Co vaříte na 2 dny

2139
15.2.16 12:03

co vaříte na 2 dny?

Zdravím dámy :mavam:

už ma fakt nebaví každý deň variť (a hlavne vymýšľať).. ideálne by bolo navariť na 2 dni, ale nejak neviem čo.. čo vy varievate tak, aby sa to dalo jesť 2 dni?
budem vďačná za každý tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2008
15.2.16 12:06

Rajská, křenovka, svíčková, rizoto, čína, francouzské brambory, karbanátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
15.2.16 12:06

Omáčky - kotlety na kmíně, hovězí na mrkví nebo houbach, rajskou.
Polívky - vývary, bramboračku Šunkofleky, zapečený těstoviny
 Sekaná

Příspěvek upraven 15.02.16 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
15.2.16 12:08

Ja treba varim rizoto, malymu hrozne chutna bud mlete maso nebo kruti osmahnu, ryzi si delam v troube, v kastrulku si na chvilku povarim hrasek a kukurici (mrazenou z lidlu) vsechno dam do ryze a zaleju trochou smetany :-) malej se toho muze ujist :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
15.2.16 12:12

Omacky, gulase, veci v papinaku, zapecene veci, lusteniny, polevky, ne prilohy typu brambory, ryze a testoviny. Ty varim cerstve. Stejne jako napr. rizky, smazeny syr… to si na dva dny obalim, ale smazim vzdy jen na konkretni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
15.2.16 12:14

Já vařím na 2 dny všechno. Myslím, že skoro každé jídlo se dá jíst 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
15.2.16 12:15

U nás nevydrží nic dva dny :mrgreen: někdy varim i dvakrát denně, ale čeho vždy varim kotel-gulas na deset různých způsobů, chilli von carne, hovězí na víně, kulajdu, svickovou, noky s listovým spenatem a slaninou, těstoviny se zelím a uzenym, čínskou polévku s bambusem, špagety bolognese, Honzovy buchty, palacinkovy dort, bramboracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
15.2.16 12:16
@cverunka píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
15.2.16 12:20

@simanska
Já také v podstatě vše… I ten řízek se dá ohřát v troubě. :nevim:
Jen pečené kuře mi ohřívané nechutná, ale jíst se to určitě dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.2.16 12:20
@cverunka píše:

míchaná vajíčka nebo chleba s máslem připravuji vždy čerstvé :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
15.2.16 12:23
@Etcetera78 píše:
míchaná vajíčka nebo chleba s máslem připravuji vždy čerstvé :think: :D

Míchaná vajíčka a chleba s máslem nepovažuji za vaření. Ale hold pro někoho je i to vrchol jeho kulinářského umění :mrgreen: Tím nemyslím tebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
15.2.16 12:24

Guláš na mnoho způsobů - s rýží, s knedlíkem, s chlebem, nebo přihodím do základu kysané zelí a prohlásím to za segedín, přihodím uvařené fazole a je to fazolový guláš,…
Polívky se snažím dělat, aby bylo dost na dva dny, řízky,… vlastně kromě hub a vajíček asi cokoliv. Pokud se jídlo povede, tak je často zbodnuto během jednoho dne, pokud se vloudí chybka, tak to můžu dlabat sama celý týden. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
15.2.16 12:26

Většinou mame na dva dny omáčky (guláš, kuře na paprice, rajskou…), ale treba i rizoto, dnes mame Lasagne, co jsme dělali včera, ale i udělám treba omáčku z paprik a rajčat na špagety s mame ji i na druhy den, jen si privarim špagety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.2.16 12:28
@simanska píše:
Zdravím dámy :mavam:už ma fakt nebaví každý deň variť (a hlavne vymýšľať).. ideálne by bolo navariť na 2 dni, ale nejak neviem čo.. čo vy varievate tak, aby sa to dalo jesť 2 dni?
budem vďačná za každý tip ;)

aktuálně zelňačku, jinak na 2 dny většinou guláš a podobné záležitosti. Ale u nás to moc nefrčí, vařím každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.2.16 12:30

Taky skoro všechno, jen třeba volské oko udělám k čočce každý den čerstvé. Brambory, řýže ani těstoviny mi druhý den nevadí. Smažená jídla prakticky nedělám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii