Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My z cuket děláme bramboráky (napůl brambory / cuketa), nebo je přidávám do špízů a od té doby co jsme ochutnali grilované cukety, tak jsou u nás cukety nedostatkové zboží. A to jsem cukety vždycky rozdávala… ![]()
Aaaa, tak prdopec je prasek do peciva. No, mohlo me to napadnout, vypada to docela jasne. ![]()
PetiteFillette píše:Monjie píše:
ahoj ja delam z cukety.. zapecenou, buchtu, gulas, bramboraky…polevku, pomazanku a v neposledni rade treba prikrm:D
Tak příkrmy naštěstí už máme za sebou
Jak se dělá zapečená cuketa?
Zapéct si ji můžeš s čímkoliv - cuketa na plátky, okořeníš, zaleješ smetanou, krátce zapečeš, přidáš tvrdý sýr a zapékáš, až je do zlatova. Někdo přidává uzeninu, někdo třeba zbylé maso od minulého oběda na kousky. Já ji zapékám i s kuřecími nebo vepřovými řízky - napřed samozdřejmě orestuju na pánvi a dělá se to déle. Cuketa je univerzální chuti, myslím, že se tam dá dát, co Tě napadne ![]()
napadlo me, treba pro inspiraci… http://www.recepty.cz/hledej.asp pokud se ti nezobrazi.. tak zadat a jen recepty. je jich tam dost a uz ozkousene s komentari:)
btw. ja delam zapecenou se syrem a sunkou, nebo s mletym masem, nebo s anglickou..
jak kdy..
tata sni vsechno:D
My děláme cukeťáky (bramboráky bez brambor, místo nich je cuketa), zapečenou s rajčaty a bramborem, grilovanou nebo taky plněnou (vydlabat střed, umlít ho s masem, nějak okořenit, udělat na pánvi na cibulce, pak tím cuketu naplnit, posypat strouhaným sýrem a zapéct v troubě).
Ahoj,
taky se mi až moc urodilo na zahrádce, takže jsem vyzkoušela zelí - moc výborné, dělám různé krémové polévky - základ:cuketa,cibule,porek brambor uvařit, rozmixovat, přidat smetanu a ochutit, pak často peču cukeťák - na MMB jsou recepty, a dělala jsem i cuketovou horčici - výborná … jestli by byl zájem, vložím recetp. A jinak klasika do buchty, bábovky, smažená, lečo, pod maso. Je to super zelenina.
Ja budu delat zrovna zitra cuketu, udelam livanecky, vzdycky se po nich jen zaprasi…
Nastrouhám ji s nivou zamíchám do toho vajíčko, rozprostřu na plech a upeču. Výborný z bramborama.
Jinak jsem velkým odpůrcem velkých cuket, zajímalo by mě, kdy se lidi konečně naučí je sklízet malé, když jsou ještě tak chutné. Ze syrových malých cuket dělám výborný salát. DOkonce i řízky jsou mnohem chutnější z malých cuket. Bohužel většina lidí má pocit, že musí vypěstovat všechno největší a pak že je to teprve správně ![]()
Já jsem v týdnu dělala zapečenou cuketu s nivou, byla naprosto úžasná, olizovala jsem se až za ušima a můžu jen doporučit. Dělala jsem to podle tohoto receptíku: http://www.toprecepty.cz/…ena-s-nivou/
Mufina, souhlas, tez nechapu, proc vetsina lidi nechava ty cukety vyrust do obrich rozmeru, kdyz ty malicka jsou fakt vyborne.
Muzes pisnout, jak delas ten salat?