Recept: Šlehačkova bábovka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 16 OSOB
  • Čas 70
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Aneb něco rychlého na nedělní mlsání u pohádek, nebo ke kávě

Postup

Smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo, přidáme žloutky a mícháme.

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou.

Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část.

Nakonec stěrkou trošku promícháme světlou a tmavou část bábovky.

Bábovku pečeme na cca 170 stupňů asi 50 minut. Od cca 40 minut zkouším špejlí, zda li je hotová.

Autor: MalaLou

Ingredience

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 125 ml smetany
  • 125 ml másla ( lze nahradit dalším kelimkem smetany)
  • 3 lžíce vody
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • kakao ( cca 2-3lzice dle chuti)

Na vymazání

  • trochu tuku
  • hrubá mouka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Šlehačkova bábovka

Váš příspěvek