Co vše pro miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11659
26.5.19 23:31

Tak fusak si už kup je lepší dopředu takové věci kupovat, ale budeš ho potřebovat na podzim…
Jinak já nakupovala od 3 měsíce až do porodu a musím říct že jsem byla ráda a vše využila a oblečení do velikosti 70 takže jsme dlouho nemusela nic kupovat…
Kup aspon 2 zavinovačky a NEJLEPŠÍ klasické na 3 vázání…Rychlozavinovačka je na prd hned se (rozlepí).
hračky tak různé co se dají pověsit, co dělají zvuky
Do porodnice je to hodně individuální třeba u nás si 5 dní když není problém a porod přirozený něškde zase jen 2 dny.. Třeba já musela mít i pleny, indulonu, teploměr atd takže to se mrkni na stránky…jen co doporučím tak si nakup vložky s tulipánem ty byly TOP a kalhotky NE jednorázové ale v lékárně pratelné kratáskové…

Jinak já kupovala toto a vše využila:
na spaní: postýlka, matrace, MONITOR DECHU, polohovací klín, ochranu na matraci, 2× prostěradlo, deku (peřinu nepoužívám), mantinel nejlepší polštářkový, nebesa, HNÍZDEČKO

koupání: vanička (pokud máš vanu tak ne), lehátko, žínku,, osušku
kosmetika: před vznikem opruzenin bepanthen na vzniklé opruzeniny sudocrem, indulonu, vatové tyčinky obyčejné a tlustší, teploměr, odsávačka hlenů, kapky na prdíky sabsimplex, líh na pupík, vatové tampony, nůžky na nehty, hřeben

dál látkové pleny 10ks, jednorázové podložky to jsem dávala třeba do zavinovačky kousek, nejméně 2 zavinovačky, několik dek různě tlusté toho není nikdy dost, koš na miminko ten jsem měla v obýváku, hrací deku tu jsem přenášela do kuchyně když jsem vařila, 1× flašku,, jinak pleny dada, vlhčené ubrousky, oblečení 50-70 jsem kupovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.5.19 06:49

@Kajka9 tak třeba většinu z toho, co píšeš jsme nepotřebovali. Měla jsme 2 rychlozavinovačky, které jsem používala a tři klasické ještě po mě a ty jsem použila jednou. Stejně z nich dcera do měsíce vyrostla. Hračky ji vůbec nezajímaly. U porodnice je to asi rozdílné, ale já využila jen věci pro sebe + věci na přebalování. Monitor dechu je dobrý pro tvůj vlastní klid, ale rozhodně není nezbytný a případně se dá za pár stovek půjčit. Nebesa a hnízdečko jsme neměli a přijde mi to jako blbost. Dcera byla stejně nejspokojenější u mě. Kosmetiku jsem měla akorát od Hippu sprcháč 2v1 a pak olejíček od weledy. Do 5ti měsíců jsem si vystačila z bepanthenem, sudocream si může koupit až bude mít miminko problém. S odsávačkou souhlasím. Indulonu třeba nepoužívám a tyčinky mi stačili jedny. Nebudu ani pokračovat.. Kdybych jela podle tohohle seznamu, tak vyhodím tisíce a v životě je nevyužiji. Spíš bych nakoupila potřeby na 1. měsíc a pak ať si koupí, co reálně využije. A s fusakem bych naopak počkala. Kdybych si ho teď vybírala znova, tak si vyberu jiný. S dítětem jsem získala na praktičnosti. Před tím mi některé věci nedocházeli, např. že je výhoda, když se dá odklopit celá horní vrstva :). Plus na mateřské je občas nuda a nakupování a vybírání fusaku ti trochu zpestří ten každodenní stereotyp :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.5.19 08:58

@Kajka9 tak půlku toho co píšeš jsou věci co sme nikdy nepotřebovali. Zavinovačky mi oba synové od porodnice odmítají, takze koupit 3 do zásoby tak vyhodím spoustu peněz do koše. Nebesa a hnízdecko není nutný, nebesa mi naopak na postýlce neskutečně překáží. Stejně jako je mi k ničemu polohovací klín, nikdy sme nevyužili. Na koupání sme nikdy nepoužili lehátko, líh na pupík už se nedává, hřeben na vlasy sen nevyužila ani na jednoho syna, neb do roka nemaj vlasy. Místo koše a hrací deky máme houpací lehátko s hrazdičkou, to je zas podle mě nezbytnost. Zasoby plen kupovat je taky blbost, nevíš jak velké dítě bude a jaké mu budou sedět a vyhovovat. A naopak látkových bych koupila víc jak 10ks, já je používám pri kojení, pod hlavičku když nekde leží, k dr, místo bryndáku atd takze 10 by mi jich nestačilo, leda bych je měla minimálně ob den prát. Takze je to hodne individuální. Když to vezmu za sebe, tak hračky sme všechny dostali a že jich je. Co sem využila už od těhotenství je kojící polštář a je super i teď když se malej narodil, mimo jiné se z něj dá udělat třeba to hnízdecko. Odsávačky sem měla 2 a obě letely do koše, protože sem nebyla schopna nic odsat. Co je super je šátek na nošení, původně sem se toho docela bála, ale malej je v něm spokojený, a já můžu dělat co chci a mám volné ruce, plus v něm nosim malého tam, kam není moc vhodné brát kočár. Jinak z kosmetiky nic, všechny mýdla a sprchace je zbytečně vysušují. Mám akorát olejicek, občas ho kapnu do vany a jinak ho používám na vytvoření emulze s vodou na vlhčené ubrousky (dělám z perlanu, není to tak chemické a parfemované a dají se vyprat a použít opakovaně) a pleny máme klasické látkové, zaprvé to šetří životní prostředí, peníze a je to i lepší na kyčle a neopruzuje se v tom. Takze pak při kupování té vybavicky chce taky rozmyslet jaké plenky hodlám používat. A nekupovat nic moc dopředu, člověk neví třeba jak rychle to dítě poroste, na syna sem měla nakoupeno hromadu oblečení a půlku toho neunosil, protože byl třeba drobnější než velikost která odpovídá tomu a tomu měsíci života a než bylo na nějaké věci vhodné počasí tak mu to nebylo. Plus opět nevíš co bude vyhovovat, na prvního sem měla hromadu overalu a dupacek a pak sem měla chuť to všechno vyhodit, protože to bylo moc pracné a o nervy ho z toho pomalu každou hodinu vysvlict a zas oblict :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
27.5.19 10:34

Já jsem nepsala že všechno toto je nutné… Ale třeba jako já měla malou a ta si vůbec neodříhla a dost často byla nemocná takže polohovací klín za 120 kč úplná bomba a měla snad do 14m.. Monitor dechu používám do 20měsíců.. Malá spí sama v pokojíčku…
Já nepoužívala žádný sprcháč nic takže jsem mazala indulonou a tou se mažu i já.. jinak sudocrem používám taky ale třeba na pupínky když se vám udělá na tváři a je to za pár kaček…Hnízdo je dobrá věc na takzvaný 4 trimestr ale jasně není to nezbytné…A jak jsem psala porodnice jsou rozdílné u nás chtěli všechno abych si vzala jak pro mě tak pro malou…
Houpací lehátko jsem měla taky ale déle mě používala hrací deku teda
Já psasla třeba 10 ks já měla 50 chtěla jsem snimi látkovat ale nemohla jsem…

Šátek nevím já NEMŮŽU/ NESMÍM nosit malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
27.5.19 10:35

Oblečení jsem měla 50-70 a ted teprve v 20m má velikost 86 a vše jsem typla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
27.5.19 10:37

@hanullllka To třeba ano ale když nebydlíš ve městě ale na vesnici a v okolí mají prd a jet nakupovat 50km to by tě fakt nebavilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.5.19 10:47

Tak je spousta eshopu, které ti to pošlou domů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.5.19 10:52

@Kajka9 máš nějaký speciální monitor s velkou deskou nebo jak to děláš, že ho využije i 20 měsíční? Já mám stejný jako v sme měli v porodnici a využiji ho maximálně do půl roku, protože jak se mi děti začnou trochu hejbat a otáčet, tak z té desky slezou a houka to, to je pak tak o infarkt, když by mi to 10× za noc začlo houkat, protože starší syn byl vyloženě stěhovací, pokaždé když sem ho šla kontrolovat byl v jiné poloze a v jiné části postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
27.5.19 11:31
@Kriss Tina píše:
@Kajka9 máš nějaký speciální monitor s velkou deskou nebo jak to děláš, že ho využije i 20 měsíční? Já mám stejný jako v sme měli v porodnici a využiji ho maximálně do půl roku, protože jak se mi děti začnou trochu hejbat a otáčet, tak z té desky slezou a houka to, to je pak tak o infarkt, když by mi to 10× za noc začlo houkat, protože starší syn byl vyloženě stěhovací, pokaždé když sem ho šla kontrolovat byl v jiné poloze a v jiné části postele :lol:

Já třeba měla desky 2 a šel používat dlouho, ale teda do 20. měsíce… To už mi dcery visely po probuzení na šprušlích jak opice, houkalo by to pořád. Nehledě na to, že po roce je to fakt zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
27.5.19 11:35

@Kriss Tina Ne já mám klasický NAnny s malou jednou deskou…a malé bude 21m a má ho pořád.. jinak malá když se vzbudí sedne si a volá MAMÍÍÍÍ MÁÁÁMO a už jdu za ní máme pokoj hned vedle a otevřené dveře jak se začne hýbat už se vzbudím.. ted jí budeme kupovat vetší postel nebo dělat a tak už bude bez monitoru @cverunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
27.5.19 11:36

@cverunka tak já někde četla že SIDS může být do 2 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.19 20:32

@Pupík22 ahojky, kazdym dnem budu trojnasobna maminka a vybavicku jsem sepsala do denicku, verim, ze ti pomuze :hug:
 https://www.emimino.cz/…tavky-13869/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.19 20:39

Nejlepsi investice je perova zavinovacka 100×100cm, vyuzijes ji dlouho a i v lete, miminko je v ni moc spokojene.
Mam z obchodu luzkoviny Janecek :palec:
Ale je jich vice…

https://blog.evakiedronova.cz/…me-i-v-lete/

http://www.bejbykurz.cz/…zky-perinky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
27.5.19 20:58
@Káťa19 píše:
Nejlepsi investice je perova zavinovacka 100×100cm, vyuzijes ji dlouho a i v lete, miminko je v ni moc spokojene.
Mam z obchodu luzkoviny Janecek :palec:
Ale je jich vice…

https://blog.evakiedronova.cz/…me-i-v-lete/

http://www.bejbykurz.cz/…zky-perinky/

Vyuzije jak kdo. Naše mimi třeba zavinovacky nikdy nemělo rádo a vztekalo se v nich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.19 21:38
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@Hlaholice píše:
Vyuzije jak kdo. Naše mimi třeba zavinovacky nikdy nemělo rádo a vztekalo se v nich. :nevim:

Ona ta perova zavinovacka je trochu neco jineho, je to hlavne o te „podlozce“ ne jakoby o zavinuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí