Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Annabela11 píše:
@Ignácie Píše že letí prvně tak je natesena no…
Jj natesena
pisu si seznam. Chci byt pripravena… ![]()
Dcera vždycky prochodi celou dovolenou v crocsech, Vem hlavně opalovaci kremy a takový ty trička do vody.
@smile_xxx tak si stačí koupit krém s. minerálními filmy a přes poledne nechodit na sluníčko ☀️ ![]()
@mackA159 píše:
Jj natesenapisu si seznam. Chci byt pripravena…
V tom případě si pripiš flashku s pohádkami. U nás na dovolené k nezaplacení. Děti večer u pohádky a my s vínem na balkoně ![]()
Pro děti vždycky sandaly a nějaký pantofle, máme i tenisky ale moc nevyužijeme, plavky, trička, tilka kraťasy a tepláčky, mikina ( jezdíme autem do Itálie přes noc a v Rakousku je zima ), spodní prádlo asi psát nemusím a jedny ponožky, pokrývka hlavy, holčičkylékyšaty, sukně treba do města nebo tak, krémy ( opalovák 50+ a kdyby náhodou tak i panthenol na spáleniny),
Pro nás klasika v čem chodíme normálně v létě ( přítel opalovák 30 a já žádný)
Jezdíme do apartmánů s pračkou takže kdyby náhodou tak to vyperu..Pak velké osušky na pláž, menší k bazénu a ručníky malé.
Jezdim s přítelem a bereme vždy sourozence a tohle jim balím.
A nějaký tělový krém ( od ty soli z moře mám já a sestra hrozně suchou pokožku takže mazat a něco na rty ) a určitě vemte to na komáry do zásuvky a repelent
( jeden rok se nám stalo že se nedalo vylez ven večer a větrat jak bylo šíleně hodně komárů), sluneční brýle ( mám radši i kapky do očí).. a už mě nic nenapadá. Pak klasika asi co berete vždy sebou.
Manžel měl reakci na sluníčko (nebo to prostě přepísknul), tak jsem na místě na doporučení sháněla šumivé calcium. Krémy po opalování a léky na alergii jsme naštěstí měli. A záleží na moři - boty do vody kvůli ježkům? Jinak klasika, jako když jdeš na celý den na plovárnu x dny. Prášek na praní - po každém koupání jsem přeprala plavky.
A na pozorování pod vodou je dobrá taková ta maska, ne klasický šnorchl.
@Pajka89 píše:
V lednu řešíš, kolik triček si zabalit v létě k moři?
No tesit se v zime do tepla je parada. Vubec se ji nedivim, ze uz nad tim premysli, kdyz clovek vidi to pocasi venku.
Uv oblecky na koupání, hodně triček, nějaké mlsani, na které jsou zvykli (kapsicky a tak - hodi se). To je podle mě takovy zaklad, krom těch léku a dokladu samozřejmě. Pokrývky hlavy - to je snad jasne.
Já jsem měla malého rada v dlouhých tenouckych kalhotách z trickoveho materiálu, nemusela jsem mu porad matlat něčím nozky a neměl Písek mezi pulkama a jinde v té oblasti
pak měl triko a ručky jsem mu mazala pravidelne. Má ale světlou pokožku po mne a mne nedělá dobre mít holou kůži na přímém slunci příliš dlouho, byt namazanou, raději se oblecu nebo zakryji.
Jinak co bych si vzala příště je nějaká láhev na piti, u nas v resortu byly jen takové mrnave kelímky a z toho se pít nedalo, člověk musel chodit strasne často.
@smile_xxx a co používáš za opalovak?
Minerální filtry ti na kůži udělají film a slunko se na kůži vůbec nedostane ![]()
Veškerou kosmetiku kupuju až na místě. Když jsem letos viděla ceny opalovacích krému u nás a ve Francii, tak v kufru už z tohodle netahnu nic. My jezdíme do apartmánu minimálně na 14 dní, takže i oblečení stačí pár kousků a vyperu v pračce
Fajn jsou brýle do vody, pokud se děti potápí.
Hlavní jsou léky co člověk užívá, peníze / karta, pojištění, letenky, vouchery..my nejezdíme na váleci, ale spíš poznávací dovolené..
Jako táhnout s sebou jídlo na pláž, flašku a podobně kraviny, to koupím na místě…
Co je žilko?