Jde udělat domácí Actimel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
5.3.11 09:09
No není to kysané zelí, ale je to na podobném základu ! Je to směs různé zeleniny, která se na to kvašení hodí. Je to moc dobrý, stačí 2lžíce denně :-D

tak hoď prosím recept…ať jsme zdraví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
5.3.11 09:09
marra píše:
holky mam znameho mlekarniky v bystrici,a rikal ze kdybych vedela z ceho se dela aktimel,tak se pos..prej nejvetsi sracky,a zbytky co uz nikdo nepuzije,takze do nejakeho lecebneho ucinku to ma prej daleko,od te doby nekupuju,a a kdyz se potrebuju vyprazdnit koupim kefir:)ale nevim,nevim… :mrgreen:

to je jako ze vším.....ale to by se člověk zbláznil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.3.11 18:52

omlouvám se, nebyla jsem na netu…

Nejraději používám plnotučné mléko.

Já actimel ani nepiju kvůli imunitě, ale chutná mi.

My celou zimu poctivě zobeme cibuli, čensek, kys. zelí a ještě jsme my ani děti nebyli nemocní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
3.3.20 09:50

Alternativa Actimelu

Nemáte náhodou zkušenost, jak doma vytvořit nápoj co nejpodobnější Actimelu? Moje děti mají docela rády všechna jogurtová i kefírová mléka, ale Actimel je pro ně TOP, pořád mě přemlouvají, ať ho koupím. Mně od toho ani tak neodrazuje ta cena (i když taky), jako ta ohromná spotřeba plastu a fakt, že ta jedna lahvička je pro ně jako plivnutí, takže by nejradši každý vypil několik najednou (a to už je těch plastů fakt na můj vkus moc - levnější podobná mlíčka mají v Kauflandu a ta jim taky moc chutnají, ale sice je to levnější, ale plastů ještě víc, protože to má ještě šroubovací víčka).
Actimel je hodně tekutý, tak jsem zkusila naředit jogurtové mléko normálním mlékem, i trochu přisladit, ale nic - nechutnalo.
Nemáte, prosím, někdo tip na nějakou alternativu, která je chuťově co nejpodobnější Actimelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Horse.Lady
3.3.20 10:28

@zrcadlo ahojky já jsem doma dělala acidofilní mléko (to z Albertu natures promise) a rozmixovala s banánem nebo jahody atd. Je to moc dobré, cukr navíc zbytečně nedávám :palec:

• Citovat
  • Upravit
16210
3.3.20 10:43

@Horse.Lady Dík za tip, vyzkouším. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.3.20 10:45

@zrcadlo Já dělala jako klasický domácí jogurt, ale z actimelové kultury (1 actimel na 1l mléka). A vtip spočíval v tom, že jsem do hotového přidala trochu ovocné šťávy, konkrétně pomerančového džusu. Božííí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
3.3.20 11:09
@1Julie píše:
@zrcadlo Já dělala jako klasický domácí jogurt, ale z actimelové kultury (1 actimel na 1l mléka). A vtip spočíval v tom, že jsem do hotového přidala trochu ovocné šťávy, konkrétně pomerančového džusu. Božííí ;)

Já právě doma jogurty nikdy nedělala, můžeš přiblížit, z jakého mléka a jak přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
3.3.20 12:12

@zrcadlo
Mléko buďto z Mlékomatu nebo čerstvé z obchodu. Ale mám vyzkoušeno, že to funguje i z krabicového.
Mléko ohřeji v hrnci na přibližně 40C a potom ho „naočkuji“ - rozmíchám do něho 1 actimel. Pak hrnec zabalím do deky nebo do peřiny, kde ho nechám asi 6 hodin. Po této době je actimel bez příchutě hotový. Přidám šťávu z pomeranče, případně i cukr - množství záleží na chuťové preferenci.
Když používám syrové mléko z automatu, tak ho předtím raději zahřeji na 80C a nechám zchladnout na těch 40C, dále už je postup stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí