Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím Vás co znamená když mám v těhu průkazce napsané CS 3?
Moc děkuji za odpoveď. ![]()
Cervix score (CS) - bodový systém hodnocení pohmatového vyšetření porodních cest (děložního hrdla) – délka hrdla, prostupnost, konzistence, směr a poloha hlavičky ve vztahu k malé pánvi ![]()
Ahoj, je možný že bych mohla poradit dříve než v termínu? Ve 36+5jsem měla CS 2. Vím že je to individuální, těžko se soudí..
No jasně, že bys mohla
ale neboj, já měla v 36tt cca CS 5 a porodila jsem 4 dny před termínem. Tím se znepokojovat vůbec nemusíš
Já jenom jestli je nějaká pravděpodobnost že nebudu přenášet.
Já jsem měla CS 2 snad od 30. týdne a rodila jsem 3 dny po termínu
ono je to hodně individuální ![]()
takže dřív porodit můžeš a taky nemusíš ![]()
Porod muze prijit jako blesk z cisteho nebe, ja tri dny pred porodem mela pri vysetreni CS 1
![]()
@Anonymní píše:
Já jenom jestli je nějaká pravděpodobnost že nebudu přenášet.
obávám se, že ti to vůbec nenapoví, jestli porodíš před termínem, nebo po. ![]()
To nikdo neví. Já mám CS 2 od počátku těhotenství a nikdo to neřeší…
Taky myslím, že to nikdo dopředu neví, ani podle CS. já měla CS 2(kvůli naléhající hlavičce, ale čípek se neotvíral) od 21tt až do dne porodu. to jsem ještě v poledne měla poslední kontrolu, pořád CS 2, na tokografu nic. a za 10 hodin jsem začla rodit a za dalších 6 bylo dítě na světě. 37+0. když to doktorka četla, tak nejdřív nevěřila
ale pak prohlásila, že každej porod je originál a i takový věci se dějí ![]()
Ahojky holky co to znamená cs? Byla sem u dr sem 37+6tt a do těhu průkazky mi psal CS 3 a řekl že mimi už má 3500g a je větší v úterý jdu na převážení mimi a pak asi preindukce za týden dýl díky za odpověď ![]()