Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, maminy,
máte něko zkušenost nebo víte co vše vydrží autoseačka? Ky autoseačku raěji oložit a koupit novou pokud autosedajda spadne na zem?
Včera se nám stala nehoda
a nepřipoutané dítko v autosedajdě se překulilo z 3/4 metrové výšky - klasická lavička.
A ano jsem nezodpovědná, ano můžu za to a ano i když jsem ho tak nedala já, měla jsem víc zasáhnout, takže příspěvky o nezodpovědných matkách si prosím odpusťte, vím to.
A malý je v pořádku, stáli při něm andělíčci
a pro jistotu jsme byli i na pohotovosti ![]()
Pokud není poškozená, zlomená, tak myslím, že není potřeba kupovat novou.
K ostatnímu se vyjadřovat nebudu.
trošku jsem nepochopila jestli se dítko skulilo samo nebo s autosedačkou. Jinak výrobci doporučují aby se nepoužívala autosedačka, která prošla jakoukoli bouračkou - i malou - můžou vzniknout mikrotrhliny, které pak zaviní nedostatečnou bezpečnost při příštím nárazu, dál doporučují nepoužívat autosedačku starší 5ti let…
Hele já i kdxž dám autosedačku do auto tak se mi vrní ze strany na stranu a můžu í zaháknou …
Hele já i kdxž dám autosedačku do auto tak se mi vrní ze strany na stranu a můžu í zaháknou …
dítě bylo v autoseačce, která se překulila a na zemi byl stále v ní - nevykulil se. A právě to jsem taky četla, že při čemkoli - pád, nehoda se má měnit
a teď to tady pořád řeším
tetma píše:
tohle jsem nepochopila. V autě je připoután v sedajdě i pásem v autě, ale tohle se stalo venku, kdy byl po krmení, tudiž nepřipoutaný ![]()
nikita066 píše:
Ahoj holky, maminy,
máte něko zkušenost nebo víte co vše vydrží autoseačka? Ky autoseačku raěji oložit a koupit novou pokud autosedajda spadne na zem?
Včera se nám stala nehodaa nepřipoutané dítko v autosedajdě se překulilo z 3/4 metrové výšky - klasická lavička.A ano jsem nezodpovědná, ano můžu za to a ano i když jsem ho tak nedala já, měla jsem víc zasáhnout, takže příspěvky o nezodpovědných matkách si prosím odpusťte, vím to.
A malý je v pořádku, stáli při něm andělíčcia pro jistotu jsme byli i na pohotovosti
fuj hlavně že se nic nestalo prckovi ![]()
heh nezodpovědnou matku si nechej pro sebe, ještě jste maličký bude hůř a poučila jsi se takže co ![]()
K sedačce. těžko radit, jak spadla víš jen ty. Pokud se jen skulila ze 75cm tak bych to asi nehrotila a používala jí dál (samo s malou dušičkou) a dál jako nebouranou bych jí neprodávala. Pokud to bylo z větší výšky koupila bych novou (jako daň za svoji hloupost).
Ne nekupovala bych novou. Toto je uplně jiný pohyb než při autonehodě, to se vůbec nedá srovnávat. Podle mě je autosedačka plně funkční a nic se jí při pádu z lavičky nemohlo stát. Předpokládám že nemá nikde poškozené např. ty polystyreny atd.
taky bych nekupovala novou, takový náraz se nedá srovnat s bouranou sedačkou, kort když to bylo vajíčko, které ti vydrží už jen chvilku a pak koupíš novou
Já bych ji pořádně prohlédla a jestli nemá nějakou zjevnou trhlinu nebo prasklinu a pokud ne tak bych ji používala.
A co jí odnést někam do servisu, aby jí pro klid duše prohlédli ? Asi se nic nestalo, to by musela zpadnout z výšky nebo by to musel bejt náraz. Hlavně, že se nic nestalo miminu, holt za blbost se platí. Já jsem se u první dcery poučila, sice to nebyla autosedačka, ale taky to byla moje blbost.
MArket mi tady právě žádný takový servis nemáme. Bydlíme na malém městě. Nevíte někdo kde a jestli je v ČR servis na DorJan? Já to brala ze Slovenska a tam se chystám napsat mail
Jen přemýšlím odkud vám spadla - protože klasická lavička má 45 cm, 3/4 metru je výška standardního jídelního stolu…
A pokud to fakt bylo z lavičky, tak bych to vůbec neřešila, to je jako nic.
j.a.n.i1 píše:
Jen přemýšlím odkud vám spadla - protože klasická lavička má 45 cm, 3/4 metru je výška standardního jídelního stolu…
A pokud to fakt bylo z lavičky, tak bych to vůbec neřešila, to je jako nic.
Tak jsem to možná přestřelila v těch nervech a pozorování malého. Byla to klasická zahradka v restauraci a klasická výška lavičky