Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jeden a pul rocni…no prave
Bohuzel se to nijak jinak resit neda, je to kvuli praci, ale casove omezene zhruba na ten rok, mam ale strach toho, ze to bude tak casto ![]()
Neboj, bude to dobre, pokud není nějak hodně fixovana, tak to zvládne. U nás se malá ještě před měsícem kojila a teprv teď ji začíná uspavat manžel a i tak semnou spi na mě nalepena celou noc a chrápání manžela ji budí.. takže to bude zážitek ten týden v porodnici u našeho případu.
Já si pamatuju, jak s náma na chalupě byla tehdy asi tak 18 měsíční sestřenice a když si pak pro ní teta asi po týdnu přijela, tak řvala jak tur a držela se mojí mámy jak klíště. Takhle malý děti ještě zapomínají, no. ![]()
Ona na me tedka taky dost visi, ale u babicky je casto a problem tam neni, predtim zacne chodit taky do jesli, tak by ji to snad mohlo pomoct, presne mam strach z toho co pise @Fíková
Hele, když to jinak nejde tak to nejde, ale naše malá je asi v tom věku, manžela zbožňuje, visí na něm, te%d byl týden pryč a jak přijel, nechtěla k němu, držela se mě jak klíště, trvalo jí dva dny, než se hodila do normálu
Já mám taky 18ti měsíční holku. Ted jsme týden neviděli tatínka a vítala ho stejně jako vždycky. Asi 10 minut jsme pobyli společně a pak odcházeli pryč. Normálně mi zamávala a šla s ním.
Určitě na tebe nezapomene a na režim si zvykne. To odmítavý chování, co tu píšou ostatní, jestli to není nějaký truc, vyčitka. ![]()
Mala cca od roku a pul vida otce na vikendy, co ctrnact dni - opravdu nikdy na nej nezapomene a vzdy, kdyz ho vidi, muze se zblaznit radosti… ![]()
Nenechala bych, přijde mi to hodně dlouho.
A asi by mě taková dovolená ani netěšila, bylo by mi líto, že nemám děti s sebou.
Mě stačí den si odpočinout a už se mi po nich stýská.
@páájaa2 no ona ta otazka nestoji jestli bych nechala nebo ne, jasne je, te to tak byt musi
Ale treba si teda zvykne kdyz to tak bude casteji, taky to teda bude napor pro me na nervy, ale neda se svitit
To, ze to tak je casto s tatinky, kteri prijedou jednou za cas, me nenapadlo ale je to vlastne podobne
Mám 6ti letého syna a 2,5 roku starou holčičku. Tatínek se hodně angažuje. Hraje si s nimi, k doktorům je bere, občas na víkend na chalupu a já sama doma.
Nyní se rozhodl, že s nimi pojede sám na týden. Problém jako takový to není. Umí uvařit, vykoupat, uspat. Děti pojedou do známého prostředí, syn to tam má rád. Je to chalupa tchánovců.
Já se letos připravuju na přijímačky, tak se prý mám učit. Já mám ovšem v sobě takového malého červa, který mě nahlodává, abych jela taky. Vlastně cítím povinnost tam být. S dětmi teď přes zimu jsme nikde nebyli. Přes rok sice jezdíme na výlety,
ale žádná dovolená, krom té u moře.
Budou asi jen kolem chalupy, teď v březnu je ještě dost míst uzavřených. Takže já bych se tam nudila a jen hlídala děti, které jsou věčně v sobě a hádají se a perou, kdo má víc a kdo co komu vzal a kdo si začal.
Celkově je to tam pro mě z části očistec, ale spíš jen kvůli tomu, že jedu do domácnosti, která není moje a mám vždy problém se tam zajet. Třeba jen blbej sporák na kterým mi vždy přeteče polévka, protože doma to vaří jinak a člověk není zvyklej. A takových věcí je milion, včetně chlupů od psů, který jsou všude, i v nádobí! ![]()
Ale jinak je tam krásně, příroda, klid, v noci hvězdy…
Vím, že když mám možnost, měla bych to využít a být doma a učit se, uklidit atd. Na druhou stranu mám výčitky vůči dětem. ![]()
@Kazimíra Olejovka To je těžké rozhodnutí. Nic špatného na tom nevidím, že by jeli jen s tátou, pak už záleží, jak to prostě doma máte, jestli to vydržíte… o děti bych se určitě nebála ![]()
@Kazimíra Olejovka píše:
Mám 6ti letého syna a 2,5 roku starou holčičku. Tatínek se hodně angažuje. Hraje si s nimi, k doktorům je bere, občas na víkend na chalupu a já sama doma.Nyní se rozhodl, že s nimi pojede sám na týden. Problém jako takový to není. Umí uvařit, vykoupat, uspat. Děti pojedou do známého prostředí, syn to tam má rád. Je to chalupa tchánovců.
Já se letos připravuju na přijímačky, tak se prý mám učit. Já mám ovšem v sobě takového malého červa, který mě nahlodává, abych jela taky. Vlastně cítím povinnost tam být. S dětmi teď přes zimu jsme nikde nebyli. Přes rok sice jezdíme na výlety,
ale žádná dovolená, krom té u moře.Budou asi jen kolem chalupy, teď v březnu je ještě dost míst uzavřených. Takže já bych se tam nudila a jen hlídala děti, které jsou věčně v sobě a hádají se a perou, kdo má víc a kdo co komu vzal a kdo si začal.
Celkově je to tam pro mě z části očistec, ale spíš jen kvůli tomu, že jedu do domácnosti, která není moje a mám vždy problém se tam zajet. Třeba jen blbej sporák na kterým mi vždy přeteče polévka, protože doma to vaří jinak a člověk není zvyklej. A takových věcí je milion, včetně chlupů od psů, který jsou všude, i v nádobí!
Ale jinak je tam krásně, příroda, klid, v noci hvězdy…
Vím, že když mám možnost, měla bych to využít a být doma a učit se, uklidit atd. Na druhou stranu mám výčitky vůči dětem.
Děti si to užijí, budou mít s tatínkem jiný režim a zažijí něco jiného než s tebou
já bych jim to dopřála. Pokud víš, že to chlap zvládne a potřebuješ se učit, neváhala bych ![]()
@Kazimíra Olejovka já se snažím využít každé chvíle, kdy manžel chce odjet jen s dětmi pryč na to, abych se věnovala sama sobě, svým koníčkům a odpočinku. A přiznám se, že žádné výčitky nemám, protože si upevnují vztah s tátou, kterého si během týdne moc neužijí. Děti mám 5 a 7 let.
Takže být tebou, využiji nabídky a nechám partnera i s dětmi odjet a odpočinu si a budu se učit. Bohužel to proč máš výčitky si budeš muset zpracovat sama, ale celkově si myslím, že je mít nemusíš.
A ať ti přijímačky dobře dopadnou.