Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, vybíráme synovi autosedačku po vajíčku, chceme protisměrnou, rozhodujeme se mezi Concord Reverso a Besafe izi kid i-size (x1). Dnes jsme se byli podívat na Reverso a paní prodavačka mě zaskočila tím, že se prý nedá nijak polohovat na spaní, má prý jen jednu polohu. Nějak se mi to nezdá…
nemáte s tím někdo zkušenost? Předem děkuji. Tery
No, já teda nevím, ale já osobně bych se v této kategorii a i teda v té cenové relaci podívala jinde. Mně se na ní celkem nelíbí, že je taková nekrytá a to dítě je víc venku než v sedačce. Jestli jsem dobře pochopila, tak celá ta lehací část je z polystyrenu a tomu bych teda jako nevěřila. Dál to, že má jenom tříbodový pás. Nějak se mi prostě nezdá
Co Cybex Sirona, nedívala ses?
@Tunrida ale má dobré výsledky v testech ADAC https://www.adac.de/…/detail.aspx?…(Isofix+%2b+i-Size)&ergo=True
@Tunrida ona má tříbodový pás protože je pouze protisměrná, stejně tak jako má tříbodový pás většina vajíček, ty jsou také v protisměru a proto mají tříbodový pás, tam je potřeba držet dítě za ramínka, až u posměrných je potřeba pětibodový pás, aby dítě bylo drženo i za nohy, aby nepodklouzlo
jinak to Besafe i Concord již plní normu I-Size, tedy novější a přísnější než třeba má ta Sirona, která je podle ECE R 44/04, a jsu Besafe i Concord bezpečnější.
@teryw pokud bych vybíral sedačku, tak bych mezi nimi ale vzal stejně tu Besafe, je větší, prostornější, dítěti vydrží déle
@steeve děkuji za reakci. U té Besafe mi trochu vadí ta váha, občas ji budu přendavat a sotva ji unesu
jinak je ale asi lepší… Nevíte ještě jak je to u Reversa s tím polohováním na spaní?
@Tunrida Reverso má zase kovový rám, ostatní mají plastové skořepiny, to bych jako problém neviděla. Větší dítě je v ní schované jako v jakékoliv jiné sedačce (vyzkoušeli jsme). Malé miminko ale na obrázcích vypadá opravdu spíš na sedačce než v ní (je v ní ještě ta vložka), to s vámi musím souhlasit, malé mimi bych do toho nedávala. Na Sironu jsem také koukala, není špatná, otáčení při nastupování je super, ale vadí mi že není proti sedadlu rozepřená tou deskou, deska je jen opřená a při zadním nárazu se sedačka nebezpečně překlápí na sedadlo. Vím že přošla testy, takže je to asi v normě, já z toho mám ale špatný pocit, proto vybírám z těchto 2 (ty jsou tou deskou rozepřené).
Vybíráme sedačky a rozmyslime se nad Concord reverso a Besafe izi combi x3.Jake jsou + a -?diky
Mame concord a jsem max spokojena, jako podle me sedacky za tyhle prasule jsou jina liga takze concord, romer atd za tyhle penize, snad musi byt spokojen kazdy, jen je hodne do prostoru, je to lepsi do velkyho auta, mam cadillac a to je takovy pidi auto, vevnitr se sedacka vejde, ale muj spolujezdec uz si sedacku nemuze dat uplne dozadu, pritel ma vetsi auto a tam se vejde bez omezeni spolujezdce. Coz je dobry pokud casto budete jezdit v 1aute vsichni.. Vsechno to uchyceni atd to je jen otazkou to pochopit a naucit se to. Besafe neznam. Concord mam teda i kocar a jidelni zidli, libi se mi jejich styl, neni to tak tuctovy:)
A je tam dost místa na nožky i pro tříleté dítě? a mohla by jste mi změřit zádovou opěrku jak je vysoká s tou opěrkou nahoře?
No, ted jsem doma bez sedacky, pritel je s autem pryc, kazdopadne zda se tam 3letak vejde nevim, mame tam zatim 8m dite a doufam ze ji bude, 0-18kg do 105cm, koukala jsem na videa na youtube a tam 3letaky meli, jinak sedacka ma takovou operku na nohy kam si je vetsi dite da.
Ale je jen protismerna a je v pololehu, za stejne penize si muzete koupit i romer 360 ktera je proti/po smeru a da se polohovat, to treba vyhovuje moji segre, ja si tuhle vybrala kvuli adac testum a ze ma cast kovove konstrukce.. Zalezi co vam bude vyhovovat.
Na tu Romer jsem se dívala, ale chci právě něco proti směru. My máme prcka 11m tak uvidíme jak dlouho nám vydrží. Da té tam dát i novorozence nebo to je opravdu jak většina od těch 6-7m?
@darina23 jak tady psali i ostatní, Concord Reverso je jen v protisměru, a je menší, a taková mělčí,
ve stejné velikosti je Römer Dualfix, a ta má možnost otočen i do po směru, takže když už se dítěti v protsměru nelíbí, nebo nemá dost místa na nohy tak se otočí, a nebo pak ty Bedsafe, ty dělají jak protisměrné- IZI Kid, tak i obosměrné IZI COMBI :http://autosedacky.mimishop.cz/…-isofix-2015 , a hlavně Besafe je z těch protisměrek největší ale nejde tolikdo lehu, takže ten Besafe ne od mimina, ale až od min. 6 měsíců
Tak koupili jsme Concord reverso a jsme maximálně spokojeni až na to, že nejde polohovat.Mame isofix dost nízko a velký sklon sedadla takže proto -.Jinak v jiném autě 1** a taky je až do 23 takže taky super.Dala jsem do ní triletacku a ještě má nějakých cca 5cm nad hlavou a málo místa na nožky ji nevadilo, byla ráda, že může do něčeho kopat. ![]()
Zdravím všechny, také vybíráme autosedačku a ma podminka je protismer. Mela jsem vybranou romer maxfix, ale stiznosti na toxicitu latek mě odradili. Dale jsem mela vyhlidlou maxi-cosi 360, ale finance uz je dost pres čáru a to nemluvím o besafe. Narazili jsem na concord reverso a cenove prijatelna (nasla jsem za 7200kc) ale cetla jsem diskuzi ze neni uplne kompatibilní se vsemi auty a pry k tomu knizecka s typy aut co v nich sedi. Mohu nekoho z vas poprosit, kdo tuto autosedacku ma, aby mi napal nebo vyfotil kompatibilitu aut. Dekuji ![]()
Jaké máte auto? Našla jsem to někde na netu ale teď fakt nevím kde.