme si,po obědě jde malá spát a pak většinou chodíme ven se psem,jdeme bez kočáru,takže nám to dost trvá a pak si hrajeme, táta vykoupe a jde se spát..to je tak obden, ty zbylé dny jsme většinou v Praze- jdeme nakoupit, projít se, návštěva kamarádky, herna, teď chci začít chodit s malou plavat ;) ale já jsem taková povětrná, doma bych se zbláznila atkhle obden je to ideál.. ;)

Příspěvek upraven 03.01.12 v 19:03

• Citovat
  • Upravit
1005
3.1.12 18:39
pomeranca píše:
jdeme nakoupit, vaříme oběd, věšíme plínky, po obědě oba spíme, večer si hrajeme… Na procházky moc nechodím, páč jsem vyčerpaná, než se vybatolíme ven a ještě někam dojít :roll: mě stačí ty cesty do obchodu.
Jinak občas jde a když nechce, tak se veze. Nosit na rukách ho odmítám. takže si musí vybrat něco jiného :jazyk:
Občas ještě nosím (šátek, manduca), to využívám hlavně když musím do města, tak abych netahala kočár… Kavárny mě taky netáhnou.

Já celý den jen vidím jak se po mě natahujou ruce a když si jí aspoň na chviličku nevezmu tak se vzteká.Takže si jí vezmu do náruče jen na chvilku a pak jde zase dolů.Chvilku si kňourá ale potom přestane.To stejný mám když někam jedeme.V MHD vytahuje ruce z kočárku a chce jít za mnou.Stal se z ní děsnej mamánek.Nemůžu odejít pomalu ani z místnosti.Takže já nevydržím malou chvilku nenosit.Je mi ji líto navíc je to děsnej mazílek,pořád se chce mazlit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.1.12 18:42
sterezie píše:
Takmypovětšinoudopolednedomauklízíme,koukámenaKouzelnou školku,něco zabere snídaně,hrajeme si,po obědě jde malá spát a pak většinou chodíme ven se psem,jdeme bez kočáru,takže nám to dost trvá a pak si hrajeme, táta vykoupe a jde se spát..to je tak obden, ty zbylé dny jsme většinou v Praze- jdeme nakoupit, projít se, návštěva kamarádky, herna, teď chci začít chodit s malou plavat ;) ale já jsem taková povětrná, doma bych se zbláznila atkhle obden je to ideál.. ;)

Na kouzelnou školku se taky díváme.Potom si hraje a já vařím.Po obědě jde spát.Až se vzbudí tak si hrajeme nebo jdeme na tu krátkou procházku :lol: A takhle to mám každý den.Já otrávená,že jsme pořád zavření jen doma a malá se kolem 6 hodiny začne nudit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.1.12 18:45

Ale tak to já ho taky pochovám, ale většinou doma, když zároveň netlačím kočár a nenesu tašku s nákupem. Abych zase nevypadala jako krkavčí matka :lol: no a MHD kočárem jezdím minimálně, to se ani nedivím, že to děti nebaví. Buď jedeme oba s manželem, nebo mám nosidlo, tam je pak nejhodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.1.12 18:50
pomeranca píše:
Ale tak to já ho taky pochovám, ale většinou doma, když zároveň netlačím kočár a nenesu tašku s nákupem. Abych zase nevypadala jako krkavčí matka :lol: no a MHD kočárem jezdím minimálně, to se ani nedivím, že to děti nebaví. Buď jedeme oba s manželem, nebo mám nosidlo, tam je pak nejhodnější…

Já jsem to ani nemyslela tak,že by jsi nechtěla dítě pochovat.Já jsem jen psala,že u nás tohle nehrozí protože od rána do večera se po mě natahujou ruce a pořád se po mě malá plazí :lol: Záda s toho bolí strašně ale na druhou stranu jsem ráda,že se semnou pořád mazlí.Ani se nemůžu v klidu vysprchovat.Chodím,když malá spí a nebo když taťka příjde zrovna z práce a je na chvilku zajímavej :)Když jsem ve sprše dýl jak 10 minut tak se spustí děsnej řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.1.12 18:56

Tak po mně se taky natahujou ruce, ale chovat moc nechce, spíš vyžaduje pozornost, takže si spolu čteme, skládáme kostky, malujeme a tak.

Ale už nějakou dobu se ho snažím naučit, aby neřval pokaždé když zajdu za roh. Zdá se že je rozumný a většinou to pochopí (že jdu hodit plínky do pračky a hned se vrátím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.1.12 19:00
pomeranca píše:
Tak po mně se taky natahujou ruce, ale chovat moc nechce, spíš vyžaduje pozornost, takže si spolu čteme, skládáme kostky, malujeme a tak.Ale už nějakou dobu se ho snažím naučit, aby neřval pokaždé když zajdu za roh. Zdá se že je rozumný a většinou to pochopí (že jdu hodit plínky do pračky a hned se vrátím)

No tak to mě začlo tak před měsícem tady tohle.Jinak před tím to bylo dobrý.Snad se to zase uklidní.Vím,že synovec tohle ségře dělá někdy i teď a to mu jsou 3 roky.Pamatuju si jak sem si vychvalovala,že Nelinka tohle nedělá.Asi to okoukala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.1.12 19:07

Agi, tak proč někam nevyrazíte, klidně samy? ;) teda nevím kde bydlíte, my sice 40km za Prahou, ale manžel denně dojíždí do práce, takže většinou jedeme tam i zpátky s ním, nebo si uděláme echt výlet a dokodrcáme se vlakem :lol: mě to venku děsně baví, doma bych se zcvokla a kamarádky tady u nás taky nemám..a ještě víc se těším na léto, že budeme trajdat po lese, v Praze nebudeme hned prchat do tepla, ale půjdeme se někam plácnout do parku, jééé :dance:

Pomeranco, třeba mojí malou to vždycky bavilo v MHD, ale tak cca 2 týdny nastala velká proměna a do ní se zahrnuje i to, že všude v hromadných dopravních prostředcích řve :lol:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.1.12 19:37

Tak u nás (13 měsíců) to vypadá většinou takhle. Ráno po probuzení jdeme do koupelny. Zatímco trůní na nočníku se nějak upravím. Pak si chvíli mrňous hraje s vodou v umyvadle a vyčistí si zuby :) pak uděláme snídani, chvíli si pohraje s tátou a je 9 a jde na 1,5 hoďky spát :) pak se mnou vaří oběd. To jsou 2 varianty. Buď mi krámuje povolené skříňky a nakonec zkouší která poklička pasuje na daný hrnec, nebo je v jídelní židli a kouká mi pod ruce. Po obědě jdeme ven aspoň nakrmit kačeny. Jinak prohlížíme knížky, rozebíráne duplo, hází míčky za gauč, velký úspěch má hopík a dřevěná káča. Ještě na Vánoce dostal tatrovku tak ho na ní vozím nebo on něco. Teď ho desně baví auta, takže jsme dneska hodinu v kuse koukali z okna a každé okomentoval svým áto :) a když nám popeláři i zatroubili byl blahem bez sebe :)

A jinak ještě miluje vlaky, takže minimálně jednou týdně se jedeme projet.

• Citovat
  • Upravit
2507
3.1.12 19:38

My dopoledne jdeme buď nakoupit nebo tak na hodinku ven. Když je ošklivě, tak uklízím, vařím atd a Kubík se kouká na Mašinku Tomáše nebo si hraje. Po obědě spí, pak jdeme buď zas na chvíli ven nebo si hrajeme. V pondělí míváme cvičení pro nejmenší, ve čtvrtek a v úterý dětský klub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
3.1.12 19:54

Ahoj koukám my máme troškuobdobný režim,vstane kolem osmé až deváté,nasnídáme,dáme vyprat prádlo,případně přichystám věci na oběd(zeleninu a tak)mezitím si malý chvilku hraje,kolem desáté vyrážíme ven aspoň na hodinku buď na nákup ale většinou s motorkou,dřív se sekačkou-nemáš pro malou dětský kočárek?třeba by ji to chytlo,po návratu nočník,uvařit rychle oběd,společně pověsíme prádlo(má vlastní sušáček) pak si hrajeme,posíláme autíčka,míčky,čteme básničky,kolem půl druhé jdeme do postle a čteme pohádku,když usne dobře když ne jdeme ven hned,jinak dáme po probuzení svačinku a alou ven,nenosím už dlouho buď jde nebo v kočáru nic jiného není(ale už je asi starší).Po návratu už je doma tatínek tak si s malým taky pohraje nebo já-skládáme puzzle-ta plně jednoduchá,kostku,stavíme věž z kelímků,předvádíme kolo kolo,bramboru,pásla ovečky atd… Ve středu chodíme do centra,to je moc fajn,nebo se prostě dohodnu s kamarádkama s dětma,že se stavíme,nebo přijdou prarodiče.Dá se toho opravdu vymyslet dost chodíme na bazén,jezdíme mhd na kačenky,myslím že v dnešní době toho lze vymyslet opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
3.1.12 20:03

Tak my chodíme na plavčo, někdy si zacvičit a jinak dlouhé procházky protože je hroznej chodec, bud se psem nebo s kamarádkou :D :D
Někdy nám taky přijde den dlouhej tak někam vyjedeme a zbytek cesty dojdeme po svých nebo v kočárku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.12 20:33

Tak my v 8 vstáváme, snídáme,loučíme se s tatínkem :) pak uklízím kuchyň(večer se mi nechce) a malá mi cpe do myčky svoje nádobíčko :) Pak jdeme ven-do obchodu, na hřiště,do knihovny…dál s kočárem, kolem domu pěšky-to máme pak na dlouho.V 11 jde malá spát, uvařím oběd,pak jí a pak si hrajeme-čteme, puzzle, malujeme,vyrábíme.Před 6 chodíme když je pěkně tatínkovi naproti k autobusu a koukat na pejsky za plotem.Pak koupání, večeře,spánek.Chci zajít do nějakého mat.centra a plavat,ale bydlíme tu krátce a ještě nikde nic neznám a nějak nám na to nezbývá čas :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML