Vyhřezlý konečník u batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7332
21.4.15 16:52

Mě mazali v nemocnici taky mastí faktum a nijak zlepšení se nekonalo… Po té mastičce ruticelit to nabralo obrovský spád a hojilo se to ze dne na den. Měla jsem homoroid vyhřezlý velikosti višně. Udělal se mi 22.3. (to jsem rodila) a zítra to bude měsíc a po 14 dnech ani vidu ani slechu. Na druhý den jsem o tom nevěděla, aspoň to nebolelo…

Faktum mě taky mazali a nebylo to k ničemu…a jedna sestřička z oddělení mi sama řekla, že je to mast na prdlačku :-( že prej se prodává v lékarně něco, co je lepší..ale já si to nezapamatovala, ale dostala jsem se k tomu ruticelitu a za ten bych dala ruku do ohně. Zlepšení veliké a hlavně to přestalo bolet…po první noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.4.15 17:40

@Nina Filipi No jeho to naštěstí nebolelo, ale děsím se toho, že se to bude opakovat, protože to vyšetření a zatlačení nesl teda hodně blbě…Ruticelit pohledám a zkusím. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.4.15 17:41
@kacaba379 píše:
@Nina Filipi No jeho to naštěstí nebolelo, ale děsím se toho, že se to bude opakovat, protože to vyšetření a zatlačení nesl teda hodně blbě…Ruticelit pohledám a zkusím. Děkuji!

Ať je brzy lépe :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.4.15 17:46

@Nina Filipi Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.4.15 23:00

@kacaba379 ahoj tady zakladatelka, tak teď už je malému čerstvých 5 let, a musím zaklepat že už tedy ho tyhle problémy netrápí, ale užili jsme si svoje. Bylo to hrozné, malý jednu dobu měl výhřez i 10× za den při sebemenším zatlačení, nemusím psát, že z kakání měl hrůzu. Vždycky jsme museli výhřez zatlačit zpátky, což bylo dost traumatizující jak pro něho tak pro nás. Lítali jsme po doktorech, měl podezření na cystickou fibrózu, dělali mu potní test, ten ale vyšel negativně, takže závěr, že se to prostě někdy stává, máme upravit stravu tak, aby byla řídká stolice, což jsme dělali, ale nepomohlo to, měl výhřez i když měl průjem, prostě při každém zatlačení, no prostě hrůza. Ještě nám tedy řekli, že by to šlo vyřešit operativně, ale že je to náročné, že pak stejně týden po operaci by musel jíst jen kašičky a mít prostě úplně řídkou stolici, jinak by se jizvička mohla protrhnout, a že se to většinou stejně nakonec upraví samo. A byla to pravda, trvalo to celé rok, po tom roce se výhřezy objevovali čím dál tím míň, až nakonec vymizeli úplně a od té doby ani ťuk. Když to shrnu, trvalo to od jeho roku a půl do jeho dvou a půl let a bylo to opravdu náročné, ale tímhle tě nechci strašit, u nás to bylo takhle, u Vás to tak náročné snad nebude, přeju ať se synek ani ty netrápíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
22.4.15 07:44

@HanyBany Moc děkuji za reakci! U nás to zatím vypadá spíše tak, že na tu operaci bude muset jít. Včera když kakal, to už byl v nemocnici na pozorování, tak se mu to udělalo zase…a to jako není na zatlačení laikem, oni k tomu volali myslím už i nějakého chirurga…Vůbec nechápu, z čeho to má. Objevilo se mu to poprvé a už v takovém rozsahu :(.Přitom miluje ovoce i zeleninu, je schopen sníst na posezení celou salátovou okurku…nejí moc pečivo, čokolády nemusí, spíše lízátko nebo bonbon. Je akční, furt běá jak čamrda, s nočníkem nikdy neměl problém, že by tam třeba vysedával s hračkama atp…prostě udělal co potřeboval a fičel dál…no a teď, během dvou dnů taková hrůza :-(. Je mi ho fakt líto..navíc tam nemůžu být s ním, je tam s taťkou (naštěstí teda spolu hodně „pečou“, takže mu to asi ani moc nevadí) a příští týden jsme měli jet na dovču a už jse se všichni těšili…jen teda tady do ČR na pár dní na čerstvý vzduch, protože on má navíc astma…a prdlačky z toho. No ještě že se nám to nestalo na té dovči…Když tak dám ještě vědět, jak jsme dopadli, jako info i jiným maminkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.4.15 18:15

Aha, teď jsem si přečetla teprve tvůj druhý příspěvěk, že je malý v nemocnici, tak to mě moc mrzí, my to tedy vždycky zatlačovali sami s chirurgickými rukavicemi, nebylo to tedy nic příjemného, ale nakonec se vždycky zadařilo. Chudáček, to má opravdu rychlý spád, u nás se to objevilo v tom roce a půl, pak pár měsíců nic, a až pak se to dost rozjelo. Doufám, že malý bude brzo v pohodě i kdyby měl jít na tu operaci, snad mu to pomůže, držím palce, vím jak se cítíš, není to žádný med

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
22.4.15 21:18

@HanyBany Děkuji! Med to tedy není :-(. Zatím to vypadá, že na operaci nakonec nebude muset. Také nám říkali, že se budeme muset naučit to zatlačovat…a bude muset podstoupit potní test pro vyloučení cystické fibrozy…jsem fakt v šoku, doma takřka plně kojené mimino…ke to stres no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
5.5.15 21:33

@kacaba379 ahoj tak jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
6.5.15 07:18

@HanyBany ahoj,tak u nás je to nakonec celkem dobre. z nemocnice ho pustli po 3 dnech, když se vykakal. ještě jednou se mu to tam udělalo, když byl na normálním WC s redukci…doma se mu to od te doby nedělá, ale kaka ve vane na stojaka. Mela jsem strach, ze se bude bát, ale nemá s tím problém. Akorát si z nemocnice jako bonus přinesl nějaké rotaviry nebo co, takže mu bylo minuly týden dost špatně, ale už je OK. Tak ted už jen ten potní test v pondělí a snad už bude klid…taky jsme doma nachystani na zatlačován i, máme mezokain a rukavice, zatím naštěstí nebyly zapotřebí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.5.15 17:52

No tak paráda, snad už vás to nebude trápit. náš malej měl teda potom hodně dlouho strach jít na velkou, ani se mu vůbec nedivím, trvalo dlouho, než kakal relativně v klidu, tak doufám, že vám se to vyhne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.15 17:32

Nás to take v únoru potkalo…po vysazeni lepku se vše cca do 14 dnu srovnalo. urcite doporučuji minimálně vyzkoušet. Vedle priznaku CF to muže byt i příznak celiakie (popr. citlivosti na lepek).drzime všem palce, snad se vše brzy srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí