Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky chtěla bych se zeptat, co všechno jste si braly sebou do porodnice??a co všechno vám tam na miminko pujčí
chtěla bych rodit Uh.Hradišti.tak doufam že je to tam o.k.
A co tatínkové,mužou být na pokoji než začne porod ??
ahojky ja tahla snad vsechno mozny co se pise v tehle seznamech a nakonec jsem ze svyho potrebovala jen plinky (a teda i oblikala do svyho) jinak nam dali vsechno pro mimco od koupele, krem na opruzeniny a i na moje prsa, obleceni a asi 5 plen na zacatek..hadrovy plenky proste vsechno nam pujcili…pro sebe jsme mela jednorazovy kalhotky jinak vlozky a kosili vsechno jsem mela jejich je skoda si nicit svoji kosili…al nevim jak je to v jinych porodnicich ja rodila v Ostrove u K.Varu
Dvě flašky vody, jednu na porod a druhou na druhej den po porodu, vzala jsem si sebou olejiček žínku a jelení lůj ten velkej žabky gumovy do sprchy a stejne sem snima chodila pořád, a jednorázový kalhotky až sem se poprvé osprchovala. olejicek a zinku jsem nepouzila i kdyz na zinku jsem v tom tlaceni zapomela myslim ze by me fakt bodla na zvlhčení rtů a otrení obliceje, jinak olejicek na nic. Taky az ti praskne voda vem si ty bílé jednorázové kalhotky ne ty sítovky, protože pak je jen sundáš s vložkou a cele to vyhodis, je to jednodussi, po sále stejne behas bez kalhotek v kosily. já rodila u apoplinare v praze. Jo a nezapomen na nejaky ty energeticky bonbony ty me fakt bodly, aspon sem mela co zvracet
ale jinak utisej tu pachut v puse a budes mit lepsi pocit ![]()
no už teď se mi zdá že ta taška je nějak malá
asi budu ještě něco vytřídit díky za radu ještě teda koupím energet.cukrové ![]()
alca vankova píše:no už teď se mi zdá že ta taška je nějak malá
asi budu ještě něco vytřídit díky za radu ještě teda koupím energet.cukrové
hroznový cukr se doporučuje ![]()
Já jsem měla do porodnice připravené tašky dvě. Jednu menší na porodní sál, tam jsem měla přezůvky, vodu, žínku, foťák, jelenní lůj, ručník. A druhou tašku jsem měla na novorozenecké oddělení a tam jsem měla plínky, porodnické vložky, vodu, košili ( nebyla potřeba), toaletní papír, hygienické potřeby , síťované kalhotky, ručník. Kosmetiku a oblečení pro miminko jsme dostali, používali jsme pouze Bepanthen a ten jsme také dostali, stačilo to na celý pobyt. Jinak jsme ještě dostali první balíček pro miminko a tam bylo dost vzorečků. Rodila jsem v Olomouci, v každé porodnici je to jiné, je potřeba trošku zapátrat, jak to tam chodí. Přeji rychlý a bezproblémový porod, ale hlavně ať jste ty i tvé miminko zdravé.