Týden bez mámy

Anonymní
6.1.12 13:17

týden bez mámy

Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti, že jste nechali 16 měsíční dítě na týden u babičky. Mám možnost ject na týden na dovolenou, kam ale nechci s pádných důvodů tahat malou a ani by to nešlo. Na babičku je zvyklá a má jí evidentně v oblibě jen nevím jak bude reagovat na to že bude celý týden beze mě. Mám jí nějak postupně zvykat? třeba jí nechat hlídat jen přes noc?

Za jakékoliv rady děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
6.1.12 13:20

Mám 19-ti měsíční a nechala bych jí někde maximálně jen na jednu noc, týden by pro mě bylo zatím hodně, ale to mluvím o sobě a své dceři, jiní to třeba zvládnou hravě. Jde o to, že takhle malým dětem se to slovně nevysvětlí, jela bych až od takového dítěte, kterému to vysvětlím, které to pochopí a kterému můžu telefonovat, to malé nebude vědět, proč je najednou máma pryč.

• Citovat
  • Upravit
4024
6.1.12 13:23

Ahoj tak já jsem malou musela dát také cca na týden pryč, ale bylo to zdůvodu nemoci /chytla jsem chřipku a měla jsem 40 / tak hned druhý den šla, vůbec se na nic nepřipravovalo, nešlo to, a zvládla to úplně v pohodě, je pravda, že večer byla trochu tesknější co mamča říkala, ale jinak dobrý. :dance: A musím dodat že vté době malé měli být dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
6.1.12 13:24

Ahoj,tak pokud je na babicku zvyklý,tak nechala. Naší malou necháme obcas u babičky na noc a nema sebemensi problém. Je ji 17 mesicu. To spis ja jsem jako na trni a stýská se mi :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
6.1.12 13:25

Pokud je na babičku zvyklá, ano, dala bycj ji na zkoušku na noc a den. Pokud by to proběhlo OK, klidně bych jela. Asi jsem krkavčí matka, ale zkusila bych to. Stýsklalo by se mi, to ano, ale jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
6.1.12 13:27

Pokud je dítě zvyklé, tak to není problém. Naše děti běžně tráví víkend u babičky zhruba od půl roku věku, takže si po rodičích ani nevzdechli, přestože to byl výjimečně i týden.

Příspěvek upraven 06.01.12 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14104
6.1.12 13:27

Pokud je zvyklá a už tam nějakou noc trávila, tak bych to riskla.
Já bych taky ráda takhle někam zmizla, ale dítě zvyklé není a spíš by mi pak bylo líto, že naši by přišli o uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.1.12 13:28

Tak já jsem malého nechala v 11ti měsících u mamky na 5dnů. A malou poprvé asi ve 20m na 4dny a bylo to v pohodě. Pokud jsou na sebe zvyklí, tak si myslím že si ani nevšimne že tam nejsi. Záleží jak je na tebe fixovaná. Jestli jste ještě nezkoušeli přes noc, tak bych vyzkoušela jednu noc a uvidíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
6.1.12 13:29

My staršího nechávali u babičky na pár dní už od jeho 10 měsíců a v pohodě .) Po rodičích se mu vůbec nestýskalo :cert: :lol:

Přijde mi, že odloučení vadí spíš rodičům než dětem :think: Ale třeba mám zatím jen štěstí na děti (ani jeden není mamánek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
6.1.12 13:31

Ahoj, když bylo dítěti cca 17 měsíců, musela jsem na 8 dní do nemocnice na operaci. Manžel si vzal dovolenou a ještě k nám denně jezdili jeho rodiče. Malý byl totálně v pohodě, nesl to lépe než já, která loučení ořvala a když jsem volávala domů tak jsem ho ani nechtěla k telefonu, protože se mi opět spouštěly slzy. Dodneška mám před očima ten obrázek, když jsem konečně přijela domů, on se na zahradě proháněl na odrážedle, viděl mě, zarazil se, babička se ho ptala, kdo to je, tak pak potichu řekl máma, chvíli mě ignoroval, ale pak se ke mě přitiskl a 5 minut mi ležel na rameni :-)
Jinak žádné zvykání předtím jsme nedělali. Jen jeď. Mám i několik podobných zkušenosti ze svého okolí, kdy na pár dní hlídali děti prarodiče, vždycky bylo všechno v pohodě, sem tam nějaké ty dětské slzy, ale všichni to přežili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.1.12 13:32

Asi zvykat postupně, malá byla teď celý den od probuzení po spaní večer u babičky a ani si nevzpomněla. Plánujeme v co nejbližší době jí tam nechat na víkend (pá-ne). Ale na naší se musí pomalu, ona až tak zvyklá na cizí není, je vlastně pořád jen se mnou, k babičkám jezdíme tak co 3 týdny jen na víkendy. Takže chceme tu změnu pomalu. Pevně doufám že na konci května kdy máme naplánováno aby byla malá u babičky týden až 14 dní to zvládne (bude mít 21m).

• Citovat
  • Upravit
6569
6.1.12 13:33

Já bych dítě nedala hlídat jen v době separační úzkosti, to jen v případě největší nouze (nemocnice atp.) Ale jinak po roce, už v tom problém nemám :) Jj, jsem hyena :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
6.1.12 13:34

Děti normálně odkládám k rodičům a nevidím v tom žádný problém. Jsou zvyklí s nimi být takže to nikdy nebylo bez postupného zvykání. Dcera si bude muset prožít svůj první týden s rodiči při mé hospitalizaci v porodnici a v tu dobu jí bude 14 měsíců. Pro tento případ se rodiče stěhují k nám, aby byla ve svém prostředí s bráškou takže doufám, že to zvládne. Určitě bez zkoušení bych z ničeho nic děti nenechala někde déle, kde nejsou zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.1.12 13:43

Dcerka byla s babickou sama pet dni v jejim pulroce… zvladly to nadherne!!! :palec: Je to dite od ditete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
6.1.12 13:45

Se mnou v nemocnici ležely holky, co neviděly svoje batolata i několik týdnů - a ty děti to nesly o poznání líp. Ale zvykejte je od malička, pokud tu možnost máte, nikdy nevíte, kdy se vám to bude hodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí