Co zanecháváte v prodávaných bytech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9335
30.11.14 10:47

@Hadumi Přesně tak, nikdo nestojí o nějaké cizí krámy, i když to původní majitel myslí dobře a pamatuje nákup a vybírání těch „krámů“ a má k nim vlastně citový vztah, jenom se mu prostě nehoděj do novýho bytu. Radši to rozdejte, tomu, kdo to bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
30.11.14 10:54

Stehovali jsme se nekolikrat, nikdy by me nenapadlo vzit si vesacky nebo svetla, prijde mi to trapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
30.11.14 11:03

Pokud to nemáte ve smlouvě, nebo jste se nedohodli (neodpustím si poznámku, že si lidi koupí věc, kterou si většina kupuje jednou za život a ani se nedohodnout, co vlastně v té ceně je, když rozdíl mezi bytem S kuchyní a sanitou a bez může bejt několik set tisíc), tak je to asi na Tobě. Pokud chceš být fér tak jim zavolej a dohodni se s nima alespoň ústně, jestli něco oceněj nebo budou předělávat nebo jak.
Sanita a kuchyň se obvykle nechávají, světla taky, pokud se zrovna nejedná o nějakej atyp - lustr po babičce z křišťálu, vířivka s protiproudem. A i na tom se obvykle dohodnete.
Trapný je, když novej nájemník vejde do bytu a koukaj na něj ze zdi dráty a trubky, protože původní majitel „to tady přece nenechá, i kdyby měl tu kouli z hajzlu prodat za pětku na aukru“ - a že takovejch blbců je. Naproti tomu věci, který považuješ za „nádherný“ novej majitel obvykle nahrne bagrem na kontejner.
Ná tvém místě bych zvedl telefon a normálně lidsky bych se s těma lidma domluvil - co budeš v novém bydlení potřebovat, to si prost vem a na zbytku se domluv, jestli to chtějí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 11:03

@CokeLady @Aishenka No a právě proto se tu ptám. Ať to není trapné.

Kupní smlouva ještě není sepsaná a podepsaná a nevím, zda bude inventář součástí smlouvy. O tohle jsem se nestarala. Noví majitelé se nemusí bát, že bychom jim nenechali něco, na čem jsme se původně domluvili, byť ústně. To je věc cti a také se nestěhujeme daleko, hodně lidí nás tu zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
30.11.14 11:06

Nam puvodni majitel nenechal ani svetla, natoz zarovky ;) vse co slo, si odnesl ale pak nam tu nechal treba dvere, ktere nesly nikam pouzit, protze to byl nejakej „kutil“ a v ramci „prestavby doma a rozsireni prostoru v byte“ futra odrezal… nam to bylo stejne jedno, jadro jsme predelali a byt si zaridili podle sveho. Taky nam tu nechal nalepeny zrcadla na sadrokartonu a ty privrtal ke zdi, odstranovani byla opravdu pecka. Za me bych v byte nechala to, na cem jste se domluvili, jinak bych ostatni veci zkusila udat znamym nebo prodat. Vzala bych si ty veci o kterych bych vedela, ze v novem jw budu potrebovat :) Jak tu zaznelo, i kdyz jsou ty veci treba krasny a novy, novym majitelum se treba nakonec hodit nebudou a byla by skoda, aby je vyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
30.11.14 11:09

@vvero uprimne, o svetlech ani haccich bych se s novym majitelem ani nebavila, nechala bych to tam automaticky. Svagrova takhle koupila byt za nemale penize, prijdeme tam a ze stropu draty, opravdu trapne az neslusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 11:10

@CokeLady Nekomunikuji s nimi já, ale manžel. Ten tohle neřeší a bez domluvy by jim klidně nechal vše. Zkusím to udělat tak, že až přijde paní podívat se a byt si přeměřit, domluvím se přímo s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
30.11.14 11:10

Háčky a věšáčky bych nechala, po odmontování zbydou díry v kachličkách a třeba by se těžko sháněly rozměrově stejné (ze zdí lze vymontovat a zamáznout tmelem), ale třeba světla bych si vzala, někdo rád kulatá, někdo hranatá, někdo lustr ( a taky to nestojí málo) - pokud bych se z kupujícím nedomluvila jinak. Jinak koupelnový nábytek bych si vzala (asi krom skřínky pod umyvadlo, to se těžko pasuje na jiné umyvadlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
30.11.14 11:13

:mrgreen: Aha, tak světla jo, háčky snad taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
30.11.14 11:27

@vvero Domluvila bych se s novými majiteli.
Věci, o které nikdo nestojí a jsou funkční, bych odnesla do bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
30.11.14 11:32

MY jsme tedy meli ve smlouve, co sechavame. Z tvych prikladu bych zanechala vse, protoze po odsroubovani zbydou ve stenach diry, predpokladam, ze v dlazdickach. To, ze budou rekonstruovat, vis stoprocentne? NA tom jste se domlouvali? JIna by proste diry v dlazdickach vadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.11.14 11:34

Odvezla jsem to, co jsem potřebovala v novém, zbytek zůstal. My toho v obou nechávali dost, měli jsme nábytek na míru, takže zůstala i skřín, postel, knihovna, kuchyně, odkládací stěnu v předsíni, koupelnový nábytek…
Ale třeba jsem se stěhovali do baráku a původní majitel tu nenechal vůbec nic. Odmontoval i háčky na ručníky v koupelně, police v komoře i šatně, závěsné háky v garáži, všechny světla… Jsem se divila, že nevydloubnul u zrcadlo z omítky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
30.11.14 11:34

My nechavame vse, vcetne nabytku. A to jsme pred nedavnem kupovali vse nove, ale do noveho se nam to nehodi. Dle toho je takova i cena a novy majitele jsou radi. Stehujeme se akorat o patro vys do vetsiho a tam nam taky nechali nabytek, akorat ten vyhodime protoze je v nouzovem stavu a oni ho nechteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
30.11.14 11:55
@Aishenka píše:
Stehovali jsme se nekolikrat, nikdy by me nenapadlo vzit si vesacky nebo svetla, prijde mi to trapne

Mě tedy nepřijde trapné vzít světla, nevidím důvod proč bych měla někomu nechávat moje světla, která jsem si vybrala, líbí se mi a nebyla vůbec levná, když je reálná šance, že on je vyhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 11:57

@Cuddy Zeptám se podrobněji, co hodlají rekonstruovat. Chce si přijít změřit místnosti. Když tu paní byla posledně, chovala se dost hnusně a arogantně, všechno podle ní bylo špatně a hnusné a všechno si chce předělávat. Nebylo mi z toho nejlíp. Proto se mi s ní nechce moc komunikovat a vše nechávám na muži. Zatím moc komunikace neproběhlo, čekáme na smlouvu a prodávat se bude v novém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí