Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky maminky jak jste vyzráli na skřípání zubů???? naší terezce je rok a půl a když se na něco soustředí tak se stává že skřípe zuby. je to neuvěřitelný brrrr jezdí mi z toho mráz po zádech ale hlavně si tím ničí i zoubky.jak na to vyzrát????
Moje sestra se toho snazi zbavit celej zivot, je ji 31let. Dela to hlavne v noci ze spani a uz si tak z icila nekolik zubu, ale ja taky jako decko skripala zubama a mamka mi za to nadavala a ja stejne skripala vesele dal, casem me to preslo samo!
Resim ten samy problem u sveho partnera, skripe mi v noci do ucha… Daji se sehnat chranice (neco jako maji napr. hokejiste), ale to je spise na noc, nez pro den.. kazdopadne pro inspiraci napr zde: http://www.profimed.cz/…u-bruxismus/ Nebo se delaji presne podle odlitku konkretni drzticky u zubare.
Malej to dělal taky, když zjistil, ze ma zoubky
, nejdriv občas a pak to zacal dělat, když na sebe chtel upozornit. Ze zacatku jsme mu říkali, ze ne, ne, ze se to nedělá a pak jsme to zacali ignorovat a on sám přestal. ![]()
u nás se to děje například když zabere v televizi reklamy a zůstane na ně koukat a k tomu si vesele skřípe ![]()
moje pětiletá holka to dělá tak šíleným způsobem, že to skřípání slyším až v obýváku ![]()
@markyt653 syn 8 let a taky skřípe, říkala jsem to zubaři a i na neurologii. A většinou dost skřípe když je nastydly mezi kašlem a skřípe. Tak doufám že to odezní ![]()