Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím, kdo máte osobní zkušenost s Lavekanem, za jak dlouho, příp. vůbec vam zabral na úzkosti? Děkuji.
@Pdoctor myslím,že Lavekan není na úzkosti vůbec určen. Je to zklidňující prostředek, napomáhá například lepšímu spánku. Protože je to potravinový doplněk určitě užívat dlouhodobě. Sama jsem ho užívala, za mě není vůbec špatný, ale příčinu neřeší. Záleží i do jaké míry jsou úzkosti rozjetý.
@Pdoctor píše:
Prosím, kdo máte osobní zkušenost s Lavekanem, za jak dlouho, příp. vůbec vam zabral na úzkosti? Děkuji.
Mám dvě zkušenosti.
Poprvé mi zabral téměř okamžitě.
Podruhé už pak nulový účinek, tak nevím.
Ale byla mi příjemná ta levandulová vůně.
Právě zkouším ještě třeba 2 týdny vydržet, koupila jsem si Lavekan a bylinky na duševní pohodu a pokud to nezabere, půjdu k lekari
Zatím ne, ale vzhledem k tomu, že za poslední měsíc se můj stav zhoršuje, asi budu muset.
Vždy jsem byla spíš úzkostný typ, ale poslední měsíc mi úplně „přeskočilo“.
@Pdoctor také jimi trpím už nějaký čas a minulý podzim se to zhoršilo tak neskutečně, že i má obvoďačka mi do ordinace rovnou zavolala rychlou. Prakticky mě to vyřadilo z běžného života. Všem podpůrným přípravkům většinou důvěřuju, ale sama jsem si zažila, že na tohle jsem příliš krátká a sama to prostě nezvládnu. At dostaneš jakékoliv léky, podpůrné, sos nebo ad vždy je to jen berle, která ti v danou chvíli pomůže, ale nejdůležitější je dobře vedená psychoterapie
@korinkovna Lavekan není potravinový doplněk, ale lék. @Pdoctor Má zkušenost s Lavekanem je pozitivní. Je třeba ho užívat delší dobu, já užívala 3-4 měsíce, účinek jsem cítila po cca 3 týdnech. Koupila jsem ho na doporučení praktické lékařky. Měla jsem složitější období práce, partner, stěhování, smrt v rodině a spousta stresu. Nemohla jsem spát, pořád nad něčím přemýšlela, byla jsem podrážděná, věčně špatná nálada a přidali se bolesti hlavy a zad a i zažívací potíže. Šla jsem za Dr., popsala jsem ji situaci a řekla mi, že to vše může být způsobeno úzkostí a psychikou. Dala mi dvě možnosti, buď antidepresiva nebo že teď začala doporučovat Lavekan. AD jsem nechtěla a koupila jsem tedy Lavekan. Ze začátku jsem byla trochu skeptická, ale musím říct, že jsem ráda, že jsem setrvala a postupně jsem se cítila klidnější a i spánek se zlepšil. Vždy ale záleží na situaci a psychickém stavu, na mírnější stavy je to za mě dobrý pomocník. ![]()
Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz roky používaný přírodní prostředek, funguje.
@knabengolle za tie prachy musí byt zo zlata. Nenormálne… 🤦♀️
@Pdoctor píše:
Ahoj, prosím, zkoušela jsi, jak zabral? Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím, zkoušela jsi, jak zabral? Děkuji
Nevim, jak zakladatelce, ale mne Lavekan asi zabral. Po delsim uzivani jsem si pripadal klidnejsi. Vnitrni tlak, neklid, spatna nalada apod. se trochu zmirnily. Ale asi jako ostatni volne prodejne pripravky bych se k ucinku moc neupinal. Pomoci muze, ale spise jen s mirnejsimi priznaky. A ucinek nebyl nejak dlouhodoby. Po vysazeni se stav po nejake dobe vratil do starych koleji, ale zase jsem resil jine problemy, takze mozna to bylo tim.
Upozornuju na (pro me) neprijemnou chut po levanduli, kterou jsem pak krkal ![]()
Jinak nyni jsem zacal uzivat Persen Forte, ale zatim ho neberu ani tyden, takze nemohu hodnotit, zda je ucinejsi nez Lavekan. S jinymi pripravky zkusenost nemam.