Egypt v únoru

Anonymní
9.1.23 16:21

Egypt v únoru

Máte někdo zkušenost s dovolenou v Egyptě v únoru? Po delší době bychom rádi vyrazili k moři, v Egyptě (Sharm el Sheik) jsme již v minulosti s manželem byli a moc se nám líbilo, pravdou je, že v jiném ročním období. Pracuji ve školství, proto jsem to nechtěla zbytečně komplikovat a napadlo nás, že bychom to mohli zkusit o jarních prázdninách, které letos vychází koncem února. Ale trochu máme obavy, aby to nebyly zbytečně vyhozené peníze. Chápu, že tam nebudou teploty jako v létě, ale myslíte, že je to v tom únoru na koupání? Máte případně nějaký tip na dobrý hotel? Chtěli jsme opět Sharm el Sheik, ale tam se zdá se v tuto roční dobu nelétá…vyjíždí pouze Marsa Alam, Hurghada…
Nebo jako záložní termín jsme uvažovali o začátku dubna, kdy vychází Velikonoce, že by to školních dní zasáhlo jen minimálně a těch pár dní, co by bylo navíc, bych si zkusila vyprosit… :,(..
Budu ráda za jakékoliv názory a tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7859
9.1.23 16:29

V únoru všechno závisí na větru. Kdyby ustal, tak to relativně „půjde“. Jestli bude foukat, což je v tom únoru standardní stav, zvláště na Sinaji, tak je to na péřovku, kulicha a přes kulicha kapucu a na hotelu si klimatizací budete topit. Asi proto se přes zimu turisti do Sharmu nelétá ;-) Kdo by tam co dělal…

Na koupání to určitě je, pokud máš dlouhý pětkový neoprén. Ale i v tom ti bude tak do hodiny chladno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
9.1.23 16:36

V únoru doporučuji JV Asii, ne Egypt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.1.23 16:36

Spíš bych jela do Marsa Alam a do nějakého hotelu v zátoce, kde nefouká. A moře už bude taky chladnější, takže na šnorchlování určitě aspoň krátký neopren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
9.1.23 17:11

Byla jsem v únoru od Káhiry po Marsa Alam a bylo všude letní počasí, noci taky teplé. A byla jsem v lednu v Marsa Alam a bylo letní počasí, koupání v moři na pohodu. Sharm neznám, možná je to tam opravdu jiné, ale Marsa Alam - pokud vám jde o relax u moře - můžu doporučit. Šnorchlování krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
9.1.23 19:27

Ahoj, byla jsem v únoru v Marsa Alam a počasí nic moc. Vítr foukal hlavně odpoledne. Večer byla zima. Moře bylo studené, takže jsme se koupali ve vyhřívaném bazénu a popíjeli drink. Za mě únor nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 20:10
@Limi123 píše:
V únoru doporučuji JV Asii, ne Egypt…

JV Asie to už je asi jiná cenová relace… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.23 20:11

Takže únor Marsa Alam je blbost…?

• Citovat
  • Upravit
600
9.1.23 20:13

Byli jsme loni v únoru a byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 20:25

A vůbec - které místo raději navštívit…Marsa Alam, Hurghadu nebo počkat na Sinaj-Sharm el Sheik?
Z jakého důvodu?

• Citovat
  • Upravit
1005
9.1.23 20:25

První týden v březnu Marsa Alam - v moři nikdo, v bazénu jsme byli jen párkrát, ale nějak extra nefoukalo. Večer se nedalo sedět venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 20:32

Kdo jste byli v Egyptě - s dětmi (cca 11), jaký hotel můžete doporučit a jakému se naopak vyhnout? Nejsme nikterak nároční, ale jelikož k moři nejezdíme každý rok, chtěli bychom si to tam užít

• Citovat
  • Upravit
7859
9.1.23 20:34
@Anonymní píše:
A vůbec - které místo raději navštívit…Marsa Alam, Hurghadu nebo počkat na Sinaj-Sharm el Sheik?
Z jakého důvodu?

vyber si dobře konkrétní hotel - kvalitou a přístupem k moři. Když jsi v super rezortu, tak je úplně jedno, jestli se nachází u Sharmu, Marsy nebo Hurghady. Beztak jsou ty dobré rezorty naštěstí mimo města a s městy /opět naštěstí/ nemusíš být nijak konfrontována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.1.23 11:51
@Anonymní píše:
JV Asie to už je asi jiná cenová relace… :roll:

Ale zase je tam teplo :mrgreen: ale chápu, netřeba protáčet panenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
10.1.23 11:53
@Limi123 píše:
Ale zase je tam teplo :mrgreen: ale chápu, netřeba protáčet panenky.

ale já třeba taky dycky protáčím panenky, když vidím ceníky cestovek… :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí