Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ano, měla jsem ho u covidu také. Za mě super věc, konečně jsem se vyspala. Z celého balení jsem vzala jen asi čtyřikrát, zbytek jsem si nechala na „horší časy“. A jak se mi to hodilo při další viróze. Ale pozor, je to opravdu jen na ten noční suchý kašel. Vedlejší účinky žádné, jen to trošku oblbuje, ale to na noc nevadí.
@Anonymní píše:
@Buba mara já ho mám psaný 1-0-0
Tak to ber tak, jak je psáno od doktora. Já ho zase měla na noc. Měla jsem to přes den celkem dobrý, ale v noci, jak jsem si lehla, tak jsem myslela, že vykašlu plíce. Spála jsem skoro v sedě. No, nic moc.
Vyskrabla jsem ho z domacich zasob, kdyz jsem v noci kaslala tak, az jsem se davila. Zabral a ja se vyspala. Vedlejsi ucinky jsem nepozorovala.
Já ho měla na noc, uspává, uklidnuje, přes den moc nevím. Vyzkoušej.
Bere se jeden na noc, aby ses vyspala. Protože jak ulehneš, tak kašleš pořád. Přes den se ten kašel většinou dá zvládnout.
Ale jestli ho máš brát ráno, tak k tomu má doktor důvod, že ti ho předepsal takhle.
Manžel ho měl napsaný na noc s tím, že když by se nedal kašel vydržet přes den, může si dát i přes den, ale ať počítá s tím, že bude oblbnutý. Takže ho bral pouze na noc.
Codein - jedna z nejstarších drog. Taková old-school nebo chcete-li OG ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Codein - jedna z nejstarších drog. Taková old-school nebo chcete-li OG
Droga je všechno, když se toho bere moc.
@Zeoli píše:
Droga je všechno, když se toho bere moc.
No nevím - zatím jsem neslyšel o tom, že by si někdo vypěstoval závislost na rohlíku nebo se sjel karlovarskýma oplatkama. Zato těch co byli závislí na codeinu a nebo se ufetovali bylo dost.
@Prof. Farnsworth píše:
No nevím - zatím jsem neslyšel o tom, že by si někdo vypěstoval závislost na rohlíku nebo se sjel karlovarskýma oplatkama. Zato těch co byli závislí na codeinu a nebo se ufetovali bylo dost.
No to ho nesmíš požírat jako lentilky, že jo. Pravděpodobně se po jednom prášku na noc neufetuješ. Závislost si můžeš vypěstovat, sice ne na rohlíku nebo oplatkách, ale na sladkém klidně.
Me ho kdysi napsali na bolest a 10 dnu jsem si nedošla na velkou. Po vysazeni strasna bolest hlavy 2 dny, namahalo me se i divat, musela jsem privirat oci.
Manzel ho dostal jednou v nemocnici na silny kasel na noc, kašel přešel a vedl. ucinky zadne neměl.
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s codein léky na kašel?
Byl mi předepsala na kašel u covidu a zajímají mě vaše názory
Zabral? Nějaké nežádoucí účinky?