Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky,
zkoušely jste někdy udělat domácí Actimel? Doma teda dělám pravidelně jogurt v jogurtovači. Používám k tomu jogrut holandského typu. Zajímalo by mně, jestli by se podobným způsobem nedal použít i Actimel
. Díky za každou zkušenost ![]()
jde s tibetskou houbou uděláš ještě lepší a zdravější ![]()
Nevšimla sem si ale že chceš používat jogurtovač,tak to sem nepatří. ![]()
Jinak mléko a houba udělá aktimel ![]()
Tibetskou houbu jsme měli doma (i tibi houbičky, ale ty mi nechutnaly) a udělala úžasnej kefírek, podle toho jak dlouho ji tam necháš.
Najdi si inzeráty, kolikrát houbu darují nebo vymění za krabici mléka ![]()
Určitě doporučuju. Najdi si jak se o ni starat (kdyžtak se můžeš zeptat)
za 10kč na mimibazaru.Já jí bohužel zahubila
.Chtěla sem jí udělat výplach a blbá sem jí vylila do záchodu ![]()
já dělám actimel jednoduše jako jogurt
zbytek actimelu naliju do petky, doleju mlékem do rána dám na topení, ráno do ledničky a je hotovo
pro dochucení při pití dám kapku šťávy
někdo to už tady psal, zkusila jsem a je to výborné
stejně dělám i jogurt, jen musí být ten se živými kulturami a nechám to v misce na topení
Mava píše:
já dělám actimel jednoduše jako jogurtzbytek actimelu naliju do petky, doleju mlékem do rána dám na topení, ráno do ledničky a je hotovo
pro dochucení při pití dám kapku šťávyněkdo to už tady psal, zkusila jsem a je to výborné
stejně dělám i jogurt, jen musí být ten se živými kulturami a nechám to v misce na topení
Tohle mne zaujalo…mam dotaz, jaky mliko je na to nejlepsi?
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní? ![]()
certicexyz píše:
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní?
Jj, to pamatuju. Ono se říká, že dobrá reklama udělá svý - prodej litr mlíka za stovku
jako je Actimel. Ale on tam má navíc ta probiotika. Na druhou stranu plno cukru.
A nevím, jestli Actimel má dostatečný množství živých bakterií - aby měli příznivý účinek na organismus, musí projít tlustým střevem v dostatečném množství, tzn. 1milion probatických bakterií v 1g výrobku.
Jestli je tohle možný vyrobit doma…
Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu ![]()
Mava píše:
já dělám actimel jednoduše jako jogurtzbytek actimelu naliju do petky, doleju mlékem do rána dám na topení, ráno do ledničky a je hotovo
pro dochucení při pití dám kapku šťávyněkdo to už tady psal, zkusila jsem a je to výborné
Tak to musím zkusit. Zatím děláme jen jogurt. Nejlepší je z Bio mléka z Billy a z Bio jogurtu z Valmezu. Je to dobrůtka. Nemáme jogurtovač, děláme to v troubě ![]()
lumáťa píše:certicexyz píše:
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní?Jj, to pamatuju. Ono se říká, že dobrá reklama udělá svý - prodej litr mlíka za stovku
Jestli je tohle možný vyrobit doma…jako je Actimel. Ale on tam má navíc ta probiotika. Na druhou stranu plno cukru.
A nevím, jestli Actimel má dostatečný množství živých bakterií - aby měli příznivý účinek na organismus, musí projít tlustým střevem v dostatečném množství, tzn. 1milion probatických bakterií v 1g výrobku.Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu
Lumaťo…a co je například ta mléčně kvašená zelenina? Jinak Actimel si občas dám, ale stojí hříšné peníze a právě, kdo ví, jestli obsahuje to co je pro naše tělo potřebné…to je jako s těmi ubrousky…
certicexyz píše:lumáťa píše:Lumaťo…a co je například ta mléčně kvašená zelenina? Jinak Actimel si občas dám, ale stojí hříšné peníze a právě, kdo ví, jestli obsahuje to co je pro naše tělo potřebné…to je jako s těmi ubrousky…certicexyz píše:
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní?Jj, to pamatuju. Ono se říká, že dobrá reklama udělá svý - prodej litr mlíka za stovku
Jestli je tohle možný vyrobit doma…jako je Actimel. Ale on tam má navíc ta probiotika. Na druhou stranu plno cukru.
A nevím, jestli Actimel má dostatečný množství živých bakterií - aby měli příznivý účinek na organismus, musí projít tlustým střevem v dostatečném množství, tzn. 1milion probatických bakterií v 1g výrobku.Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu
No právě, bůh ví… ![]()
Ta zelenina má tisíciletou tradici. Je to ideální způsob uchování zeleniny pro zimní období. Bakterie mléčného kvašení působí jako konzervant a zelenina si díky jim uchová řadu vitaminů a minerálů. Mléčné kvašení výborně podporuje imunitu, krev, čistí trávicí trakt a podporuje zdravou střevní mikroflóru a regeneruje jaterní tkáň
![]()
Je to zdravější než Actimel, rozhodně levnější a můžeš si to doma udělat sama !!!!!!
![]()
Myslíš kysané zelí? Vím, že má největší podíl vitamínu C a v zimě je neocenitelné.....ale chtělo by to pořádný zelák, udělat si domácí a při potřebě si prostě jen nabrat
Takhle musím zase ty pytlíčky…ale já si nestěžuju, lepší něco než nic
certicexyz píše:
Myslíš kysané zelí? Vím, že má největší podíl vitamínu C a v zimě je neocenitelné.....ale chtělo by to pořádný zelák, udělat si domácí a při potřebě si prostě jen nabratTakhle musím zase ty pytlíčky…ale já si nestěžuju, lepší něco než nic
No není to kysané zelí, ale je to na podobném základu ! Je to směs různé zeleniny, která se na to kvašení hodí. Je to moc dobrý, stačí 2lžíce denně ![]()
holky mam znameho mlekarniky v bystrici,a rikal ze kdybych vedela z ceho se dela aktimel,tak se pos..prej nejvetsi sracky,a zbytky co uz nikdo nepuzije,takze do nejakeho lecebneho ucinku to ma prej daleko,od te doby nekupuju,a a kdyz se potrebuju vyprazdnit koupim kefir:)ale nevim,nevim… ![]()