Naklapávací autosedačka na isofix bez pásu

323
6.5.11 21:51

Naklapávací autosedačka na isofix be pásu

Ahoj,

nevím, jestli jsem správně pochopila systém autosedaček s isofixem, ale chtěla bych nějaký co nejjednodušší systém na přidělání autosedačky a hlavně, aby bylo sedačka přidělána správně. Proto jsem si vybrala Maxi Cosi se systémem Familyfix, ale teď hledám ještě nějakou alternativu.

Českáme teď první dítko, proto jsem chtěla ideálně nějakou základnu co vydrží delší dobu než jenom pro vajíčko. Bydlíme v zahraničí a předpokládám, že budeme dost s prckem cestovat, proto chci něco co nejvíc bezpečného. Nevíte někdo o nějakém podobném systému - tedy nacvaknutí na isofix bez bezpečnostního pásu a aby ta základna byla dále využitelná i po první sedačce.

Děkuji

Leni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101743
6.5.11 21:58

Nevím, myslím, že to nikdo jiný nedělá. Ono je tedy otázkou, jestli je základna pro další sedačku nutná - většina (vlastně všechny, krom té co si našla) isofixových se rovnou cvaká na ten isofix v autě a jelikož se nevyndavají z auta, tak tu základnu vlastně nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.5.11 22:02
j.a.n.i1 píše:
Nevím, myslím, že to nikdo jiný nedělá. Ono je tedy otázkou, jestli je základna pro další sedačku nutná - většina (vlastně všechny, krom té co si našla) isofixových se rovnou cvaká na ten isofix v autě a jelikož se nevyndavají z auta, tak tu základnu vlastně nepotřebují.

No,to je pravda,jediná „vyndavací“ sedačka je to vajíčko od narození do 13kg,a pak už se sedačka z auta nevyndavá.
Apropo,asi to snad ani není technicky možné,vždyť sedačky mají různou velikost a tvar,ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
6.5.11 22:44

Podívej se na sedačky BeSafe - jedna z nejbezpečnějších značek. http://www.autosedacky-besafe.cz/
Ale určitě ti Isofix zákl. z vajíčka nepůjde na větší sedačku.
My máme Izi Sleep Isofix, je to úplně jiná konstrukce než třeba klasické vajíčko, je taky o hodně těžší.
Malý má teď 11měs. a 74cm a pořád se do ní vejde.
Ale v sedačce ho nenosím od doby co překročil 7kg. Prostě ho v ní do 4.patra neunesu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
6.5.11 22:52
Praska19 píše:
Podívej se na sedačky BeSafe - jedna z nejbezpečnějších značek. http://www.autosedacky-besafe.cz/
My máme Izi Sleep Isofix, je to úplně jiná konstrukce než třeba klasické vajíčko, je taky o hodně těžší.
Ale v sedačce ho nenosím od doby co překročil 7kg. Prostě ho v ní do 4.patra neunesu. :-D

Půjde, myslím ta základna, MaxiCosi dělá univerzální základnu jak pro vajíčko, tak pro 9-18… mě osobně to tedy přijde zbytečné, ale existuje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
6.5.11 22:56
j.a.n.i1 píše:
Praska19 píše:
Ale v sedačce ho nenosím od doby co překročil 7kg. Prostě ho v ní do 4.patra neunesu. :-D
Půjde, myslím ta základna, MaxiCosi dělá univerzální základnu jak pro vajíčko, tak pro 9-18… mě osobně to tedy přijde zbytečné, ale existuje to.

hmm, to je možné. Ale já jsem psala k zn.BeSafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.5.11 23:05

maxi cosi dělá základnu na isofix dvojího typu. family fix a easyfix.
family fix je novější, elektronická a pasujuí na ní dvě nové sedačky pebble (0-13kg) a pearl (9-18kg). plus taky cabriofix
easyfix je starší základna, pasuje na ní maxi cosi cabriofix i pebble.nedá se na ní připoutat sedačka vyšší kategorie.

cabriofix je sedačka lehčí (3.5kg) proti pebble (4.1kg) a větší asi o 1cm u nožiček a do šířky sedáku.. ale ta váha může být dost podstatná..

nejbezpečněji vyšla v testech adac kombinace maxi cosi cabriofix plus easyfix (pět hvězdiček)
a roemer babysafe a základna (taky 5hvězd)

Besafe se svými sedačkami nikdy takového výsledku nedosáhl.
vyrábí ale sedačky protisměrné vhodné do 18 kg. což
je pochopitelně bezpečnější, než vozit po směru.. ale 5hvězd neměl..

všechny sedačky vyšší váhové kategorie s isofixem kromě pearl se vyrábí včetně základny, jsou v 1 kuse, a taky jsou pěkně těžké (kolem 13kg většinou..)

ono trochu i záleží, jak plánujete děti od sebe. protože tu větší sedačku má dítě do nějakých 3-4 let, tak abyste nemuseli spěchat s uvolněním základny pro druhé mrně..

já mám easyfix + cabriofix a roemer safefix. a pravda, nám by to vyšlo těsně, kdybychom měli jen jednu základnu. ale naše dítě je trochu přerosttlé a muselo do poslední kategorie už před 3rokem, nevešel se do roemeru.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.5.11 09:07
lencula píše:
Ahoj,

nevím, jestli jsem správně pochopila systém autosedaček s isofixem, ale chtěla bych nějaký co nejjednodušší systém na přidělání autosedačky a hlavně, aby bylo sedačka přidělána správně. Proto jsem si vybrala Maxi Cosi se systémem Familyfix, ale teď hledám ještě nějakou alternativu.

Českáme teď první dítko, proto jsem chtěla ideálně nějakou základnu co vydrží delší dobu než jenom pro vajíčko. Bydlíme v zahraničí a předpokládám, že budeme dost s prckem cestovat, proto chci něco co nejvíc bezpečného. Nevíte někdo o nějakém podobném systému - tedy nacvaknutí na isofix bez bezpečnostního pásu a aby ta základna byla dále využitelná i po první sedačce.

Děkuji

Leni

většina sedaček 9-18 s isofixem má již ten isofix v sobě zabudovaný, takže nepotřebují základnu extra.
základna, která se dá využít na vajíčko a následně sedačku 9-18 dělá třeba Maxi-cosi- základna Famyily fix, jde na ní vajíčko Pebble nebo Cabriofix a následně 9-18 pearl- ale zde je nevýhoda, že ta 9-18 nejde připouta klasickým pásem, takže pokud budeme potřebovat přehodit sedačku do auta, ´kde není isofix máme smůlu
nebo to dělá i Storchenmühle a Recaro, mají základnu na vajíčka a následně na 9-18, a ty jejich 9-18 se dají použít i s pásem.
nicméně ostatní výrobci dělají sedačky 9-18 již se zabudovaným isofixem, většinou to vyjde levněji než základna + sedačka
a isofixové sedačky 15-36 mají ten isofix vždy vestavěný, tam by se už ta základna nedala používat, protože by sedačka byla moc vysoká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
9.5.11 13:11

Jeee tak to jste me vsichni moc potesili. To ja jsem zila celou dobu s tim, ze proste i kdyz pujde dite do druhe sedacky, tak bude muset mit nejakou zakladnu jako maji ty vajicka na ten isofix.

No tak to je super, ze je to integrovane v sedacce. Zatim neni naplanovan termin na druheho trpaslika. Takze to asi vyresime nejak za pochodu.

A vsichni u nas v rodine isofix maji, takze neresim moznost, ze by to na isofix neslo.

Diky vsem!

Leni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí