Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,už jsem bezradná…Holčička rok a 4 měsíce,se neustále v noci budí hysterickým brekem…Už jsem vyzkoušela snad vše…Obléknout jí více ,jestli jí není zima,obléknout jí méně to je zase ledová královna,ve spacím pytli být nechce!Myslela jsem se že je to hladem,ale to není možné,protože hodinu před tím jsem jí dělala 150ml sunaru…Tak já už nevím..Převaluje se v postýlce z jedné strany na druhou!
Když jí dám dudlika ,tak se začne rozčilovat ještě víc…Vyhodí ho z postýlky..Dokonce když si jí vezmu do náručí,abych jí utišila,tak stejně řve a chce zpět do postýlky,a když jí tam položím tak se vzteká…Jsem už fakt bezradná..Usíná pak tvrdě nad ránem..A vstává až v pul deváté..Ale to já jsem už dávnou na nohou ,protože domácnost nepočká
.Když jí večer dám spát v pul osme,to krásně spí,až do 23 hod,kdy se teda probouzí a řve skoro každou hodinu..Pak teda nad ránem usne a chrápe…Poradte prosím ![]()
Kamaratka mela neco podobneho,maleho soupli do samostatneho pokojiku a od te doby chrni celou noc.Mas malickou jeste v loznici u vas?
ano ,máme ji v ložnici…Ale pochybuji ,kdybych jí dala do pokojíku že se uklidní,ono když k ní nevstanu tak se neuklidní..
RyBANA píše:
Za 4 měsíce to budou dva roky beze spánku
U vás taky? ![]()
Jinak zkuste ten pokoj, homeopatika, nechat vyřvat a při nejhoršim zatnout zuby a vydržet
ahoj nejsi v tom sama…kamarádka má dcerku ta každý den v 19h spustila ado půl 3 vydržela nespat a ječet…kamarádka byla z toho zoufalá,jednu noc spala u nás a malé se to trochu upravilo už chodí spát tak kolem 22h a spí až do rána a to tě upozornuju že přez den nespí…Musím se pochlubit mi od 2 měsíců spinkáme celou noc
…koupel,mazlení sunar na noc +2 odměrky kaše a vstává mi tak kolem půl 7h.Musíš vydržet kolem půl roka až roka se to upraví,snad
![]()
Aha všimla jsem si že má více roků…tak vydržet,vyřvat většinou nepomůže… ![]()
jesenka33 píše:
ahoj nejsi v tom sama…kamarádka má dcerku ta každý den v 19h spustila ado půl 3 vydržela nespat a ječet…kamarádka byla z toho zoufalá,jednu noc spala u nás a malé se to trochu upravilo už chodí spát tak kolem 22h a spí až do rána a to tě upozornuju že přez den nespí…Musím se pochlubit mi od 2 měsíců spinkáme celou noc…koupel,mazlení sunar na noc +2 odměrky kaše a vstává mi tak kolem půl 7h.Musíš vydržet kolem půl roka až roka se to upraví,snad
![]()
Ale malý je ROK A 4 MĚSÍCE...... ![]()
spíš mi nejde ani o to že se nevyspím,ale bála jsem se aby to bylo normální=))Ž takto řve. ![]()
Ráda bych taky přidala něco jakože já se už nevyspala čtyři roky, ale není to pravda. Respektive to si tak nějak člověk zvykne. Ale je fakt, že psolední dobou, jak se nám stali z těch batolat a miminek už pání kluci, tak krásně spinkají celou noc. Pominu-li courání na záchody, přípravu sunarů a tak. Jsou holt dva, tudíž to vstávání krát dva. A nebo už mně tak vycvičili, že když během šestihodinnového spánku vstávám jen dvakrát, mám pocit, že jsem se perfektně vyspala.
ale vím že už spací pytel nene..Měla ho 2 večery a to co dělala.když jí moc obléku potí se..A když málo,deku mi odkope a pak jí je asi zima.Já nevím…Jsem hotová z toho že ani nevím a nepoznám jak se mému dětátku dobře spí.
![]()