Co znamená můj sen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co znamená nevím ale zní to hrůzostrašně brrrr
Na netu jsou snáře, tak bych si tam zadala klíčová slova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakákoliv díra znamená něco nestabilního, nepříjemného. Problém, dluh, překážku atp. Díra v podlaze - nemáš pevnou půdu pod nohama. Zakryté díry koberečky - na první pohled to vypadá, že je všechno oukej, ale podvědomě víš, že něco není v pořádku. Tvá dcera padá do díry - bojíš se o svou dceru, víš ale, že jí dokážeš zachránit.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nemam cas se uplne rozepsat, ale pokud to vezmu ze strany podvedomi, tak dle me:
citis, ze sis s manzelem polepsila (tim, ze ho mas, ziskavas)… mas i byt nepatrne vyhrady ohledne jeho pristupu k vychove/peci o malou, i treba jaky ma nazor napr. na pristuo nekoho jineho, kdo malou obcas obstarava (prarodice)… bojis se, aby tyto vyhrady se v budoucnu neprohlubovaly… kdyz si predstavis, ze ho opustis (at uz kvuli tem vyhradam nebo cemukoliv jinemu), tak se bojis, ze mu nedokazes davat malou na americky zpusob a take vis, ze vase s malou zivotni uroven hodne poklesne…
Hodne podobne by se dal tlumocit ten sen i ve vyznamu predpovedi, ale me to prijde spis jako vyhodnoceni podvedomim kazdodennich situaci…
nepadlo u vas nekdy tema stehovani? do ciziny? zmena prace?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo, psala jsi, že tě úvahy neurazí, takže já budu psát jen mé pocity:
Manžel není pro tebe dostatečnou oporou, prostě v tvých očích nedokáže tebe a dceru dostatečně ochránit (nedokázal opravit dům a uhlídat dítě). Podle snáře znamená díra dluhy, takže manžel nejspíš nasekal nějaké dluhy a ty mu máš za zlé, že to odnese i vaše dcera.
Trefila jsem se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@N. evill píše:
Jakákoliv díra znamená něco nestabilního, nepříjemného. Problém, dluh, překážku atp. Díra v podlaze - nemáš pevnou půdu pod nohama. Zakryté díry koberečky - na první pohled to vypadá, že je všechno oukej, ale podvědomě víš, že něco není v pořádku. Tvá dcera padá do díry - bojíš se o svou dceru, víš ale, že jí dokážeš zachránit.
Tvoje dcera mohla znázorňovat také něco jiného než jí samotnou. Bojíš se o něco, co pro Tebe hodně znamená. Máš z něčeho strach - čemuž napovídá i to schodiště - což značí nejistotu.
- Citovat
- Upravit
Nestuduje manzel? nemluvil o tom? nechtela bys ty, aby studoval? nechce napr. vzit na neco pujcku a nevedete o tom doma debaty? Take se ti to takhle muze honit v hlave a vyustit v takovy sen.
Jinak jako zadna hruza mi to neprijde… Mozna ti sen napovida, abys byla tolerantnejsi, jinak ho muzes ztratit a tim si i pohorsit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se ve snech moc nevyznám, ale taky mi přijde, že ty koberečky znamenají, že máš (máte?) nějaký skrytý problém. Ono se to tam opakuje víckrát - díry v podlaze, chybějící zábradlí. Možná plácnu blbost, do vašeho vztahu nevidím, ale nemáš třeba pocit, že se manžel o dceru málo stará? Že ji nemá dost rád? Že se nezajímá o její a o tvoje potřeby?
Mimochodem, mluvilas o tom snu s manželem? Třeba by ti to pomohlo rozklíčovat, o co tam vlastně jde, někdy z rozhovoru vyplynou věci, na které člověk sám nepřijde.
Každopádně s tebou souhlasím, že sny jsou hlasy podvědomí a že není dobré brát je na lehkou váhu. Třeba tě ten sen měl upozornit na problém, který zatím není zjevný, ale časem by mohl způsobit větší potíže a konflikt ve vztahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Co to podle vás celé znamená? Co mi měl ten sen naznačit? Pište prosím cokoli vás napadne, nebojte se, že byste mě urazili. Schválně sem nepíšu víc informací o sobě, aby vás neovlivňovaly, takže očekávám a počítám s tím, že některé myšlenky budou mimo. Ale doufám, že v těch ostatních najdu něco podnětného. Pořád se totiž nemůžu zbavit dojmu, že ten sen byl důležitý a že bych ho neměla jen tak zapomenout.
A víš, proč máš ten dojem? Protože to tak je.
Není důležité, co my Ti tady povíme o tom, co by to asi a čistě teoreticky a možná mohlo znamenat. Důležité je to, že TY CÍTÍŠ, že to něco znamená.
Sny nejsou o ničem jiném než o tom, co my sami cítíme. Co sami podvědomě chceme a vnímáme.
Nenech si vsugerovat NIC z toho, co Ti tady holky píší, že by to mohlo znamenat!
Znamená to jediné… že Ty sama někde ve svém životě cítíš problém… možná jen v hloubi duše a takový, o kterém se nemluví… ale je tam.
Kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Asi nezvládnu odpovídat na všechny příspěvky jednotlivě, tak to zkusím nějak souhrnně:
Dluhy žádné nemáme, kromě hypotéky na bydlení, o které samozřejmě vím a splácíme ji společně. Ani neuvažujeme, že bychom si na něco teď půjčovali, finančně jsme na tom tak, že si zvládáme i tvořit rezervy, i když nijak veliké. Takže v tom to nebude.
Možnost dočasného stěhování do ciziny a manželovy změny práce jsme řešili, ale už před narozením dcery a z obojího nakonec sešlo. Teď nevím o tom, že by se něco takového rýsovalo. O dalším studiu teď ani jeden z nás neuvažuje.
Nedostatečná opora nebo pocit, že se manžel málo stará - no, přiznávám to nerada, ale to by tam mohlo být. On nemá problém udělat cokoliv, kolem dcery i v domácnosti, ale většinou si o to musím říct, málokdy udělá něco sám od sebe. A je pravda, že na tohle téma míváme pravidelně hádky, protože mám někdy pocit, že ani mě neprojevuje dostatek pozornosti. Nějak nedokážu říct, jestli je to v něm nebo naopak v mojí malé toleranci, jak tu taky někdo naznačil. Asi trochu mám podvědomě pocit, že je to spíš mojí malou tolerancí a proto se snažím se s tím naučit žít a do ničeho ho netlačit. Možná je to chyba.
Zaujalo mě to, že by dcera mohla v tom snu představovat něco jiného, co je pro mě důležité. Nejspíš něco, co mi tak trochu uniká mezi prsty (ta nemožnost dceru hned zachytit) a co manželovi nepřipadá tak důležité jako mně? Zkusím se zamyslet, co by to mohlo být.
S manželem jsem o tom nemluvila a ani nevím, jestli chci. Bojím se, že se urazí, co si to o něm myslím. On jaksi na tyhle psychologické věci moc není, je spíš takový racionální, nerad rozebírá vztahy, apíš hledá praktická řešení.
- Citovat
- Upravit
To dítě které vidíš ve snu není dcera ale ty - tvé vnitřní dítě, to co je v tobě uvolněné a a radostné a to je ohrožené, ten dům jsi také ty.. to co je v nepořádku v domě máš v nepořádku v sobě.. podlaha jsou jsou jistoty v tobě - hlavně emocionální máš se jim věnovat.. což souvisí s tím dítětem ohroženým
- Citovat
- Upravit
Tady jsou k tématu snů dva pěkné články
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anonymka Eliška
Ahoj, no, už bylo dost řečeno, jen něco málo chci napsat. Sama jsem u psychologa řešila v těžkých časech své sny (proto anonym) a není nic, co by nešlo vysvětlit. Čili si myslím, že vysvětlení pro své otálení se záchranou dcery znáš. Zkusím ti navrhnout, co to bylo… Věděla jsi, že pro ni nakonec skočíš, ale chtěla jsi manžela vyzkoušet. Ve skutečnosti jsi neriskovala, protože jsi věděla, že ji zachráníš sama, bude-li třeba. Ovšem manžel nereagoval a tys to vlastně čekala, protože se ti to zdálo právě tak. Myslím, že to značí, že máš pocit, že jsi na věci sama a nemusí jít rovnou o záchranu života dcery, může jít o banální životní záležitosti. (což si myslím, že mít tenhle pocit není žádná výjimka.)
Co se týče toho křičení na něj, myslím, že sis tak ventilovala ten svůj vztek nad touto situací a asi i cítila bezmoc, protože to s ním asi nijak výrazně nehnulo. I to je normální, že tě to štve.
Myslím, obecně, že věci nejsou, jak bys chtěla a dáváš celkem nezanedbatelnou část viny svému muži. ![]()
Podvědomí ti poslalo signál, můžeš s ním nějak naložit, aby ses cítila lépe ![]()
- Citovat
- Upravit
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě dost osobní téma a z důvodů vysětlených níže nechci, aby si ho někdo spojil s tím, co jsem tu o sobě napsala dřív. Děkuji.
Předevírem v noci jsem měla zvláštní sen, který mi od té doby vrtá hlavou. Věřím, že sny nejsou jen tak nějaké obrázky, ale že k nám skrz ně mluví naše podvědomí a mohou nám ukázat skryté pocity, myšlenky a problémy, které si neuvědomujeme nebo nepřipouštíme. Proto by mě zajímal nezaujatý pohled druhých lidí na můj sen. Třeba mi pomůžete najít vysvětlení.
Jsem 3 roky vdaná, s manželem jsme spolu celkem 8 let. Máme desetiměsíční dcerku, se kterou jsem doma, manžel pracuje. Nemáme ve vztahy žádné větší problémy, finančně vycházíme dobře, manžel se aktivně zapojuje do péče o domácnost i o dceru. Víc podrobností psát nebudu, aby neovlivňovaly vaše úvahy.
V mém snu vystupoval manžel i naše dcera. Nepamatuji si úplně všechny detaily, ale klíčové věci snad ano. Takže:
Bydleli jsme v úplně jiném domě než ve skutečnosti, v takovém starším vesnickém stavení před rekonstrukcí. Celý sen se odehrával v patře v ložnici, která měla děravou podlahu. Podlaha byla dřevěná a fošny byly místy zetlelé a polámané a v podlaze tak zely díry dolů do přízemí. Podlaha byla pokrytá barevnými tkanými koberečky, takže díry na první pohled nebyly vidět. Šla jsem s manželem z přízemí po schodech nahoru do ložnice, schodiště bylo taky dřevěné a otevřené bez zábradlí. Manžel nesl dceru a nesl ji na jedné ruce, jen tak položenou asi jako číšníci nosí tácy se sklenicemi. Já trnula hrůzou, že sebou dcera mrskne a spadne mu, tak jsem mu řekla, ať ji chytí pořádně a on na to otráveně „no jo, neboj“. Ale chytil ji pevněji. Nahoře ji položil na podestu, která taky neměla žádné zábradlí, a nechal ji, ať sama doleze do ložnice.
Já jsem mu říkala, ať ji vezme, že přece ví, že je tam děravá podlaha, a že dcera propadne. Ale on na to řekl, že nepropadne, že to je v pohodě. Nevím proč jsem ji v tom snu nevzala sama, ale prostě nevzala. Jen jsem sledovala, jak dcera pomalu leze k té největší díře a přesvědčovala manžela, ať ji chytí. A on nic. Až když dcera byla na kraji té díry a začínala se přes kobereček propadat dolů, jsem najednou přiskočila a poslepu mezi těmi koberečky, kterých tam najednou byla celá hromada, nahmátla její nohu. Nejdřív jsem ji nemohla sevřít a už jsem viděla, jak se dcera rozplácne dole na dlažbě, ale pak jsem ji na poslední chvíli zachytila a vytáhla. Ona se rozplakala, já ji sevřela v náručí a nejdřív jsem manželovi s ledovým klidem řekla, že takhle to dál nejde, že ta podlaha se musí spravit a schodiště zabezpečit. On tam ale dál jen stál jako by se nechumelilo a jako by mu bylo úplně jedno, že se mu právě málem zabilo dítě. Ve mě rostl vztek, až jsem na něj začala řvát, že už mu dceru nikdy nedám do ruky. Nejsilnější pocit, který mi z toho snu zůstal, byl bezmocný vztek, když jsem na něj hystericky řvala „NIKDY! ROZUMÍŠ?! NIKDY! NIKDY! NIKDY!!!“ a pak i s dcerou odcházela po schodišti zpět dolů a on tam jen stál a lhostejně na mě zíral. Tím sen zkončil, v tomhle okamžiku jsem se z něj probudila.
Co to podle vás celé znamená? Co mi měl ten sen naznačit? Pište prosím cokoli vás napadne, nebojte se, že byste mě urazili. Schválně sem nepíšu víc informací o sobě, aby vás neovlivňovaly, takže očekávám a počítám s tím, že některé myšlenky budou mimo. Ale doufám, že v těch ostatních najdu něco podnětného. Pořád se totiž nemůžu zbavit dojmu, že ten sen byl důležitý a že bych ho neměla jen tak zapomenout.
Děkuji.