Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Co do porodnice se zeptej tam kde budes rodit.
A na hracky bych se vyprdnul, to pak nosi kazdej.
Fusak na léto fakt ne. Hračky děti do 2-3 měsíců nezajímají a kdyby náááhodou nikdo nic nedonesl (u nás pokaždé tunu), dokoupíš. Každá porodnice chce něco jiného a něc jiného poskytuje. Měj plenky a ár oblečků, to využiješ stopro, zbytek dopořídíš do pár dní.
@ugluk je fakt, že oblečení mám plno( akční babičky)
ale přijde mi pořád, že mi něco chybí a že toho je málo.
Fusak ne, já mám teď novorozence a nepoužívám ani tu zavinovačku, už teď se v ní pekl. Hračky nepotřebuješ minimálně 3 měsíce, navíc je pak dává každej, kdo pride na návštěvu k miminku, já měla zatim doma jenom rodinu a už tak tu mám chrastitek a blbinek celej pytel
a věci do porodnice záleží na konkrétní porodnici
@Kriss Tina a ten seznam do porodnice dostanu v nemocnici když půjdu podepsat papíry? Nebo kdy? Jde o to, že mi hrozí, že pořídím dřív, tak bych to chtěla mít vše radši připravené.
Ahoj, fusak na leto potrebovat nebudes, jinak u vseho plati, cim mene, tim lepe, ono toho spoustu dostanes (hracky, oblecky, kosmetika) a i kdyby ne, tak objednas a druhy den to mas doma… taky si nedelej zasoby plinek a kosmetiky, miminku to nemusi vubec sednout.
Do porodnice se mrkni na stranky tam, kde se chystas rodit, budou tam mit seznam co s sebou, ale obecne: doklady, poporodni vlozky, jednorazove kalhotky, nocni kosilku, pamtofle, sprchovy gel, sampon, jednorazovy prebalovaci podlozky, neco na opruzeniny, plinky (doporucuju nejake s indikacnim prouzkem, at poznas ze mimi curalo), masticku na bradavky (za me doporucuji purelan), nabijecku na mobil, obleceni pro mimi a pro sebe na cestu domu.
@Pupík22 u nás mají seznam věci do porodnice napsaný na webu nemocnice, jde hlavně o to že některé porodnice nabízejí více věcí (košile, oblečení pro děti, poporodní vložky,…)
@Pupík22 můj seznam měl možná sto položek
Od nůžek na nehtiky, přes vložky do podprsenky až ke šňůrce na dudlík. Seznamu ti na googlu vyjede mraky. Doporučuji si v sobotu otevřít stránky feedo nebo malvik a zjistit, co všechno se nabízí a chtěla bych…
@Pupík22 seznam bývá na stránkách porodnice. Nebo si prostě vem takový ten základ, jako doklady, košile, vložky, pantofle, ručníky a zbytek ti může přivézt návštěva pak do porodnice kdyby ti něco chybělo.
@Bubla_Bučková Taky tak. Prošla jsem x diskuzi a web stranek, sepsala si z toho to co mi prislo uzitecne + info z porodnice a pak postupne nakupovala. Ted mi uz zustavají jen drobnosti z lekarny pro mimi co nemaji dlouhou trvanlivost jako lih na pupik nebo slunečnicový olej, ale zbytek uz jsem nakoupila abych se nestresovala na posledni chvili. Mam problemy s tlakem, tak to mozna bude rychle a nechci to nechavat na manzelovi, kdyz je to naše prvni ![]()
Já bych se vyhnula nějakému zběsilému nakupování předem, stejně dnes všechno koupíš i o půlnoci.
Na miminko si kup zavinovačku, nějakou menší dečku, třeba 10 bodyček a polodupaček + nějakou mikinku a lehčí čepičku, 10 látkových plen na utírání a podkládání, teploměr, krém na zadeček a olejíček na mazání - klidně kvalitní olivový olej, pleny na přebalení a víc fakt nepotřebuješ, pak uvidíš za pochodu, co by se ti hodilo.
Tak já třeba počítala, že hračky dostaneme od návštěv a prd.
Každý si myslel, že to každý dává a tak přinesl něco jiného. Nakonec jsem si je musela nakoupit. Ale na to je čas, protože první měsíc hračky dceru nezajímaly. Co si připravit je dost individuální. Můžu říct, co jsem koupila zbytečně: odsávačku mléka, lahvičky, atd. Co se vyplatilo koupit byl nepropustný, smraduvzdorný koš na pleny a šátek na mimčo, protože dcera nechtěla usínat jinde.
. Všeobecně nekupuj dopředu moc věcí, vše se dá dokoupit po porodu ![]()
@Pupík22 píše:
@Kriss Tina a ten seznam do porodnice dostanu v nemocnici když půjdu podepsat papíry? Nebo kdy? Jde o to, že mi hrozí, že pořídím dřív, tak bych to chtěla mít vše radši připravené.
Rodila jsem dřív, spoustu věcí jsme řešili akutně a zvládli jsme to. A pokud to bude potřeba, tak ty to zvladnes taky, tak se tím zbytečně nestresuj. Já seznam teda dostala od své gynekolozky. Ale něco tam chybělo a něco jsem zase nepotřebovala. Pro mimco jsem prakticky potrebovala jen plinky, i když na seznamu bylo teď věcí mnohem víc. Pro sebe spodní prádlo, mikinu, mobil, nabíječku, drogerku, kartáček na zuby, léky, poporodni kalhotky, puncochy (kvůli císaři), ručníky, toaletní papír, pantofle, vložky do podprsenky, doklady. Vše ostatní, co jsem s sebou měla, by asi nebylo vyloženě potřeba. Ale může se to porodnice od porodnice lišit. Ještě mě napadá, že já jsem měla seznam s vybavením do porodnice a seznam toho, co je potřeba pro miminko, v tehotenske průkazce, tak můžeš kouknout i do ní, zda tam také tohle info nemáš.
Příspěvek upraven 26.05.19 v 23:38
Tak fusak si už kup je lepší dopředu takové věci kupovat, ale budeš ho potřebovat na podzim…
Jinak já nakupovala od 3 měsíce až do porodu a musím říct že jsem byla ráda a vše využila a oblečení do velikosti 70 takže jsme dlouho nemusela nic kupovat…
Kup aspon 2 zavinovačky a NEJLEPŠÍ klasické na 3 vázání…Rychlozavinovačka je na prd hned se (rozlepí).
hračky tak různé co se dají pověsit, co dělají zvuky
Do porodnice je to hodně individuální třeba u nás si 5 dní když není problém a porod přirozený něškde zase jen 2 dny.. Třeba já musela mít i pleny, indulonu, teploměr atd takže to se mrkni na stránky…jen co doporučím tak si nakup vložky s tulipánem ty byly TOP a kalhotky NE jednorázové ale v lékárně pratelné kratáskové…
Jinak já kupovala toto a vše využila:
na spaní: postýlka, matrace, MONITOR DECHU, polohovací klín, ochranu na matraci, 2× prostěradlo, deku (peřinu nepoužívám), mantinel nejlepší polštářkový, nebesa, HNÍZDEČKO
koupání: vanička (pokud máš vanu tak ne), lehátko, žínku,, osušku
kosmetika: před vznikem opruzenin bepanthen na vzniklé opruzeniny sudocrem, indulonu, vatové tyčinky obyčejné a tlustší, teploměr, odsávačka hlenů, kapky na prdíky sabsimplex, líh na pupík, vatové tampony, nůžky na nehty, hřeben
dál látkové pleny 10ks, jednorázové podložky to jsem dávala třeba do zavinovačky kousek, nejméně 2 zavinovačky, několik dek různě tlusté toho není nikdy dost, koš na miminko ten jsem měla v obýváku, hrací deku tu jsem přenášela do kuchyně když jsem vařila, 1× flašku,, jinak pleny dada, vlhčené ubrousky, oblečení 50-70 jsem kupovala