Jde udělat domácí Actimel?

14
4.3.11 19:03

Jde udělat domácí Actimel?

Ahoj maminky,

zkoušely jste někdy udělat domácí Actimel? Doma teda dělám pravidelně jogurt v jogurtovači. Používám k tomu jogrut holandského typu. Zajímalo by mně, jestli by se podobným způsobem nedal použít i Actimel :think: . Díky za každou zkušenost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
4.3.11 19:03

jde s tibetskou houbou uděláš ještě lepší a zdravější :wink:
Nevšimla sem si ale že chceš používat jogurtovač,tak to sem nepatří. :oops:
Jinak mléko a houba udělá aktimel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.11 19:07

To je sice fajn rada, ale kde můžu tu houbu sehnat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabriina.
4.3.11 19:21

Tibetskou houbu jsme měli doma (i tibi houbičky, ale ty mi nechutnaly) a udělala úžasnej kefírek, podle toho jak dlouho ji tam necháš.
Najdi si inzeráty, kolikrát houbu darují nebo vymění za krabici mléka :)
Určitě doporučuju. Najdi si jak se o ni starat (kdyžtak se můžeš zeptat)

• Citovat
  • Upravit
48576
4.3.11 19:25

za 10kč na mimibazaru.Já jí bohužel zahubila :lol: .Chtěla sem jí udělat výplach a blbá sem jí vylila do záchodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
4.3.11 19:49

já dělám actimel jednoduše jako jogurt

zbytek actimelu naliju do petky, doleju mlékem do rána dám na topení, ráno do ledničky a je hotovo
pro dochucení při pití dám kapku šťávy

někdo to už tady psal, zkusila jsem a je to výborné

stejně dělám i jogurt, jen musí být ten se živými kulturami a nechám to v misce na topení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.3.11 19:52
Mava píše:
já dělám actimel jednoduše jako jogurt

zbytek actimelu naliju do petky, doleju mlékem do rána dám na topení, ráno do ledničky a je hotovo

stejně dělám i jogurt, jen musí být ten se živými kulturami a nechám to v misce na topení

Tohle mne zaujalo…mam dotaz, jaky mliko je na to nejlepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
4.3.11 20:22

Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 20:53
certicexyz píše:
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní? :-)

Jj, to pamatuju. Ono se říká, že dobrá reklama udělá svý - prodej litr mlíka za stovku :mrgreen: jako je Actimel. Ale on tam má navíc ta probiotika. Na druhou stranu plno cukru.
A nevím, jestli Actimel má dostatečný množství živých bakterií - aby měli příznivý účinek na organismus, musí projít tlustým střevem v dostatečném množství, tzn. 1milion probatických bakterií v 1g výrobku.

Jestli je tohle možný vyrobit doma… :nevim: Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
4.3.11 21:01
Mava píše:
já dělám actimel jednoduše jako jogurt

stejně dělám i jogurt, jen musí být ten se živými kulturami a nechám to v misce na topení

Tak to musím zkusit. Zatím děláme jen jogurt. Nejlepší je z Bio mléka z Billy a z Bio jogurtu z Valmezu. Je to dobrůtka. Nemáme jogurtovač, děláme to v troubě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
4.3.11 21:57
lumáťa píše:
certicexyz píše:
Už dávno mě napadlo…Actimel mi chutná jako JOVO, které prodávali když jsem byla malá. Pamatujete si ho někdo? Akorát se liší obalem a cenou.....tenkrát to stálo asi do dvou korun a bylo to v kelímku od jogurtu. Není to zvláštní? :-)

Jj, to pamatuju. Ono se říká, že dobrá reklama udělá svý - prodej litr mlíka za stovku :mrgreen: jako je Actimel. Ale on tam má navíc ta probiotika. Na druhou stranu plno cukru.
A nevím, jestli Actimel má dostatečný množství živých bakterií - aby měli příznivý účinek na organismus, musí projít tlustým střevem v dostatečném množství, tzn. 1milion probatických bakterií v 1g výrobku.

Jestli je tohle možný vyrobit doma… :nevim: Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu :palec:

Lumaťo…a co je například ta mléčně kvašená zelenina? Jinak Actimel si občas dám, ale stojí hříšné peníze a právě, kdo ví, jestli obsahuje to co je pro naše tělo potřebné…to je jako s těmi ubrousky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 22:05
certicexyz píše:
lumáťa píše:
certicexyz píše:

Jestli je tohle možný vyrobit doma… :nevim: Ale vím, že Actimel skvěle nahradí „mléčně kvašená zelenina“. Stačí 2-3lžíce denně jako příloha k jídlu :palec:
Lumaťo…a co je například ta mléčně kvašená zelenina? Jinak Actimel si občas dám, ale stojí hříšné peníze a právě, kdo ví, jestli obsahuje to co je pro naše tělo potřebné…to je jako s těmi ubrousky…

No právě, bůh ví… :-D

Ta zelenina má tisíciletou tradici. Je to ideální způsob uchování zeleniny pro zimní období. Bakterie mléčného kvašení působí jako konzervant a zelenina si díky jim uchová řadu vitaminů a minerálů. Mléčné kvašení výborně podporuje imunitu, krev, čistí trávicí trakt a podporuje zdravou střevní mikroflóru a regeneruje jaterní tkáň :palec: :palec: :palec:
Je to zdravější než Actimel, rozhodně levnější a můžeš si to doma udělat sama !!!!!! :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
4.3.11 22:11

Myslíš kysané zelí? Vím, že má největší podíl vitamínu C a v zimě je neocenitelné.....ale chtělo by to pořádný zelák, udělat si domácí a při potřebě si prostě jen nabrat :-) Takhle musím zase ty pytlíčky…ale já si nestěžuju, lepší něco než nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 22:27
certicexyz píše:
Myslíš kysané zelí? Vím, že má největší podíl vitamínu C a v zimě je neocenitelné.....ale chtělo by to pořádný zelák, udělat si domácí a při potřebě si prostě jen nabrat :-) Takhle musím zase ty pytlíčky…ale já si nestěžuju, lepší něco než nic

No není to kysané zelí, ale je to na podobném základu ! Je to směs různé zeleniny, která se na to kvašení hodí. Je to moc dobrý, stačí 2lžíce denně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
5.3.11 08:54

holky mam znameho mlekarniky v bystrici,a rikal ze kdybych vedela z ceho se dela aktimel,tak se pos..prej nejvetsi sracky,a zbytky co uz nikdo nepuzije,takze do nejakeho lecebneho ucinku to ma prej daleko,od te doby nekupuju,a a kdyz se potrebuju vyprazdnit koupim kefir:)ale nevim,nevim… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii