Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
my se teď vrátily z procházky, malá v kočáru s nánožníkem, měla na sobě kalhoty, ponožky, triko s dlouhým, zimní bundu, slabší zimní čepici, jarní boty (bez rukavic)
já měla triko s dlouhým a jarní bundu (silnější), botasky
u nás je teda 13 stupňů, ale docela fouká (naštěstí teplý vítr)
tak já oblékám ještě čepici, rukavice už ne, stále ještě zimní bundu, pod to svetr a triko s dlouhým rukávem. Džíny nebo teplejší kalhoty a polobotky. Kombinézu už nedávám, to už mi přijde moc.
mám taky dvouletou holčičku, chodíme tak, že má: zimní boty, punčocháče, na nich merino kamaše, dole okolo bot takový ty návleky proti mokru a hl.špíně (dupe do každý kaluže, bahna, zbytku sněhu), zimní bundu, čepici, pletený rukavice
Tak muj syn je skoro ctyrlety, ven jdeme v zimni bunde a botach a gumovych kalhotach (nejlepsi vec presne na tohle pocasi). Cepku a v batohu mam rukavice, kdyby byla potreba, ale treba vcera ani nebyla a to jsem sli z venku v 7vecer.
ahojky,mám syna 3,5 roku a včera měl na sobě jarní bundu,mikinu,tričko s dl.rukávem,vyteplené kalhoty a čepici-ale slabší a botasky a ještě si stěžoval že mu je vedro
a druhý syn měl jen body s dl.rukávem,punčochy a tenkou chl.kombinézku a fusak a byl spocenej jak myš-je mu necelých 7.měsíců.Ale je fakt,že u nás na jihu svítí sluníčko a je tak 13 stupňů-sníh už nemáme dávno ![]()
punčocháče a tepláky nebo džíny (záleží kam jdu), zimní boty, tílko, triko s dlouhým rukávem a zimní bundu, čepice.
je tam teplo, i tak když ho svléknu je teplý.auž přemýšlím že dám pryč punčochy ![]()
Nevím jak staré máš dítě.Dcera 18 měsíců, v kočáru nechce nánožník, fusak jsme nikdy neměli.Pokud je pod 0, dávám kombinézu, pokud je do 10 stupňů nad nulou dávám zimní bundu, pod to mikinu,body s dl.rukávem.Včera bylo 13stupňů a měla jen jarní bundu.rukavice nechce, max.na trojkolku, tam ji asi zebou ruce.
Boty dávám zimní, kožené,vysoké,naimpregnované, protože jarní jsme ještě nekoupili a nikde ještě nebyly.Holiny nemáme, dala bych jen do vysoké mokré trávy, kaluží nebo lijáku.Jinak nám kožené botky nepromokají i když projde kaluží.
Tak nasemu je 2,5 a oblekam ted na ven tricko s kratkym rukavem,svetr nebo teplejsi mikynu,zimni bundu,puncochy,vyteplene sustakove kalhoty,zimni boty,cepici.Rukavice beru sebou a davam mu je,kdyz se chce hrabat ve snehu.
Bydlime na horách,ale momentalne tu je 9 stupnu ![]()
Ahoj,
tak u nás je 11 st., takže punčochy jsem zrušila a ven chodí děti v zateplených kalhotech nebo riflích, body s dl.rukávem, tenká mikina, zimní bunda a čepice. Dneska jsem vytáhla i jarní boty a nohy měli teplé. Jinak dávám stále zimní boty.
Syn dva roky cca - momentálně venku 8stupňů - je s babi venku, pěšky - má na sobě punčocháče, podšité lacláčky, zimní boty, body, svetřík, tenčí bundičku (zimní, ale máme i teplejší, tahle je zvenku „šusťák“ a vevnitř flís), čepici.
Asi záleží jak jste otužilí
. U nás dávám teď co je aspoň 5 nad nulou normální nevyteplené kalhoty, podkolenky, triko, mikinu a jarní bundu. Ovšem jako exoti k tomu máme zimní boty, nějak ještě nebyl čas koupit jarní a z podzimka nám nejsou ![]()
Ahoj maminy, už dáváte dětem zimní boty? Dceři je 26 měsíců a jelikož loni byla v kočáru, tak letos vůbec nevim, kdy začít dávat zimní věci
Já sama jsem pořád zmrzlá, takže podle sebe ji oblékat nemůžu. Děkuji
Já je dávám, v normálních už měla ledový nožičky ačkoli většinou běhá, má takový kožený nižší, ne úplně sněhule nebo tak.
ahoj holky,nikdy mě nenapadlo,že se na tohle budu ptát,ale budu
Dítě dva roky,venku cca 6 stupňů,chodníky holé,tráva ještě pod sněhem,místy bláto… Co na sebe (zimní kombinézu? Nebo punčocháky,tepláky,jarní budnu-popř.vestu a svetr?) a jaké boty (zimní? botasky? holiny?)? omlouvám se za anon.ale fakt si příjdu jako tatar