Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prostá otázka ale přece
jak děláte klasickou čočku?? a problém je v tom že tam nesmí být cibulka
takže s česnekem. Jednoduše s opečenou klobáskou…jo a máte zkušenosti s čočkou ve varných pytlících?
Díky za rady ![]()
Jojo mela jsem cocku ve varnych pytlickach, uvarila jsem podle navodu a pak dochutila v hrnci na plotne. Davam do ni horcici, sul, pepr… cibulku opecenou navrh, ale kdyz neni, nic se nedeje. K tomu nejradsi volske oko nebo varene vejce. S parkem ji moc nemusim.
Díky moc, byla sem zvědavá na ty varný sáčky asi půjdu do nich, návod tam je a dochutím potom.
Děkuju za rady:-)
já když vařím čočku, tak do ní dám v takovým tom kovovým pixlíku jako na sypanej čaj pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list.
Osolím a čočka má sama o sobě díky tomu koření tak silnou chuť takže se nemusí dávat česnek ani cibule. Pak už stačí jen zahustit jíškou a hotovo ![]()
opečenou cibulku na oleji dávám až na talíři nahoru a podávám s vajíčkem a kyselou okurkou.. ![]()
JÁ VARNÝ PYTLÍKY VYZKOUŠENÝ NEMÁM,ALE URČITĚ JE TO VÝHODA,ŽE SE NEMUSEJ MÁČET A ASI SE I KRATŠÍ DOBU VAŘÍ.jÁ UVAŘENOU A OSOLENOU,OPEPŘENOU ČOČKU HODÍM NA CIBULKU(NEMUSÍ BÝT)A PAK PŘIDÁM TROCHU KEČUPU,ABY LÍP KLOUZALA DO KRKU
kUPUJU RÁDA ČERVENOU ČOČKU,SICE JE DRAŽŠÍ,ALE NEMUSÍ SE NAMÁČET,NENADÝMÁ A JE LÍP STRAVITELNÁ ![]()
tak ja delam cocku jen tak, ze uvarenou zahustím jiskou, ochutim solí a trochou octa, na talířku potom pridavam osmazenou cibulku, takze kdo nechce nemusi, a nejradsi ji mam s osmazenou klobaskou.
Mar__tanka1983 píše:
já když vařím čočku, tak do ní dám v takovým tom kovovým pixlíku jako na sypanej čaj pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list.
Osolím a čočka má sama o sobě díky tomu koření tak silnou chuť takže se nemusí dávat česnek ani cibule. Pak už stačí jen zahustit jíškou a hotovo
opečenou cibulku na oleji dávám až na talíři nahoru a podávám s vajíčkem a kyselou okurkou..
dělám stejně.Na konci jěště přidám ocet ![]()
Uvařím neochucenou ve vodě. Pak scedím, osolím, přidám 2-3 lžíce octa. HOtovo. S volským okem.
**Výborná je zapečená čočka s libečkem ** ![]()
Příspěvek upraven 07.03.11 v 12:09
**Výborná je zapečená čočka s libečkem **
mňam, doporučuju vyzkoušet. Dávám tu cibulku, ale nemusí být. A vařím jedině z varných pytlíků
Je to rychlý a nemusím na to myslet den dopředu.
Tady je recept:
Do uvařené čočky vmícháme cibulku s česnekem, 4 vejce, ovesné vločky, sýr, kmín, sůl a pepř. Promícháme. Kdo má rád, může přidat na kostičky pokrájený salám. Rozprostřeme do pekáčku a zapékáme na 200 °C asi půl hodiny. 10 minut před koncem zapékání poklademe vejci (volská oka), osolíme a dopečeme.
Jíme to se zeleninovým salátem
![]()
Do jíšky (na cibulce nebo jen s česnekem) přejiju uvařenou čočku, zaleji trochou vvývaru, sůl, pepř, majoránka. Sáčkovanou jsem jednou zkoušela - byla dobrá (a hlavně rychle
), ale jinak dělám klasickou.
Mnam,to určitě vyzkouším
Ještě mám v živé paměti ten salat se zelím a tvarůžkama
Kam ty na ty super recepty chodíš,lumáto? ![]()
mahdalka píše:
Mnam,to určitě vyzkoušímJeště mám v živé paměti ten salat se zelím a tvarůžkama
Kam ty na ty super recepty chodíš,lumáto?
Hele všude možně
. Nejlepší jsou ale recepty, co mi někdo doporučil
Mám v notebooku už pěknou databázi.
Strava je moje hobby
![]()
Me chutna, kdyz se do cocky zamicha lak ze steril. okrurek a trochu se jich dovnitr nakraji (nadrobno).