Co Vám pomáhá na krční páteř a bolesti hlavy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
28.10.18 10:20
@Anonymní píše:
8o To nechápu. To je prece 20 cm rozdíl v obvodu. To muselo být strašně nepohodlné nosit špatnou podprsenku. Já teda mám teď velký problém správnou podprsenku sehnat. Po kojení mám kazde prso jinak velké. Jedno prso mi z košíču leze a druhy kosicek je dost volný. Od jedné značky mám dvě stejné podprsenky. Jiná barva a už je to rozdíl. I když je pravda, že jsem je kupovala s velkým odstupem a ta jedna už je opranejsi.

Ono to nepohodlné bylo, ale protože v té době ve všech prodejnách s prádlem u nás ve městě byl největší košíček C tak moc výběr nebyl a když mi bylo 15 tak koupit něco přes internet bylo celkem scifi a taky jsem netušila jak má podprsenka správně sedět, máma i starší sestra mají hrudník normální takže jim výběr stačil. Ale třeba tchýně takhle ty podprsenky nosí pořád i když jsme jí koupili ty správné, prý jí to tlačí na obvodu a odmítá to zkusit na dýl než 20 minut. A pak chodí po rehabilitacích že jí bolí krční páteř, všichni jí řeknou že to má od podprsenky ale ona ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
28.2.22 21:23

Ahoj, už pár dní mě bolí hlava a krční páteř (místy mám ze zadu krku boule). Zkoušela jsem hřejivé náplasti od tří značek, Ibalgin, Aulin a Migralgin a nic skoro nezabralo. Krk nahřívám i jsem ho zkoušela promasírovat a cvičit dle videí na YouTube a efekt žádný. Máte někdo radu jaký prášek a jaký cvik ještě vyzkoušet? Doktor mě objednal až za měsíc a půl a nevím jak to vydržím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.2.22 21:29
@Anonymní píše:
Krásnou sobotu přeji holky :). Běžím se zeptat na Vaše zkušenosti s krční páteři a bolesti hlavy? Skoro každý týden prožívám pocit napnuti krční páteře a bolesti hlavy. K dr už ani nechodím mám to od puberty :zed:. Naposled na vyšetření před 5 lety opět to samé rehabilitační cvičení což nepomůže. Podle Pána Primáře je to chronický stav (špatné držení těla, trpící na vytváření spasmusu). Po pravdě nemám čas cvičit 3 děti, ale musím začít je to už únavné. Jaké cviky pomohli Vám? : ;) :hug: masti na uvolnění nebo léky? V loni mě dr předepsal cosi na uvolnění docela pomohlo, ale bylo mi zle od žaludku moc děkuji za Vaše zkušenosti :hug: 8o

Pilates či jóga…prostě protahovací cviky… paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.2.22 21:31
@Anonymní píše: :mrgreen: chtěla jsem prodloužit víkend :lol: děkuji o Gujacuran si určitě koupím už jsem o něm slyšela moc děkuji :hug:

Ten se ale taky nemá brát moc často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
28.2.22 21:59
@Annabela11 píše:
Pilates či jóga…prostě protahovací cviky… paráda

Presne tak, nejaka jogova sestava na pater (mam jednu oblibenou od joga pre zdravie), nejrychlejsi pomoc i nejlepsi prevence. Pasivni pristupy (nahrivani, masaze, leky na bolest…) nikdy nezabraly tak rychle. Asi ale zalezi, kdy clovek zacvici, ja zacinam hned pri prvnim naznaku, poznam to na sobe. Je mozne, ze pokud je to bolest „na opich“, tak uz bude pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.2.22 22:12

Mne tedy i na krční páteř pomáhají rotační cviky na zádech, kdy se nohy otáčí na jinou stranu než hlava, ale záleží na tom, čím je to způsobené, a to Ti řekne až doktor… Cviky kdyžtak mohu popsat. Jinak za mne ještě prevence: dobrý polštář, dost pít, nemít hlavu a krk dlouhodobě v extrémních polohách (např. Čtení s bradou položenou na prsa anebo naopak záklon), dobrý posez u počítače,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
28.2.22 22:14

Cvičím, bohužel ne pravidelně. masíruju, protahuju, patlám se Voltarenem a podobně, zdá se mi ale, že víc než tyhle gely mi pomáhá koňský balzám. Hodně prohřívá, někomu by asi dráždil kůži příliš, pro mě je to na hranici snesitelnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
28.2.22 22:29

@MKSP vyměnit matraci a polštář. Nejlepší investice co může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.22 08:31

Cviceni je zaklad. Bez toho bolest dlouhodobe nezmizi. Analgetika mi bohuzel na bolesti od krcni patere neucinkuji. Skvela je masaz a nedam dopustit na tejpy.

• Citovat
  • Upravit
383
1.3.22 10:14

Všem moc děkuji za odpovědi. Našla jsem si nějaký videa na jógu, tak snad to zabere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková