Nechce pít čaj, jen dobrou vodu s příchutí

94
4.1.12 22:30

nechce pít čaj, jen dobrou vodu s příchutí

ahoj maminky, jak řešíte pitný režim u malých (ročních) dětí?? Syn pil granulované čaje, ale co ochutnal něco jiného nechce nic krom vody s příchutí..
Taky si myslím, že toho moc nevypije.. Ráno 210ml mléka, večer 180 ml mléka a přes den tu vodu v množství asi 2 dc…
Jak pijí a co vaše děti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6882
4.1.12 22:34

:mavam:
u nás se pije převařená voda. Mám tady granulovaný čaj od Humany, ale ten dávám spíš svátečně.
I moje starší dcera chce jen vodu a nebo neslazený ovocný čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.1.12 22:37

U nás taky jen kohoutková voda (teď už ani nepřevařuju, protože máme u nás hodně kvalitní) nebo čaj, ale jen sypanej(sáčkovej) ovocnej nebo bylinkovej. Granulovanej bych nevypila ani já natož to dát prckovi.

Příspěvek upraven 04.01.12 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.1.12 22:38

Hmm, tak me maly chce momentalne pit jen caj cerny. Mel kvuli prujmu dietu a doktor mi poradit v ramci teto diety slaby cerny caj a malej ted nechce nic jinyho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
4.1.12 22:40

Tak u nás voda z vodovodu (je u nás lepší než balená) a ovocný čaj bez cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
4.1.12 22:43
tweetydee píše:
U nás taky jen voda (teď už ani nepřevařuju, protože máme u nás hodně kvalitní) nebo čaj, ale jen sypanej ovocnej nebo bylinkovej. Granulovanej bych nevypila ani já natož to dát prckovi.

Ta voda u nás převládá nejvíc, psala jsem „svátečně“ tzn. skoro vůbec.
Jelikož v tomto období taháme ze školky pořád nějaké rýmy a pod., tak vaříme čaje proti nachlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
4.1.12 22:59

Floreno, zkus malýmu uvařit už zmiňovaný ovocný čaj, když bude mít žízeň tak ho určitě vypije. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.1.12 23:05

nebo vymačkat šťávičku z nějakého ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
4.1.12 23:08
tweetydee píše:
nebo vymačkat šťávičku z nějakého ovoce?

je i hodně šťáv třeba od Hippu, malej to určitě nepozná, když to naředíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
4.1.12 23:32

jak píšou holky, zkus mu naředit nějakou šťávičku … pak mu postupně můžeš ubírat, ubírat. až pak nebude pít tak přeslazené džusíky.
já dávám čajík-sáčkový, vodu obyč z kohoutku nebo i se šťávou, pak bílou kávu, mlíčko … :-) a svátečně jí koupím ty water džusy nebo dobrou vodu s chutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.1.12 23:56

starší nikdy ale nikdy nepil žádný čaj.
vodu nepil do dvou let. od asi 8m vzal na milost jablečný džus, a to nejprve neředěný :roll: postupně jsem ho šidila. ve 2 letech měl nějakou záhadnou nemoc a kolem toho přestal pít cokoliv, vypil denně přes litr polotučného mléka, studeného, nic jiného, trvalo to týden. a na to začal pít vodu, kterou pije dodnes. samo, že šťávičku, multivitamín a tak si dá,…
mladší je na vodě.
taky pijí málo, oba, musím nabízet, nutit, hlídat. průměrně starší vypije 2-3kalíšky Ikea mlíka a tak 3 vody, když je doma. ve školce nemám tucha, prý pije?
mladší má tak 0,5-0,7l mlíka a tak 200vody,víc toho prostě nevypije..

ale v zásadě, to že nepije čas, by mi faaakt nevadilo, navíc granulovaný.. od toho je jen krůček k ochucené vodě.. vody jsou různé, mrkla bych se co v ní je, vybrala takovou, která je nejméně umělá..

a opravdu toho moc nevypije, chce to nabízet a nabízet, .. oni si musí zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21712
5.1.12 07:38

viktor mi pije jen naředěné ovocné šťávy - hipp, hami, babylove. sem tam si dá čistou vodu. myslím, že důležitější je, že dítě pije a občas účel světí prostředky ;-) osobně taky moc nevidím rozdíl mezi ochucenou vodou a granulovanými čaji. zkus najít nějakou nejméně chemickou a nebo ty naředěné šťávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
5.1.12 08:29

u nás vládne dobrá voda ochucená-nejvíce bezinka! já jsem ráda že konečně něco pije,nikdy nic,už jse měla nerva jak pojedem do nemocnice kvůli dehydrataci a ejhle-voda se chytla. takže za mě :dance: já jsem ráda že něco vypije a jestli je to podle tabulek zdarvé výživy je mi šumafuk ;)

• Citovat
  • Upravit
1472
5.1.12 08:37

Holky, je to sice lehce mimo diskuzi, ale mimčo mám ještě v bříšku a rozhodně ho chci naučit aby pil právě buď holou vodu a neslazený čaj. Možná výjmečně jak bude starší tak mu dám i něco lehce slazenýho ale spíš medem nebo ředěný džus. Ale nevím jak to tak nějak provést. Když mu chci dávat už od začátku neslazený čaje, tak by to měl vypít tak či tak, protože slazené nebude znát, podle mě :think: . Jenže co potom, když mu dá tchýně něco slazenýho nebo kdokoliv jiný u koho bude a zjistí, že slazené je lepší a neslazené mi už nebude pít :nevim: ? Řeším to sice zbytečně dopředu, ale chci se na to trochu připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
5.1.12 08:39

takové věci musíš nahlas a bez jakéhokoliv protiřečení všem říct a trvat na tom! náznaky ani jic jiného nepomůže-kor babičkám ;) všem hned řekni jak to TY chceš dělat a stůj si za svým!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML