Zkušenosti Atarax

Anonymní
28.2.22 11:53

Zkušenosti Atarax

Ahoj, máte tu někdo zkušenost s Ataraxem? Jak Vám zabíral? Mně teď byl napsán atarax, fakt je, že na spánek mi zabírá teda skvěle - vždycky se unavím a hned usnu, po Neurolu jsem tak unavená nebyla. Ale dost se bojím, jak mi bude zabírat venku, mezi lidmi. :( Mám i sociální fobii, na kterou Neurol zabíral tak, že jsem po tom byla schopná jít ven.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
28.2.22 12:28
@Anonymní píše:
Ahoj, máte tu někdo zkušenost s Ataraxem? Jak Vám zabíral? Mně teď byl napsán atarax, fakt je, že na spánek mi zabírá teda skvěle - vždycky se unavím a hned usnu, po Neurolu jsem tak unavená nebyla. Ale dost se bojím, jak mi bude zabírat venku, mezi lidmi. :( Mám i sociální fobii, na kterou Neurol zabíral tak, že jsem po tom byla schopná jít ven.

Ahoj, asi tě nepotěším, ale mně Atarax nezabíral téměř vůbec. Brala jsem tedy rovnou 2 večer, ale k tomu stejně ještě Rivotril a jiné… jako sos prášek na úzkosti mi nepomohl vůbec. Pokud jsi delší dobu zvyklá na benzáče, tak je pak menší šance, že ti Atarax pomůže, ale vyzkoušet určitě můžeš, není návykový na rozdíl od benzáčů. Já brala i Buspiron (to je taky nebenzodiazepinové anxiolytikum, jako Atarax), ale taky mi vůbec nezabral, ale tak vše je individuální, třeba tobě pomůže, já jsem hodně rezistentní na léky. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
28.2.22 12:31

...

@Anonymní píše:
Ahoj, máte tu někdo zkušenost s Ataraxem? Jak Vám zabíral? Mně teď byl napsán atarax, fakt je, že na spánek mi zabírá teda skvěle - vždycky se unavím a hned usnu, po Neurolu jsem tak unavená nebyla. Ale dost se bojím, jak mi bude zabírat venku, mezi lidmi. :( Mám i sociální fobii, na kterou Neurol zabíral tak, že jsem po tom byla schopná jít ven.

Atarax jsem dostala kupodivu od alergoložky, bylo to někdy 2009, těsně po klíštěti a borelce se do měsíce začali dít divné věci, měla jsem škrábance po těle a svědilo to jak blázen, když jsem se trochu vystresovala, naskákali mi pupence jak kdyby mě někdo sešlehal kopřivou, tak jsem to měla použít vždy potom, a zabíralo to, ale to jsem nebrala nic jiného. myslím, že to je ale slabší než Neurol, ale záleží, pokud Ti zabírá, tak ok.

A jak jinak žiješ, se soc. fobií? Chápu, že jdeš ven, jenom po požití prášku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
28.2.22 12:50
@Anonymní píše:

A zkoušela jsi třeba i terapii? Na SF se doporučuje KBT, já byla na KBT oddělení s paní, která měla těžkou SF, šlo se u ní na to pomalu, nejdřív třeba jen přečetla kus článku z novin atd… nebo v Praze je organizace SFinga, která je svépomocná, tedy vedou ji lidé, kteří se SF úspěšně bojují… pořádali i pobyty, já s nimi párkrát byla, mám taky rysy sociální fobie, nebo spíše sociální úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
28.2.22 19:36

Na to, ze se Atarax pouziva u deti, myslela jsem, ze bude slabsi. I kdyz jsem si vzala jen pulku a nasledne jsem sla do kramu, tak jsem byla utahana jak kote, divne motani hlavy a sucho v puse. Takže jsem ho radeji nebrala. Mela jsem uzkosti a spatne se mi spalo, po pulce maleho neurolu jsem spala dovre a rano jsem byla takova klidnejsi. Ale jsou to leky na kratkodobe uziti no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.22 23:36
@Monik29 píše:
Atarax jsem dostala kupodivu od alergoložky, bylo to někdy 2009, těsně po klíštěti a borelce se do měsíce začali dít divné věci, měla jsem škrábance po těle a svědilo to jak blázen, když jsem se trochu vystresovala, naskákali mi pupence jak kdyby mě někdo sešlehal kopřivou, tak jsem to měla použít vždy potom, a zabíralo to, ale to jsem nebrala nic jiného. myslím, že to je ale slabší než Neurol, ale záleží, pokud Ti zabírá, tak ok.A jak jinak žiješ, se soc. fobií? Chápu, že jdeš ven, jenom po požití prášku?

Mám to hodně hozený na epizody.. někdy je to horší, někdy lepší. Ale můj život vypadá asi tak, že si ani nechci roztáhnout doma žaluzie, protože se bojím, že na mě někdo bude koukat. Nejvíc problém mi dělá, když jdu po ulici a za mnou jdou lidi.. to nezvládám. Bojím se, že mě někdo čapne zezadu a pobodá mě nebo něco udělá. To si většinou stoupnu k nějaký zdi a jsem schopná čekat klidně i hodinu, než všichni projdou.
Ale teda.. je pravda, že když si vezmu Neurol/nebo jiný benzodiazepamin, tak jsem taková.. víc,,schopnější”. Dokážu si zajít nakoupit atd. Vytvoří mi to takovou barikádu v myšlení, takže nepřemýšlím nad tím, jestli mě chce jeden zabít, druhý znásilnit nebo že prostě lidi čučí. Nevím, jak to úplně popsat.. Je to šílený a já vím, že to mám jenom ve svojí hlavě, že nikoho reálně moje přítomnost nezajímá a snažím se to tak brát.. ale pak otevřu vchodovky a nedokážu se hnout. Snažila jsem se to napsat, co nejvíc ve zkratce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.22 23:52
@Lollitka píše:
Ahoj, asi tě nepotěším, ale mně Atarax nezabíral téměř vůbec. Brala jsem tedy rovnou 2 večer, ale k tomu stejně ještě Rivotril a jiné… jako sos prášek na úzkosti mi nepomohl vůbec. Pokud jsi delší dobu zvyklá na benzáče, tak je pak menší šance, že ti Atarax pomůže, ale vyzkoušet určitě můžeš, není návykový na rozdíl od benzáčů. Já brala i Buspiron (to je taky nebenzodiazepinové anxiolytikum, jako Atarax), ale taky mi vůbec nezabral, ale tak vše je individuální, třeba tobě pomůže, já jsem hodně rezistentní na léky. Držím palce.

Já mám stejný problém! Měla jsem docela už dávno na spaní hypnotika, Stilnox, no neusnula jsem ani za prd. A to je to hypnotikum. No, po Neurolu jsem dřív taky spala, ale jak už to člověk bere delší dobu, tak ta ospalost po tom léku vymizí.
Jinak, jak jsi se ptala na ty terapie, tak jsem zkoušela dost věcí, co by mohly pomoct. Zkoušela jsem mimo terapie i kineziologii a hypnózu. Neříkám, že to bylo bez účinku, ale po nějaký době, jsem se vrátila zpátky na trať, kdy jsem nedokázala přejít vchodovky. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.22 23:58
@Desgreze píše:
Na to, ze se Atarax pouziva u deti, myslela jsem, ze bude slabsi. I kdyz jsem si vzala jen pulku a nasledne jsem sla do kramu, tak jsem byla utahana jak kote, divne motani hlavy a sucho v puse. Takže jsem ho radeji nebrala. Mela jsem uzkosti a spatne se mi spalo, po pulce maleho neurolu jsem spala dovre a rano jsem byla takova klidnejsi. Ale jsou to leky na kratkodobe uziti no.

No právě! Já sama ten Neurol moc brát nechci, i když otázkou je, jestli je to horší s ním nebo bez něj. :(
Já musím teda zaklepat, že Atarax mi dnes pomohl. Ale možná to byl Neurol, který jsem měla ráno.. nevím. Já právě doufám, že to bude mít nějaký účinky, i kdyby minimální.. nechci na Neurolu být celý život a spoléhat se jenom na prášek. Je pravda, že po tom Ataraxu jsem unavená jak prase, ale úzkost mi nevyvolal, to ti asi nesedl. :( To s tím točením hlavy, na tom něco bude, mně po něm vždycky bolí hlava. :roll: To jsou problémy. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9189
1.3.22 17:07
@Anonymní píše:
Já mám stejný problém! Měla jsem docela už dávno na spaní hypnotika, Stilnox, no neusnula jsem ani za prd. A to je to hypnotikum. No, po Neurolu jsem dřív taky spala, ale jak už to člověk bere delší dobu, tak ta ospalost po tom léku vymizí.
Jinak, jak jsi se ptala na ty terapie, tak jsem zkoušela dost věcí, co by mohly pomoct. Zkoušela jsem mimo terapie i kineziologii a hypnózu. Neříkám, že to bylo bez účinku, ale po nějaký době, jsem se vrátila zpátky na trať, kdy jsem nedokázala přejít vchodovky. :zed:

Ahoj, no já když mám nespavé období, tak taky nespím ani po Stilnoxu, takže tě chápu, ale už nespím ani po vysokých dávkách benzáčů. A kolikátkový máš Neurol? Hypnózu jsem taky zkoušela, ale ta mi vůbec nepomohla, přitom ji dělal zkušený klinický psycholog. A teď tedy na terapii nedocházíš? Držím palce, ať alespoň ten Atarax nějak pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.3.22 18:06
@Lollitka píše:
Ahoj, no já když mám nespavé období, tak taky nespím ani po Stilnoxu, takže tě chápu, ale už nespím ani po vysokých dávkách benzáčů. A kolikátkový máš Neurol? Hypnózu jsem taky zkoušela, ale ta mi vůbec nepomohla, přitom ji dělal zkušený klinický psycholog. A teď tedy na terapii nedocházíš? Držím palce, ať alespoň ten Atarax nějak pomůže.

Teď ne.. určitě do něčeho půjdu, ale bez toho Neurolu se skoro nehnu, i když to nerada přiznávám.. Mám 0,5mg předepsaný, ale doktorka ví, že si vezmu třeba tři, aby mi to pomohlo. To asi znáš.. původní dávka už není tolik účinná.
Ty chodíš tedy k psychiatrovi? Myslíš, že bys mi mohla dát doporučení? (Přídám neanonymně, abys kdyžtak mohla napsat.)
Děkuji Ti hrozně moc! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.3.22 18:12
@Gabriela2033 píše:
Teď ne.. určitě do něčeho půjdu, ale bez toho Neurolu se skoro nehnu, i když to nerada přiznávám.. Mám 0,5mg předepsaný, ale doktorka ví, že si vezmu třeba tři, aby mi to pomohlo. To asi znáš.. původní dávka už není tolik účinná.
Ty chodíš tedy k psychiatrovi? Myslíš, že bys mi mohla dát doporučení? (Přídám neanonymně, abys kdyžtak mohla napsat.)
Děkuji Ti hrozně moc! :srdce:

Ahojki, jj, to chápu. A ty nechodíš k psychiatrovi tedy zatím? Máš Neurol od praktika? No právě, mně Neurol dávali v nemocnici 4 mg denně a pak už nepomáhalo ani to. To je právě ta návykovost, mimo jiné. Teď benzáče neberu, protože mi všechny přestaly fungovat a nechci do sebe rvát mega dávky. Ale naštěstí moje sociální úzkost se celkem zlepšila, jako třeba se bojím nových lidí, jsem nerada někde, kde je hodně lidí, ale komunikovat nějak dokážu, i když nejsem moc pohotová a kolikrát mám prázdno v hlavě a nevím, jak zareagovat. A odkud jsi? Moje psychiatrička nebere nové pacienty, zrovna minule mi to říkala, má fakt hrozně narváno. Ale pokud jsi taky z Prahy, tak zkus googlit, nebo se orientačně mrknout na www.znamylekar.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.3.22 18:22
@Lollitka píše:
Ahojki, jj, to chápu. A ty nechodíš k psychiatrovi tedy zatím? Máš Neurol od praktika? No právě, mně Neurol dávali v nemocnici 4 mg denně a pak už nepomáhalo ani to. To je právě ta návykovost, mimo jiné. Teď benzáče neberu, protože mi všechny přestaly fungovat a nechci do sebe rvát mega dávky. Ale naštěstí moje sociální úzkost se celkem zlepšila, jako třeba se bojím nových lidí, jsem nerada někde, kde je hodně lidí, ale komunikovat nějak dokážu, i když nejsem moc pohotová a kolikrát mám prázdno v hlavě a nevím, jak zareagovat. A odkud jsi? Moje psychiatrička nebere nové pacienty, zrovna minule mi to říkala, má fakt hrozně narváno. Ale pokud jsi taky z Prahy, tak zkus googlit, nebo se orientačně mrknout na www.znamylekar.cz

Nene, docházím normálně, ale moje psychiatrička chce právě odcházet.. kvůli jejímu zdrav. stavu, takže budu muset pomalu hledat náhradu.
To tě úplně chápu.. je to na prd. Aspoň se ti to zlepšilo, držím palce! :palec: Snad se z toho dostaneš úplně. :srdce:
Znovu, děkuji Ti moc za pomoc! Mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.3.22 18:36
@Gabriela2033 píše:
Nene, docházím normálně, ale moje psychiatrička chce právě odcházet.. kvůli jejímu zdrav. stavu, takže budu muset pomalu hledat náhradu.
To tě úplně chápu.. je to na prd. Aspoň se ti to zlepšilo, držím palce! :palec: Snad se z toho dostaneš úplně. :srdce:
Znovu, děkuji Ti moc za pomoc! Mrknu na to.

Aha, tak to mě mrzí, že ti bude končit psychiatrička a je jinak dobrá? Moje je právě super a mám taky strach, že bude třeba končit. No jinak sociální fobie u mě není hlavní diagnóza, spíš to u mě vůbec není diagnóza, jen, že jsem prostě introvert a ve společnostech to neumím, i když někdy to mohlo být až jako sociální úzkost, ale právě mi pomohla docela ta SFinga, jak jsem ti psala, byla jsem s nimi párkrát na pobytu za Prahou a tam se hrály různé hry apod. na zlepšení sociálních dovedností a vedou to právě lidé, kteří sami SF prošli, takže tam je člověk přijímaný a nemusí se stydět. Tak moc držím palce v hledání psychiatra a ať je ti lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.3.22 18:45
@Gabriela2033 píše:
Znovu, děkuji Ti moc za pomoc! Mrknu na to.

Jo tady je kontakt na tu organizaci SFinga, která pomáhá lidem se SF: https://www.sfingaos.cz/cs/2827- jsou tam vypsána setkání, samozřejmě tam teď rovnou nemusíš, ale třeba, až ti bude lépe, tam ti lidé pro sebe navzájem mají pochopení a co jsem teď vyčetla, tak se schází každé pondělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.5.22 01:44

Ahoj

@Anonymní píše:
Jinak, jak jsi se ptala na ty terapie, tak jsem zkoušela dost věcí, co by mohly pomoct. Zkoušela jsem mimo terapie i kineziologii a hypnózu. Neříkám, že to bylo bez účinku, ale po nějaký době, jsem se vrátila zpátky na trať, kdy jsem nedokázala přejít vchodovky.

Ja po 8 letech braní frontinu prechazim zatím úspěšně na atarax prez den a na spaní za mě spolehlivé tritico, kdo se boji nesmí do lesa bývá mi taky zle ale bojujeme💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.