Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezkou adventní neděli!
Prodáváme byt a stěhujeme se do většího. Zajímá mne, co všechno se sluší zanechat ve starém bytě a co byste si vzali s sebou. Jde mi například o věci, které když tu nechám, do nového musím koupit. Ale zase tu to nechci nechat „vybílené“, samozřejmě. Všechno, co bych tu nechala, je krásné, nedávno koupené a kvalitní, původní majitelé toho zanechali dost, ale byly to staré věci, ty jsme vyhodili. Noví majitelé budou chtít rekonstruovat, tak by mi bylo líto, kdybych to tu v dobré víře nechala a oni to pak vyhodili, že se jim to nehodí. Domlouvat se s nimi nechci, už jsme se domluvili, že tu necháme krásnou vestavěnou skříň, zcela nový bojler týden starý, botník a věšák co se hodí k vestavěné skříni.
Tak například koupelna: zůstane koupelnový nábytek, samozřejmě baterie, umyvadlo, vana, vše krásné a nové. Zanechali byste také topítko, osvětlení, velmi kvalitní kovové háčky na ručníky?
Kuchyně: zůstane kuchyňská linka se všemi skříňkami a osvětlením, sporák a digestoř, zanechali byste také závěsný Tescoma systém s poličkami?
Co všechno jste ještě nechávali ve starých bytech pro nové majitele?
Děkuji za odpovědi.
Řídila bych se podle toho, jestli ty věci ještě chceš. Pokud se ti budou hodit v novém bytě, vezmi si je. Pokud bys pro ně místo nenašla, nech je tam ![]()
Nechala bych vestavby a samozrejme zarizeni jako vana, umyvadla, kuchynska linka, sporak. Ostatni bych nenechala. Me jednou jedna majitelka taky rikala " necham vam tady tyhle krasne…" a „tohle krasne“ vsechno bylo tak krasne, ze jsem to vyhazela. Uplne mimo muj vkus. Takze pokud se Vam to do noveho bytu hodi tak si to vezmete.
Nechala bych jen to, co já nechci a o co noví majitelé stojí. Nenechávala bych vci, které bych si musela znovu kupovat do nového bytu. Stejně tak nemám ráda, když byt zůstane plný krámů, o které nikdo nestojí, a noví majitelé si ho musí nejdřív vyklidit.
Jestli jste se s kupujícími už dohodli, co jim tam necháte, tak všechno ostatní bych dala pryč.
Ten závěsný systém v kuchyni nevím - jestli by po něm zůstaly díry ve stěně, tak bych ho tam nechala
Děkuji.
Ještě mě napadá osvětlení WC, chodby.
Trochu se o tom všem s manželem přeme, co se sluší nechat. Taky mám pocit, že to všechno vyhází, protože se jim to nebude hodit. Jsem také taková a ráda si vybírám podle sebe.
Proč ses nezeptala kupujících? Dohodla bych se jednoznačně s nimi, za co vlastně koupí platí. Jako kupující bych se zeptala, jestli je v ceně i kuchyňská linka, vybavení koupelny (to základní, vana, umyvadlo), baterie. Rozhodně bych neočekávala, že se nastěhuju do bytu, kde mi nechají nějaký starý nábytek.
Vše co upotřebíte a bude se Vám hodit, tak bych si odvezla. I světla. Každý má jiný vkus, jiné požadavky, tak aby to pak nevyházeli nebo nerozprodali a vy si pak podobné nebo stejné budete kupovat znovu. Závesný systém v kuchyni bych nenechával, stejně tak koupelnový nábytek, není soušástí standartního vybavení.
My když kupovali byt, zůstaly tu 2 garnyže na malých oknech, z velkých oken byly odstěhované, byla tu skleněná koule na wc (světlo) i v koupelně (ale taková ta stará klasika), dávali jsme pak nové. Stará kuchynská linka a sporák. Jinak v chodbě jen žárovka na stropě, jo a v koupelně přilepené zrcadlo, skříňky žádné
@vvero píše:
Děkuji.
Ještě mě napadá osvětlení WC, chodby.
Trochu se o tom všem s manželem přeme, co se sluší nechat. Taky mám pocit, že to všechno vyhází, protože se jim to nebude hodit. Jsem také taková a ráda si vybírám podle sebe.
Osvětlení jsme si vždy odváželi.
Nenechali jsme nic, byt byl určený k rekonstrukci. Sama bych nebyla odvázaná z toho, kdyby tam zůstaly různé doplňky, které bych pak na vlastní náklady musela likvidovat.
@Šarlota4 píše:
Nemejte z toho vycitky. Prodavate steny ne vybaveni
Děkuji! To jsem potřebovala slyšet ![]()
Jak píšou @Camael a @Cukřinka - seznam zanechávaného vybavení má být přílohou kupní smlouvy, písemný a odsouhlasený jak prodávajícím, tak kupujícím. Nedovedu si představit, že bych kupovala byt, který jsem viděla jenom zabydlený a nedohodla si přitom, co tam původní majitel nechá a co ne. ![]()