Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak už nadpis napovídá, zajímaly by mě vaše zkušenosti, případně názory. Chtěla bych se letos poprvé podívat na Comic con a řeším nejen vzhledem k ceně vstupenek, zda má smysl brát děti a od jakého věku je reálné, aby si to tam dítě užilo. Naše holky mají 8,5/6 a 3,5 roky. Váhám, jestli brát tu nejstarší a možná prostřední, nebo je nechat doma. Co vy na to?
To hodne zalezi, co tam mate v planu delat. Mate nejaky program, na ktery se tam tesite? Nebo to berete vylozene jako vylet pro deti?
Byli jsme loni, několik maminek s dětmi a bylo to super. Určitě jdi. Dětí i menších tam bylo dost. Bylo tam i dost workshopů a různých koutů pro děti. Za mě ANO.
@alynch Chci to jako výlet pro sebe, prostě se tam podívat, zažít to. Pokud by si to mohly užít se mnou, vezmu je, pokud to pro děti tohoto věku není, pošlu je z babičkou do zoo… Baví nás deskové hry, to by tam asi byl největší tahák pro naše holky.
Byli jsme s kamarádkou loni. Děti 10 a 7 let.
Zabavili se všichni. Byli tam workshopy- kreslení na tašku, výroba záložek a podobně.
Popřípadě jsme se střídali s hlídáním a každý si obešel to svoje.
Dceru to velmi bavilo. Vyfotila se s herci ze Stranger Things, fotila se s různými cosplay. Byli tam soutěže od Cinema city - vyhráli jsme vstup zdarma na jaký film chceme. Takže jsme měli zábavu i další víkend.
Letos chceme na Anime fest, ale třeba za rok se určitě na Comic con vrátíme!
Prvotně jsem také jela hlavně kvůli sobě, ale vychovala jsem si z ní super parťáka a baví ji stejný věci jako mě.
@amalka3455 pokud jste ochotni to smerovat hlavne pro ne, tak uplne v pohode. Prednasky na ne budou dlouhe, zvlast pokud ty herce nebo filmy neznaji. Ale deskovek a her pro deti je tam spousta, to se urcite nudit nebudou ![]()
Existuje i Comic con junior. Četla jsem před dvěma měsícema v Pevnosti. Má/měl tam být Connor Trineer 😁
Klidně jo. Na přednáškách se muzete střídat, a druhý rodič vždycky děti zabaví jinde. Na FF v Chotěboři byly i menší děti a užívaly si to.
@amalka3455 píše:
@alynch @Anna766 Odhadnete prosím nějakou spodní hranici, od jakého věku tam dítě vzít?
Viděla jsem tam i hodně malinké, ale od těch šesti nahoru to bude v pohodě. I tu tříletou bych tam vzala. A jestli můžeš, tak jim dej i nějaký kostým. Jsem se fotila jak blázen
![]()
Obnovuju téma😁Chtěla bych si vzít s sebou dvouletého syna. Bylo by to ještě brzy, nebo je tam zábava i pro takhle mrňavý děti?
A ještě jednou obnovuji, třeba někdo odepíše 😁 Teď na stránkách Comic Con čtu, že není povoleno sebou brát dětskou výživu a věci k péči o děti. Mám to chápat tak, že malýmu nebudu moct vzít ani do kapsy blbýho jupíka🤣 😱? Na FB stránky Comic Con jako vyloženě psát nechci, koukala jsem, že tam lidi občas reagujou zvláště 😁
@Paní Bubáková píše: Více
Koukala jsem na často kladené otázky a ano, přesně to tam píšou. Tak bych vycházela z toho že to tak je opravdu myšleno. Řekla bych že tam o mimina a batolata opravdu, ale opravdu nestojí ![]()
Akorát to asi uplně nebudou říkat naplno.
@Kryptozoo píše: Více
No…taky mám z toho trochu takovej pocit 😁 -vyloučit batolata takhle nastavenýma podmínkama.
Tak holt se nedá nic dělat, no🤣 asi to bez Comic Con přežiju😃
Teď už je sice pozdě, ale aspoň sem hodím postřeh pro příště - potkala jsem tu spoustu maminek s malými miminky, nikdo to úplně nehrotil. Měly s sebou plenky i svačinky, které musely pronést přes sekuriťáky úplně normálně. Comic Con je pohodová akce. Já jsem tu sice pracovně, takže jsem šla jiným vchodem, ale jako těhotné mi taky hodně vycházejí vstříc 🙂