Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mám 11ti měsíčního špunta a konečně jsem přišla na to, proč měl vždycky po obědě velice řídkou stolici, někdy pěkně jedovatou
. Když jsem vylučovací metodou skončila opět u mrkve s rýží a pořád špatný, zkusila jsem dnes rýži+jablko+maso. A ejhle vše v pořádku. Nemáte některá doma stejný problém? A co vaříte? Zlepší se to? Bohužel nesnese ani brambory. Dík za radu. g.
Tak o tomhle jsem nikdy neslyšela. Nevím jakou zeleninu nemůžete, ale můžeš zkusit ještě víc obilovin - pohanka, nejrůznější kroupy a krupky, červená čočka, jáhly… Mohla bys mu takhle dělat kaše na „slano“ s masem a mrkvičkou.
Ať to brzo přejde,
Věrka
Ahojky,my tenhle problém máme ,vždycky jsem došla k jedinému a to mrkvi,jakmile byla nerozvařená v kouskách holky měli vždycky průjem a to kyselej a okamžitě zarudlej zadeček a naříkali,taky mě to dost překvapilo ale myslím ,že je to právě kvůli tomu ,že ji nedokáže strávit pokud je nerozmixovaná.Vždycky dám holce santax a spraví se to rychle na zadeček doporučuju v tomto připadě Pytiol.Majdalenka
Díky. Ale musím upřesnit problém. Zeleninu podávám jen v polívčičce, hodně vařenou a rozmixovanou. Mrkev, červená řepa, kapusta, cibule, pórek, brokolice, hrášek, hráškové pyré, kukuřice, červená čočka - libovolné kombinace téhle zeleniny, k tomu brambor (pak už ne), rýže, jáhly, pohanka, občas žloutek nebo kuřecí maso bez vývaru. Jídlo bylo třeba 1.den jen s malou odezvou, ale druhý den to bylo horší. Tak zítra budu vařit hovězí s rajskou omáčkou (domácí zavařený polotovar) s těstovinami, tak jsem na to zvědavá. g.
Ahoj holky, ja jsem cetla, ze nerozmixovana zelenina je pro prcky do 2 let spatne stravitelna tak by se mela radeji mixovat. Obzvlast mrkev.
Romca a david, 14 mes.
Mixuju úplně všechno, taky jsem si nejdřív myslela jestli to není třeba právě špatně rozmixovaným a že to nemůže strávit, ale bohužel. A myslím, že vývoj od 6ého měsíce, kdy jsem s příkrmy začala, byl spíš k horšímu. Jinak na svačinku má rozmačkaný banán s jablkem strouhaným na kaši a to mu nevadí. I když má teprve 2 mrňavé zoubky tak je to žravec, když něco koušu tak by mi vlezl do pusy, s piškotem na 3 díly si hravě poradí, i patku chleba statečně ožužlává. Jen nevím čím nahradit tolik potřebnou zeleninu. S doktorkou jsem to zatím jen naťukla, byl teď nemocný tak řekla až potom, ale evidentně taky honem nevěděla co s tím. Tak se bojím, že nás bude honit od čerta k ďáblu a bůh ví, jestli páni doktoři vůbec něco vymyslí.
g.
Jo a ještě k tomu má tak od třech měsíců ekzém, první se mu udělal na tváři u ucha - vypadalo to na atopický, takový jako puchýřky, který když se mastí tak vypadají dobře, jinak je to nic moc, teď se mu to udělalo na ruce. A na nohou to zase vypadá jako když se odřu - takový lišej. Doktorka nejdřív střídala masti léčivý, teď už napsala jen toaletní vazelínu na promaštění, možná že se to spraví samo.