Pečení s výdělkem jako brigáda, jak na to?

110
13.2.16 14:05

Pečení s výdělkem

Ahoj, moc rada pecu a hodně lidi to chválí. Je mi 14 a za chvíli mi bude 15 a tak mě napadlo, jestli by se to dalo nějak využit. Ze bych to měla něco jako brigádu a prodávala to známým. Šlo by to? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
13.2.16 14:09

:kytka: To samozřejmě můžeš dělat, proč by to nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.2.16 14:22

No, šlo by to. Ale asi bych si dala bacha na šíření (inzeráty apod) - kvůli hygieně a finančáku, jsou za to velké pokuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
13.2.16 14:26

Pokud nemas na mysli jen prodej v rodine, tak to bude chtit zivnostensky list, bude ti pod 18let, budes muset kvuli tomu splnit dalsi podminky. Dale se podivej, o jaky typ zivnosti se jedna a jake predpisy musis splnit. Prodej potravin neni stejne jednoduchy jako prodej pletenych cepic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
13.2.16 14:37

@Marťa249
záleží jak moc to chceš rozjet. Spolužačka synovce to jako brigádu má, ale prodává po rodině a známých nemá to jako živnost. Peče dorty, zákusky, perníčky a perníčkové chaloupky - ty se hodně prodávají i jako dárky. Je fakt šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.2.16 14:49

Hele uz si nepamatuji presne ty pojmy, ale abys mohla prodavat nebalene potraviny, natoz vyrabet, musis mit skolu v oboru (krome zivnostnanku). Kamoska si ted dela cisnickej kurs, aby mohla ve vlastnim detskem centru prodavat kafe z presovace. vazana zivnost se to myslim jmenuje.
Minimalne te musi zastit nekdo, kdo ten vyucnak ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.2.16 14:54

@Pudloslava školu ne-e, stačí někdo, kdo ji má a zaručí se za tebe. Chtěla jsem si kdysi zařizovat provozovnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.2.16 16:25

Nedovedu si představit jak legalizovat pečení nezletilé :nevim:
Je to vázaná živnost a má dost náročné podmínky i pro provozovnu. Takže leda na černo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii