Co vaříte batolatům?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co varite batolatam?
Potrebovala by som poradit hlavne s bezmasitymi jedlami, slecna ma najcastejsie maso a zeleninu z vyvaru s roznou prilohou a ten vyvar s cestovinou. Bezmasite zatial dostava len zeleninove rizoto a cestoviny s tvarohom ![]()
Ale pokial mate nejaky masovy napad, tiez nebudem proti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Třeba koprovku, rajskou omáčku, kuře na paprice, čočku s vajíčkem, špenát s vajíčkem s bramborem, je toho strašně moc ![]()
- Citovat
- Upravit
A co rajská nebo koprovka s vajíčkem, knedlíkem nebo bramborama? Můj syn miluje nudle nebo šišky s mákem
a právě dlabe filé zapečené se sýrem a brambory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Recepty beru odsud http://www.varime-detem.cz/ - ale není to tam rozdělené podle věku, takže spíš podle toho co už jste zařadili do jídelníčku, podle toho se orientuju já.
Dále mě napadají zapečené brambory s brokolici a sýrem, dělávám sýrovou omáčku k těstovinám (dávám tam buď kuřecí maso nebo šunku).
- Citovat
- Upravit
Vařím to stejné co nám… z bezmasých namátkou: zapečená brokolice (smetana sýr), špenát (brambory vejce) koprovka (knedlík, vejce), krupičná kaše, žemlovka s tvarohem, rýžový nákyp,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus se zeleninou, těstovinový salát, hustou polévku z červené čočky, cizrnu, zapečené brambory se zeleninou, květák/brokolice na řízek
Moje děti maso nemusí, vařím běžná jídla, jen místo masa cpu víc zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle věku už jsem dávala prakticky jídla jako nám, jen jsem upravila míru koření, nedělala jsem ostrá jídla.
Třeba je jaro, tak ranné brambory s koprovkou a vajíčko? Mňam, dostala jsem chuť ![]()
I dobrý domácí houskový knedlík se svíčkovou a kouskem hovězího, fazolky na kyselo s bramborem, zapečenou brokolici v sýrové omáčce…
Zkus kouknout na www.varime-detem.cz, dají se tam najít dobré recepty, něco musíš vyfiltrovat, protože dneska jsem tam našla něco s párkem
Ale vesměs dobré recepty, dneska jsou na hlavní stránce nějaké zeleninové bramboráky, to mi přijde dobrý recept, určitě vyzkouším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostává to, co máme my, ale šetřím na koření a soli, jinak jíme stejné.
Z bezmasých mě napadlo lečo, rajská, koprovka, zapečené brambory se zeleninou, rizoto bez masa, jen se zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja varim taky vicemene to co nam. jen uz tolik nepouzivam chemii a ostra koreni. Jen pepr a sul a bylinky.
rada varim zapecena jidla, co se nahazi na pekac a zapece.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dušená mrkev s polentovými nočky nebo bramborama? Dušená kedlubna .. u nás docela oblíbené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co cukeťák, květákové placičky, těstoviny zapečené s brokolicí, špenát, čočka, dušené fazole, koprovka, rýžový nákyp, rizoto, tvarohové knedlíky s ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Různé zeleninové směsy, např. s kuskusem, jáhly, pohankou. těstoviny s cuketou a račaty. květák nebo brokolice na mozeček s vajíčkem. čočka. fazole v rajčatové omáčce se zeleninou paprika, rajče, cuketa nebo lilaek. zapečené brambory se zeleninou. dušená mrkev s hráškem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v tomto veku uz muze jist cokoliv..jen aby to nebylo nejak silene koreneny..uz jsem male nic specialne pro ni nevarila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja varim malej prisne bez soli, takze zvlast v kastrulku. Rajskou dostava, to zoberiem ten jej neslany vyvar a davam donho paradajkovy dzus - chuti to viac ako rajska ako po pretlaku
Ale tiez do toho dostava to maso z vyvaru.
Spenat mi odmieta, koprovku nevarim, ja ju nemusim, tak ju neviem uvarit ![]()
Sice som zistila, ze si uz to jej neslane jedlo takmer nedosalam ani pre seba, ale minule co som robila malo solenu kuraciu sekanu, tak sme jej radi prenechali celu sisku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit