Co zanecháváte v prodávaných bytech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1113
30.11.14 10:17

Co zanecháváte v prodávaných bytech

Hezkou adventní neděli!
Prodáváme byt a stěhujeme se do většího. Zajímá mne, co všechno se sluší zanechat ve starém bytě a co byste si vzali s sebou. Jde mi například o věci, které když tu nechám, do nového musím koupit. Ale zase tu to nechci nechat „vybílené“, samozřejmě. Všechno, co bych tu nechala, je krásné, nedávno koupené a kvalitní, původní majitelé toho zanechali dost, ale byly to staré věci, ty jsme vyhodili. Noví majitelé budou chtít rekonstruovat, tak by mi bylo líto, kdybych to tu v dobré víře nechala a oni to pak vyhodili, že se jim to nehodí. Domlouvat se s nimi nechci, už jsme se domluvili, že tu necháme krásnou vestavěnou skříň, zcela nový bojler týden starý, botník a věšák co se hodí k vestavěné skříni.
Tak například koupelna: zůstane koupelnový nábytek, samozřejmě baterie, umyvadlo, vana, vše krásné a nové. Zanechali byste také topítko, osvětlení, velmi kvalitní kovové háčky na ručníky?
Kuchyně: zůstane kuchyňská linka se všemi skříňkami a osvětlením, sporák a digestoř, zanechali byste také závěsný Tescoma systém s poličkami?
Co všechno jste ještě nechávali ve starých bytech pro nové majitele?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
30.11.14 10:21

Řídila bych se podle toho, jestli ty věci ještě chceš. Pokud se ti budou hodit v novém bytě, vezmi si je. Pokud bys pro ně místo nenašla, nech je tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
30.11.14 10:22

Co jim nechcete nechat odvezte do nového bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.11.14 10:25

Nechala bych vestavby a samozrejme zarizeni jako vana, umyvadla, kuchynska linka, sporak. Ostatni bych nenechala. Me jednou jedna majitelka taky rikala " necham vam tady tyhle krasne…" a „tohle krasne“ vsechno bylo tak krasne, ze jsem to vyhazela. Uplne mimo muj vkus. Takze pokud se Vam to do noveho bytu hodi tak si to vezmete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.11.14 10:25

Nechala bych jen to, co já nechci a o co noví majitelé stojí. Nenechávala bych vci, které bych si musela znovu kupovat do nového bytu. Stejně tak nemám ráda, když byt zůstane plný krámů, o které nikdo nestojí, a noví majitelé si ho musí nejdřív vyklidit.

Jestli jste se s kupujícími už dohodli, co jim tam necháte, tak všechno ostatní bych dala pryč.
Ten závěsný systém v kuchyni nevím - jestli by po něm zůstaly díry ve stěně, tak bych ho tam nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 10:27

Děkuji.
Ještě mě napadá osvětlení WC, chodby.
Trochu se o tom všem s manželem přeme, co se sluší nechat. Taky mám pocit, že to všechno vyhází, protože se jim to nebude hodit. Jsem také taková a ráda si vybírám podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
30.11.14 10:28

Proč ses nezeptala kupujících? Dohodla bych se jednoznačně s nimi, za co vlastně koupí platí. Jako kupující bych se zeptala, jestli je v ceně i kuchyňská linka, vybavení koupelny (to základní, vana, umyvadlo), baterie. Rozhodně bych neočekávala, že se nastěhuju do bytu, kde mi nechají nějaký starý nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.11.14 10:28

Nemejte z toho vycitky. Prodavate steny ne vybaveni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
30.11.14 10:35

To nechápu, snad máte sepsanou smlouvu s inventářem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
30.11.14 10:36

Vše co upotřebíte a bude se Vám hodit, tak bych si odvezla. I světla. Každý má jiný vkus, jiné požadavky, tak aby to pak nevyházeli nebo nerozprodali a vy si pak podobné nebo stejné budete kupovat znovu. Závesný systém v kuchyni bych nenechával, stejně tak koupelnový nábytek, není soušástí standartního vybavení.
My když kupovali byt, zůstaly tu 2 garnyže na malých oknech, z velkých oken byly odstěhované, byla tu skleněná koule na wc (světlo) i v koupelně (ale taková ta stará klasika), dávali jsme pak nové. Stará kuchynská linka a sporák. Jinak v chodbě jen žárovka na stropě, jo a v koupelně přilepené zrcadlo, skříňky žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
30.11.14 10:38

Nechala bych jenom to, na čem jste se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
30.11.14 10:40
@vvero píše:
Děkuji.
Ještě mě napadá osvětlení WC, chodby.
Trochu se o tom všem s manželem přeme, co se sluší nechat. Taky mám pocit, že to všechno vyhází, protože se jim to nebude hodit. Jsem také taková a ráda si vybírám podle sebe.

Osvětlení jsme si vždy odváželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
30.11.14 10:43

Nenechali jsme nic, byt byl určený k rekonstrukci. Sama bych nebyla odvázaná z toho, kdyby tam zůstaly různé doplňky, které bych pak na vlastní náklady musela likvidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
30.11.14 10:44
@Šarlota4 píše:
Nemejte z toho vycitky. Prodavate steny ne vybaveni :kytka:

Děkuji! To jsem potřebovala slyšet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.11.14 10:45

Jak píšou @Camael a @Cukřinka - seznam zanechávaného vybavení má být přílohou kupní smlouvy, písemný a odsouhlasený jak prodávajícím, tak kupujícím. Nedovedu si představit, že bych kupovala byt, který jsem viděla jenom zabydlený a nedohodla si přitom, co tam původní majitel nechá a co ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí