Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
chci vás poprosit o pomoc. Hledám recept na buchtu kterou mi dělávala babička. Není nijak složitá, dole je těsto, které se vyválí do vyššího plechu, a na to těsto se naleje taková žlutá směs, tvarohu a pudinku (neuvařeného) je to tekutější hmota a při pečení krásně vytuhne, a mám takový pocit že na to ještě babička sypala mandarinky z plechovky ale tím si nejsem jistá
díky moc
Já dělám od mámy asi něco podobného, ne-li stejného, co myslíš - KOLÁČ PUDING.
Těsto: 25 dkg pol. mouky
15 dkg másla (3/4 hery)
10 dkg cukru krupice
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
Na vále vše zpracujeme v těsto na vymazaný plech pouze máslem. Namačkáme rukama těsto a po stranách uděláme rantlík 1,5 cm, abychom na to nalili náplň.
Náplň: 2 tvarohy
10 dkg cukru krupice
1 vanilkový puding
2 vejce
sklenka oleje
1/4 l mléka
Mohlo by to být ono ![]()
jé moc děkuju podle postupu to vypadá že to bude ono, dneska zkusím úpéct a uvidíme moc děkuju
Softvelvet - to je náhoda, koukám že si chceš přidat do skupiny otěhotnění v lednu:-) všechny jsme se přesunuly do téhle diskuze, klikni na tento odkaz,požádej o v stup a je to:-)
ada, tak to je supr, nemůžeš sem dát fotku jak to vypadá, jestli je to fakt ono
já se na něj vrhnu až večer
díky
Tak tady ![]()
Jen se mi slušně u pečení nafoukla ta náplň …bylo to jako balon - ale to asi udělal větrák v troubě
Tak jsem to propíchla a bylo to
Ale vypadalo to, že asi odletí ![]()
Není zač. Já tenhle koláč miluju a přítel taky (taky vždycky rychle zmizí
). Do skupiny jsem se teda přihlásila a moc dík za radu - pač já jsem tu přihlášená asi tři dny, takže se teprve snažím zorientovat .))
ada super moc díky, je to ono, já mám takovou radost, ale zkusím tam dát ještě ty mandarinky, moje máma mě utvrdila že je tam babička opravdu dávala:-)
Zuzka,
jojojo podle mne mandarinky a nebo meruňky by byly super
![]()
tak hlasim, ze jsem to udelala z bezlepkovy mouky a desne se ten spodek drobi. ale vrsek je teda delikatni, fakt ![]()
Tak já se hlásím taky,nedalo mi to a musela jsem to taky vyzkoušet ![]()
J e to výborný a já tam přidala teda ty meruňky páč kompotovaný mandarinky nemusím a je to výbornýý!!
ach moje dieta… ![]()
Taky jsem ho včera zkoušela a je super!
Myslíte, že by se tam mohl dát i jiný pudink než jen ten vanilkový? třeba malinový nebo banánový? ![]()
@softvelvet píše:
Já dělám od mámy asi něco podobného, ne-li stejného, co myslíš - KOLÁČ PUDING.Těsto: 25 dkg pol. mouky
15 dkg másla (3/4 hery)
10 dkg cukru krupice
1 vejce
1/2 prášku do pečivaNa vále vše zpracujeme v těsto na vymazaný plech pouze máslem. Namačkáme rukama těsto a po stranách uděláme rantlík 1,5 cm, abychom na to nalili náplň.
Náplň: 2 tvarohy
Mohlo by to být ono
10 dkg cukru krupice
1 vanilkový puding
2 vejce
sklenka oleje
1/4 l mléka
Supeeer