Co všechno vydrží autosedačka?

13335
8.5.11 08:26

Co všechno vydrží autosedačka?

Ahoj holky, maminy,
máte něko zkušenost nebo víte co vše vydrží autoseačka? Ky autoseačku raěji oložit a koupit novou pokud autosedajda spadne na zem?
Včera se nám stala nehoda :-( a nepřipoutané dítko v autosedajdě se překulilo z 3/4 metrové výšky - klasická lavička.

A ano jsem nezodpovědná, ano můžu za to a ano i když jsem ho tak nedala já, měla jsem víc zasáhnout, takže příspěvky o nezodpovědných matkách si prosím odpusťte, vím to.
A malý je v pořádku, stáli při něm andělíčci :andel: a pro jistotu jsme byli i na pohotovosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
8.5.11 08:40

Pokud není poškozená, zlomená, tak myslím, že není potřeba kupovat novou.
K ostatnímu se vyjadřovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ynax1
8.5.11 08:56

trošku jsem nepochopila jestli se dítko skulilo samo nebo s autosedačkou. Jinak výrobci doporučují aby se nepoužívala autosedačka, která prošla jakoukoli bouračkou - i malou - můžou vzniknout mikrotrhliny, které pak zaviní nedostatečnou bezpečnost při příštím nárazu, dál doporučují nepoužívat autosedačku starší 5ti let…

• Citovat
  • Upravit
5173
8.5.11 09:04

Hele já i kdxž dám autosedačku do auto tak se mi vrní ze strany na stranu a můžu í zaháknou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173

Hele já i kdxž dám autosedačku do auto tak se mi vrní ze strany na stranu a můžu í zaháknou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335

dítě bylo v autoseačce, která se překulila a na zemi byl stále v ní - nevykulil se. A právě to jsem taky četla, že při čemkoli - pád, nehoda se má měnit :think: a teď to tady pořád řeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
8.5.11 09:06
tetma píše:
Hele já i kdxž dám autosedačku do auto tak se mi vrní ze strany na stranu a můžu í zaháknou …

tohle jsem nepochopila. V autě je připoután v sedajdě i pásem v autě, ale tohle se stalo venku, kdy byl po krmení, tudiž nepřipoutaný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.5.11 09:18
nikita066 píše:
Ahoj holky, maminy,
máte něko zkušenost nebo víte co vše vydrží autoseačka? Ky autoseačku raěji oložit a koupit novou pokud autosedajda spadne na zem?
Včera se nám stala nehoda :-( a nepřipoutané dítko v autosedajdě se překulilo z 3/4 metrové výšky - klasická lavička.A ano jsem nezodpovědná, ano můžu za to a ano i když jsem ho tak nedala já, měla jsem víc zasáhnout, takže příspěvky o nezodpovědných matkách si prosím odpusťte, vím to.
A malý je v pořádku, stáli při něm andělíčci :andel: a pro jistotu jsme byli i na pohotovosti :srdce:

fuj hlavně že se nic nestalo prckovi :srdce:
heh nezodpovědnou matku si nechej pro sebe, ještě jste maličký bude hůř a poučila jsi se takže co :palec:

K sedačce. těžko radit, jak spadla víš jen ty. Pokud se jen skulila ze 75cm tak bych to asi nehrotila a používala jí dál (samo s malou dušičkou) a dál jako nebouranou bych jí neprodávala. Pokud to bylo z větší výšky koupila bych novou (jako daň za svoji hloupost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
8.5.11 10:02

Ne nekupovala bych novou. Toto je uplně jiný pohyb než při autonehodě, to se vůbec nedá srovnávat. Podle mě je autosedačka plně funkční a nic se jí při pádu z lavičky nemohlo stát. Předpokládám že nemá nikde poškozené např. ty polystyreny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
8.5.11 10:09

taky bych nekupovala novou, takový náraz se nedá srovnat s bouranou sedačkou, kort když to bylo vajíčko, které ti vydrží už jen chvilku a pak koupíš novou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
8.5.11 10:16

Já bych ji pořádně prohlédla a jestli nemá nějakou zjevnou trhlinu nebo prasklinu a pokud ne tak bych ji používala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
8.5.11 11:10

A co jí odnést někam do servisu, aby jí pro klid duše prohlédli ? Asi se nic nestalo, to by musela zpadnout z výšky nebo by to musel bejt náraz. Hlavně, že se nic nestalo miminu, holt za blbost se platí. Já jsem se u první dcery poučila, sice to nebyla autosedačka, ale taky to byla moje blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
8.5.11 11:19

MArket mi tady právě žádný takový servis nemáme. Bydlíme na malém městě. Nevíte někdo kde a jestli je v ČR servis na DorJan? Já to brala ze Slovenska a tam se chystám napsat mail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
8.5.11 11:49

Jen přemýšlím odkud vám spadla - protože klasická lavička má 45 cm, 3/4 metru je výška standardního jídelního stolu…
A pokud to fakt bylo z lavičky, tak bych to vůbec neřešila, to je jako nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
8.5.11 11:55
j.a.n.i1 píše:
Jen přemýšlím odkud vám spadla - protože klasická lavička má 45 cm, 3/4 metru je výška standardního jídelního stolu…
A pokud to fakt bylo z lavičky, tak bych to vůbec neřešila, to je jako nic.

Tak jsem to možná přestřelila v těch nervech a pozorování malého. Byla to klasická zahradka v restauraci a klasická výška lavičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí