Co vaříte batolatům?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V roce a půl jedl úplně to samé co my, jen jsem přizpůsobovala koření a sůl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
No ja varim malej prisne bez soli, takze zvlast v kastrulku. Rajskou dostava, to zoberiem ten jej neslany vyvar a davam donho paradajkovy dzus - chuti to viac ako rajska ako po pretlakuAle tiez do toho dostava to maso z vyvaru.
Spenat mi odmieta, koprovku nevarim, ja ju nemusim, tak ju neviem uvaritSice som zistila, ze si uz to jej neslane jedlo takmer nedosalam ani pre seba, ale minule co som robila malo solenu kuraciu sekanu, tak sme jej radi prenechali celu sisku
Ahojky Babi
A co že malinké nesolíš? Já solím přiměřeně a vařím to co nám a malá je spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám se, taky nesolím - dr. mi řekla solit až od dvou let, zatím že stačí sůl co dostane v pečivu, občas v sýru a šunce. A abych taky přidala recept hodně často dělám hustou zeleninovou polévku, aby byla fakt hustá dávám červenou čočku, která se skoro rozvaří a trochu vloček opečených na kousku másla.. no a samo zelenina a bylinky. A z toho míň zdravého se syn může utlouct po palačinkách s tvarohem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem do roka a půl nesolila téměř vůbec, resp. co šlo, nesolila a dosolovala na talíři nám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nesolím (nebo jen minimálně) a plánuju začít tak ve dvou letech… Akorát manžel jestli prý to není týrání dětí, když vařím bez soli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to mně právě nechutná a proto jsem svou rozmlsanosti odsouzená k práci navíc ![]()
@Alpaka píše:
Taky jsem do roka a půl nesolila téměř vůbec, resp. co šlo, nesolila a dosolovala na talíři nám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čočku s vajíčkem, koprovku s vajíčkem, dušenou zeleninu, noky se špenátem, těstoviny s rajčatovou omáčkou, těstoviny se špenátem, květákový mozeček, zeleninové karbanátky, obalovanou cuketu. Sladká jídla - ovocné knedlíky, nudle s mákem, škubánky, krupicovou kaši.
Mám výhodu - moje dítě sní snad úplně všechno, takže problémy s tím, že toto jí chutná toto ne (zatím) neřešíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pomeranca píše:
já nesolím (nebo jen minimálně) a plánuju začít tak ve dvou letech… Akorát manžel jestli prý to není týrání dětí, když vařím bez soli
Holky, mi řekla Mudr., že mám normálně solit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podla mojej mudry do dvoch ci troch rokov (ja som sklerotik)
nema dieta vyvinute ladviny. Tak nesolim, ze aj tak dostane soli az prilis z „hotoveho“ jedla a prirodzene v potrave. Teda nesoleny chlieb jej uz piect nemusim
ale vraj sa mam vyvarovat pridanej soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to nevím, nám řekla od roku normálně solit!! Tak já se na to radši na příští kontrole zeptám!! BAbi a co mimi? Vše ok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kami, ukecali ma na amnio, aj ked tie spatne vysledky som mohla mat kvoli trombofilii, podla chorob v rodinach mojich rodicov to nie je uplne vylucene. Ale mam skoro pocit ze som podpisala suhlas k potratu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se vaří jednotně, akorát malé nesolím. Maso jí dělám společně s naším osoleným masem, podlívám vodou, přílohy nesolím ani nám (ale manžel to neví…
). Malé oblíbené jídlo jsou zapékané penne se zeleninou - uvařím penne, pak je trochu posekám, aby to bylo akorát do pusy, nakrájím k tomu na malé kousky rajče, papriku, salátovou okurku, zaliju smetanou ke šlehání a někdy přidám trochu sýra. Může se po tom utlouct. Taky jí moc chutnala zapečená brokolice se sýrem a šunkou nebo klasika francouzské brambory (bez uzeniny ale). Sladká jídla neděláme, sice jedla u babičky žemlovku, ale já to sladké neuznávám jako plnohodnotný oběd, tak to ani nedělám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babi - to ne, to bude dobrý, nestresuj se. Kamoška taky prodělala amniocentézu a vše dopadlo v pořádku. Teď už má skoro ročního klučinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak dlouho ty těstoviny či brokolici zapíkáte, A jak se uchráníte připálení? Já zatím dávala brokolici jen na páře a malá je taky spokojená.. Ona neí moc omáčková, chce zvlášť maso, zeleninu, suchý těstoviny, max. trošku másla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamka33 píše:
Holky a jak dlouho ty těstoviny či brokolici zapíkáte, A jak se uchráníte připálení? Já zatím dávala brokolici jen na páře a malá je taky spokojená.. Ona neí moc omáčková, chce zvlášť maso, zeleninu, suchý těstoviny, max. trošku másla
Kamko, uvařím těstoviny jen trochu, aby byly tvrdší a pak to v té smetaně zapékám tak 30 - 40 minut, až to zhoustne. Ty těstoviny se v tom dodělají doměkka. Často to promíchávám, takže se to nepřipeče, navíc i ta zelenina pustí nějakou šťávu, takže ty těstoviny celkem „plavou“ (ale ne moc,jsou prostě zakryté tou směsí smetany a šťávy ze zeleniny). Když jsem zapékala brokolici, tak jsem ji ale přikryla a taky často kontrolovala a prohrábla ode dna - tu jsem ale zapékala kratší dobu, necelou půlhodinu, byla by z ní pak mazlavá hnusná hmota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit