Co zanecháváte v prodávaných bytech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101744
30.11.14 11:55
@Aishenka píše:
Stehovali jsme se nekolikrat, nikdy by me nenapadlo vzit si vesacky nebo svetla, prijde mi to trapne

Mě tedy nepřijde trapné vzít světla, nevidím důvod proč bych měla někomu nechávat moje světla, která jsem si vybrala, líbí se mi a nebyla vůbec levná, když je reálná šance, že on je vyhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 11:57

@Cuddy Zeptám se podrobněji, co hodlají rekonstruovat. Chce si přijít změřit místnosti. Když tu paní byla posledně, chovala se dost hnusně a arogantně, všechno podle ní bylo špatně a hnusné a všechno si chce předělávat. Nebylo mi z toho nejlíp. Proto se mi s ní nechce moc komunikovat a vše nechávám na muži. Zatím moc komunikace neproběhlo, čekáme na smlouvu a prodávat se bude v novém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
30.11.14 11:58

@j.a.n.i1 nj,kazdy jsme holt nejaky a nazor mame odlisny ;-) taky jsme nechavali draha svetla ale stejne jsme je nevzali, tomu odpovidala i cena nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
30.11.14 12:02
@vvero píše:
@Cuddy Zeptám se podrobněji, co hodlají rekonstruovat. Chce si přijít změřit místnosti. Když tu paní byla posledně, chovala se dost hnusně a arogantně, všechno podle ní bylo špatně a hnusné a všechno si chce předělávat. Nebylo mi z toho nejlíp. Proto se mi s ní nechce moc komunikovat a vše nechávám na muži. Zatím moc komunikace neproběhlo, čekáme na smlouvu a prodávat se bude v novém roce.

V tom případě bych jí tam nenechala nic.
My taky v bytě, který jsme kupovali nic neměli, ale ten byt byl zrovna v rekonstrukci. Dokonce i linku jsme si museli koupit. Ale v ceně bytu byla i nová koupelna a jelikož ještě nebyla dodělaná, mohli jsme si aspoň vybrat obklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
30.11.14 12:08

My nechali v bytě akorát skřín, kterou jsme už nepotřebovali. Světlo jsem si vzala akorát z obýváku, bylo dražší halogenové. Jinak tam zůstalo všechno, co tam bylo, když jsme byt kupovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
30.11.14 12:12

@vvero
Spíš se domluv s novými majiteli, co chtějí. Nechápu, proč nechceš.
Nechává se kuchyňská linka jakožto součást vybavední, WC a koupelna. Pokud se tak byt prodává. A stejně jsou to věci co tobě na nic nebudou.

Když něco necháš „v dobré vůli“, tak ti nakonec můžou říct, že si jim v bytě nechala „odpad“ a ten za musí zlikvidovat a to za TVÉ peníze!

A nevím, co řešit nějaké „sluší nechat“. Koupili byt, tak co by se tam mělo nechávat.

Mi by se nelíbílo, kdyby mi tu někdo nechal právě nějaké koberce, skříně a další objemné věci v dobré víře a já je nechtěla. Likvidace by byla na mne. A odvoz těchto věcí není úplně jednoduchý. Nějaké drobnosti jako světla, no ok ještě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
30.11.14 12:13
@vvero píše:
@Cuddy Zeptám se podrobněji, co hodlají rekonstruovat. Chce si přijít změřit místnosti. Když tu paní byla posledně, chovala se dost hnusně a arogantně, všechno podle ní bylo špatně a hnusné a všechno si chce předělávat. Nebylo mi z toho nejlíp. Proto se mi s ní nechce moc komunikovat a vše nechávám na muži. Zatím moc komunikace neproběhlo, čekáme na smlouvu a prodávat se bude v novém roce.

Hm, atdy bych se nedivila, kdyby vycouvala, že nemá zájem, když je všechno hnusné atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
30.11.14 12:19

@Aishenka nechala bych tam přesně to co nechci :-D neee asi bych tan nenechala nic ;-) ani to světlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
30.11.14 12:27

@vvero kupuje se byt vybileny, pokud neni stanoveno jinak mezi prodavajicim a kupujícím :kytka: Nechávají se okna, dveře, ale i lustry a lampy se berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
30.11.14 12:33

Známý koupili loni také byt, bylo tak úplně všechno. Od nádobí po nábytek, spotřebiče, no prostě si ten dotyčný vzal asi jenom oblečení. Jinak tam vše měli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.11.14 12:38

Teda tak já ted docela zírám. Já měla za to, že když prodávám nemovitost, tak prostě prodám ten prostor jako takový, stěny atd.. a ne vybavení, linku… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
30.11.14 12:43
@marmelada78 píše:
Teda tak já ted docela zírám. Já měla za to, že když prodávám nemovitost, tak prostě prodám ten prostor jako takový, stěny atd.. a ne vybavení, linku… 8o

Ano, tak to je. Dokonce pokud to tam původní majitel nechá a ty jako nový nabyvatel to tam nechceš, můžeš zadat vystěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 12:44

@zvidavajanca to bych se divila, myslím že nevycouvá, o byt opravdu zájem má, nemají kde bydlet (jsou v podnájmu) a v naší lokalitě je o tyto byty velký zájem. A když vycouvá, hned dalších deset nakluše ;) Právě proto jsem se divila i muži, že hned inzerát stáhnul, když se chovala takto, na to mi řekl, že on jedná fér a nebude prodávat zamluvenou nemovitost. Trochu se zlobím, že je takto naivní, ale jako čestného chlapa jsem si ho brala, tak co si stěžuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
30.11.14 12:47

@marmelada78
Pokud je linka součástí bytu tak, proč ne?
My to tak inzerovali a jako normální lidé komunikujeme s kupujícími, zda chtějí nechat to a to a to.
Už na prohlídce jsme říkali, že zůstává linka vč. spotřebičů - jsou zabudované, vestavěné skříně na chodbě a vše, co je na WC a v koupelně (myšleno vybavení, ne štětka a mýdlo).

Ale nechávat něco, co není součástí bytu či nebyla taková domluva, je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
30.11.14 12:50

@vvero
Prodávejte si jak chcete. Za sebe doporučuju - nabízím tak dlouho, dokud někdo nesloží rezervační kauci (+ podepíší rezervační smlouvu). Lidi, co chodí upozorňuji, že prohlídky byly a budou, takže pokud mají zájem, ať se rozhoupou. A ona ani složená rezervační kauce (v našem případě 20 000,–) není záruka toho, že se nakonec dotyčný rozmyslí. Ovšem ze smlouvy nemá nárok dostat peníze zpět (jediná možnost vrácení by byla, kdyby nedostal hypotéku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí