Recept: Špaldový ořechový chlebíček

Přidat recept
 
  • Čas 30 minut příprava, 80 minut pečení
Hodnotilo 1 lidí

Z předepsaného množství uděláte 2 chlebíčky - jeden do velké formy na biskupský chlebíček a jeden menší do formy o rozměrech cca 23×12 cm.

Postup

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Formy vymažeme máslem (příp. vysypeme hrubou moukou).

2. Do mísy prosejeme mouku a promícháme s práškem do pečiva, kořením a solí.

3. Máslo našleháme s cukrem – cca 8 minut.

4. Vejce - přidáváme ve 4 dávkách, pokaždé dobře zašleháme.

5. Mouku vmícháme opět postupně, ve 4 dávkách – šleháme při nejnižších obrátkách – pozor, nepřešleháme!

6. Už jen ručně vpravíme do těsta ořechy.

7. Těsto rozdělíme do forem a pečeme cca 65-80 minut – propečení vyzkoušíme špejlí.

8. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 30 minut chladnout přímo ve formě, pak vyklopíme a necháme zcela zchladnout.

Podáváme s karamelovou omáčkou a jablky – 250 g medu, 225 g hnědého cukru, 115 g másla, 2 jablka nakrájené na měsíčky – ingredience smícháme v nádobě se silným dnem a zahříváme, až se cukr rozpustí. Pak sejmeme z ohně, vmícháme jablka, necháme asi 5 minut odstát a můžeme podávat.

Autor: admin

Ingredience

  • 450g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 450 g změklého másla
  • 450 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 9 velkých vajec pokojové teploty
  • 2 hrnky nahrubo nasekaných ořechů

Doporučená příloha

karamelová omáčka s jablky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Špaldový ořechový chlebíček

Váš příspěvek