Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj, chtěla bych se zeptat, jak vybrat autosedačku? První autosedačku jsme samozřejmě měli klasické vajíčko, z toho nám ale Klárka pomalu vyrůstá. Proto potřebujeme koupit jinou autosedačku, ale narazili jsme na problém v rozdělením jednotlivých typů, a bohužel nenašli zatím žádnou odpověď.
Je lepší koupit autosedačku 9-25 kg ( http://www.uzuzinky.cz/…acky-9-25-kg ) s tím, že pak, až Klárka ještě vyroste, koupíme jinou, nebo máme pořídit raději 9-36 kg (http://www.uzuzinky.cz/…acky-9-36-kg ), které vydrží podstatně déle? Samozřejmě nám nejde o to co nejvíce ušetřit, ale jde nám o pohodlí a bezpečnost naší holčičky. Logicky mi vychází, že lepší bude koupit sedačky dvě - tedy nejdříve jednu pro menší děti, a až to bude potřebné, tak druhou. Jednotlivé sedačky by měly být lépe přizpůsobeny dítěti v odpovídající váze, než „univerzální“ 9-36 kg. Mám pravdu? Ráda si to nechám vyvrátit, děkuji
![]()
Objednávat chceme ze shopu, na který odkazuji, máme s ním již zkušenosti. Konkrétní typy na autosedačky, kdyby nějaké byly, proto prosím z jeho nabídky, ale ráda si nechám doporučit i jiné.
Ahojky..já tedy radši univerzalní nekupovala..koupila jsem od Romer,vychazejí jako jedny z nejbezpečnějších autosedaček..pohledám odkaz a hodím ti ho sem.
Mně tam chybí kategorie 9 - 18 kg… My to máme tak, že jsme měli vajíčko 0 - 13 kg, teď má prcek 9 - 18 kg a až povyroste, budem kupovat 15 - 35 kg, tak je to podle mě nejlepší, takže v tom zmiňovaným obchodě bych nekoupila asi nic ![]()
Určitě bych zašla do kamenné prodejny, abych sedačku viděla, zkusila do ní prcka posadit, jak se v ní bude cítit, vyzkoušet si, jak se přidělává do auta atd. atd. atd. … Pak maximálně teda objednat z netu, ale jen přes internet bych asi autosedačku neřešila… ![]()
Ahojky..ja pri poctu mzch deti jsem vyzkousela vsechny typy velikosti.Po vajicku jsme meli kategorii 9-18kg pak jsme ale museli investovat do dalsi velikosti coz byly dalsi korunky na vic dalsimu cvrckovi jsme uz koupili univerzal a nemuzu si ho vynachvalit.Sedacka sedela do kazdeho auta a po odstraneni dilu zustal jen sedak pa digina
Ahoj ZuzkaN jak už někdo psal, ze zmíněného obchodu nic. Při výběru autosedačky je dobré se řídit nezávislými testy (např. ADAC- lehce vygooglíš) a v těch žádná ze sedaček z Tvého obchodu nebyla.
Jinak jsi to odhadla správně- nejlepší je sedačka přizpůsobená věku dítka, takže: 0-13kg
9-18kg
15-36kg
tedy tři postupné sedačky.
Ze zkušenosti Romer a Maxi-Cosi. Cena je vyšší, ale žádná neměla chybu a vím, že prcek je v bezpečí ![]()
digina píše:
Ahojky..ja pri poctu mzch deti jsem vyzkousela vsechny typy velikosti.Po vajicku jsme meli kategorii 9-18kg pak jsme ale museli investovat do dalsi velikosti coz byly dalsi korunky na vic dalsimu cvrckovi jsme uz koupili univerzal a nemuzu si ho vynachvalit.Sedacka sedela do kazdeho auta a po odstraneni dilu zustal jen sedak pa digina
super ušetření, jen nevím jestli tušíš něco o životnosti autosedačky, která se pohybuje někde mezi 4-6 lety. Takže pokud jste koupili univerzál někde kolem roku dítka…v kolika začal jezdit na podsedáku? a v kolika bez sedačky? (s počítanou životností mi to vychází, že od 7mi let jezdí bez sedačky??) ![]()
My měli 0-13 maxi cosi, teď 9-18 roemer a až nebude stačit tak koupím asi cybex 15-36, univerzální bych nechtěla ani omylem…
Plánujeme další dítko, takže se do životnosti 4-6 let snad nějak vlezeme a sedačky využijem na obě děti ![]()
Rozhodně bych se řídila testy, a podsedák bych nebrala vůbec, sedačka musí mít hlavně ochranu hlavy takže podsedák je k ničemu…
Ahoj, my koupili 9-25kg. Vzhledem k tomu, že do těch 36kg se to bere jako cca do 12let, tak nevěřím, že když koupím ročnímu dítěti takovou sedačku, že mu 11let vydrží, ta bude zdevastovaná mnohem dřív (a to ani teď neuvažuju doporučenou životnost sedaček). I těch 25kg bude takový na hraně, když má být do cca 6ti let.
beris píše:
My měli 0-13 maxi cosi, teď 9-18 roemer a až nebude stačit tak koupím asi cybex 15-36, univerzální bych nechtěla ani omylem…
Plánujeme další dítko, takže se do životnosti 4-6 let snad nějak vlezeme a sedačky využijem na obě děti
Rozhodně bych se řídila testy, a podsedák bych nebrala vůbec, sedačka musí mít hlavně ochranu hlavy takže podsedák je k ničemu…
Podsedák je na prd, ale co jsem koukala, tak žádná autosedačka nevydrží dítěti do těch 150 cm a všechny jsou homologovaný jen do 36kg… Vždycky se i z těch lepších sedaček pro vyšší děti dělá jen podsedák… ![]()
Nedávno jsme to s mužem řešili, chtěli jsme koupit sedačku pro jeho 8 letýho bráchu a do žádné autosedačky už by se podle vyjádření prodejců se 138 cm a 36 kilama nevlez, všude nabízeli v podstatě už jen podsedáky ![]()
kate02 píše:beris píše:
Plánujeme další dítko, takže se do životnosti 4-6 let snad nějak vlezeme a sedačky využijem na obě děti
Rozhodně bych se řídila testy, a podsedák bych nebrala vůbec, sedačka musí mít hlavně ochranu hlavy takže podsedák je k ničemu…Podsedák je na prd, ale co jsem koukala, tak žádná autosedačka nevydrží dítěti do těch 150 cm a všechny jsou homologovaný jen do 36kg… Vždycky se i z těch lepších sedaček pro vyšší děti dělá jen podsedák…
Nedávno jsme to s mužem řešili, chtěli jsme koupit sedačku pro jeho 8 letýho bráchu a do žádné autosedačky už by se podle vyjádření prodejců se 138 cm a 36 kilama nevlez, všude nabízeli v podstatě už jen podsedáky
romer, maxi-cosi, cybex- všechny rostou do 150cm nebo se pletu? ![]()
Holky, díky všem, po zdravé úvaze jsme se tedy rozhodli pro značku Romer,koupíme nejdřív sedačku 9-18kg, a pak 15-36 kg. Pak snad bude od sedaček klid.
Konkrétní typy si ještě vybereme, o sedačkách Romer je na netu spousta informací co jsem tak koukala. Sice si takhle připlatíme, ale bude to tak lepší. Děkuju všem! ![]()
quinny píše:kate02 píše:romer, maxi-cosi, cybex- všechny rostou do 150cm nebo se pletu?beris píše:
Rozhodně bych se řídila testy, a podsedák bych nebrala vůbec, sedačka musí mít hlavně ochranu hlavy takže podsedák je k ničemu…Podsedák je na prd, ale co jsem koukala, tak žádná autosedačka nevydrží dítěti do těch 150 cm a všechny jsou homologovaný jen do 36kg… Vždycky se i z těch lepších sedaček pro vyšší děti dělá jen podsedák…
Nedávno jsme to s mužem řešili, chtěli jsme koupit sedačku pro jeho 8 letýho bráchu a do žádné autosedačky už by se podle vyjádření prodejců se 138 cm a 36 kilama nevlez, všude nabízeli v podstatě už jen podsedáky
Nám bylo v obchodě právě řečeno, že potom sem pro vyšší děti oddělaj ty „záda“ a je z toho jen podsedák, myslím od výšky cca 130 cm… ![]()
Řešili jsme MC Rodi Airprotect, proto jsme to nakonec ani nekoupili… Protože kupovat celou autosedačku a pak z ní dělat jen podsedák (kterej už manželův brácha má) nám přišlo zbytečný… ![]()
my máme zatím ještě vajíčko, ale pak chceme koupit určitě 9-18kg.a pak nevím jestli tu 9-25 nebo rovnou už 15-36kg to se ještě uvidí ale tu 9-36kg bych nechtěla určitě nad tou jsme ani neuvažovali.stejně by se sedačka měla po 5ti letech vyměnit takže kupovat 9-36 je blbost.