Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
http://www.adac.de/…itze/tab.asp?…
Testy ADAC prorok 2007 (v Rakousku určitě testují sami, v Norsku jsem také narazila na jejich testování - takže opravdu těch testů s dělá víc, ale to je jedno).
V kategorii 9-18kg byla Concord Trimax hodnocená jako druhá nejlepší z autosedaček BEZ Isofixu - ty jsou o třídu jinde, to je jasný.. Dopadla lépe než HTS Izi BeSafe a další.
Takže opravdu tak špatná nebude
.
YUKA - já myslím, že přeci Romer a MC mají největší reklamu, jsou nejvíce vidět, nejčastěji se hodnotí, proto se i nejčastěji prodávají - a jsou kvalitní, to je samozřejmý.. Ale myslím, že při výběru i dost záleží na tom, jak ti která sedajda padne do auta nebo jak se v ní dítko cítí..
Vyskoušej Concord, Romer, MC a další a uvidíš
.
Ten výběr ti ale nezávidím, jsem ráda, že už to máme za sebou a s velkou autosedačkou už jsme taky rozhodnutí - Concord Lift Pro.
Zuzka
Jenom k těm testům jsou opravdu jedny testy Euro- NCap, které jsou podle stejné metodiky, stejných kritérií, jen je dělají rozdílné společnosti, např. německé ADAC, rakouské OAMTC, TCS, ANWB, RACE, a pod. avšechno to jsou autokluby jednotlivých evropských zemí, které stejně spadají pod ADAC.
A jeěte k letopšním testům, letos byly nasazeny nové figuríny, s daleko lepšími senzory pro simulování účinků nárazu, a bohužel třeba taková M-C Tobi, která loni měla 4 hvězdičky, tak letos jen 3.
A v té tabulce- Trimax, Besafe, Tobi, Recaro, Key1, všechny tyto neisofixové dostaly 3 hvězdičky, ale pokud si nepřečteme komentář, kde je i bodové hodnocení na desetuny, tak nelze určit, která z tříhvězdičkových je lepší a která horší, a bohužel u toho komentáře jim Concord Trimax vypadla.
A neříkám, že je Concord špatná, ale třeba za stejnou cenu se dá sehnat Roemer, který má všechny sedačky 4 hvězdičkové.
Ale je určitě důležité si sedačku vyzkoušet s dítětem i autem, která bude vyhovovat nejvíce.
Jéje úplně jsem zapoměl, že mám nad obchodem Billboard a ne něm vyfocenou dcerku v Trimaxu, tak proti ní už neřeknu ani slovo, vlastně nic špatného jsem snad neřekl. ![]()
Ne teď vážně, Trimax je dobrá, ale znám lepší. Howk
no maxi cosi už jsem zkoušela, tu nechci.Zatim vede trimax, ale romer jsem ještě nezkoušela.Tak zkusim ještě tu a rozhodnu se mezi nima.
Ahojky, stále bádám jakou sedačku zvolit pro dcerku, přičemž otázka výměny je už dost aktuální. Našla jsem ještě concord trimax , chci se poptat na aktuální zkušenosti a poznatky, těch co tuto autosedačku vlastní.
Děkuji
ahoj, trimax máme, syn v ní jezdil do 4let a měl ještě dost prostoru.teď už jezdí dcera.
Já našla jediné negativum - není až tolik polohovatelná.ale vyspal se v ní vždycky v pohodě
Ahoj.
Záleží jak staré dítě budeš do concordu dávat.
Syn do ní šel až ve 14 měsících a bylo to v pohodě,menší polohování nevadilo,krásně v ní spal a vydržela mu až do 4 let,je fakt prostorná.
Dcera mi už v 8 měsících ve vajíčku tak strašně řvala,že sme se rozhodli jí dát sedačku větší a v tý concord strašně plavala a hroutila se,právě kvůli menšímu polohování a kvůli tomu,jak je sedačka celkově větší,tak sme na přechodnou dobu půjčili MC a ta je pro malé děti perfektní,ted už je Terka v concordu a sme s ním moc spokojení.
Pate v osmi měsících myslim že ve větší sedačce by být neměla, v jakékoliv ![]()
Já vím, já vím,ale 9 kg už tenkrát měla a v tom vejcu prostě řičela-to sem byla zralá na to,abych to za jízdy někam poslala,tak jsme zvolili menší zlo. ![]()
A ta MC je fakt v lehu a aspon z ní viděla ven.
Díky, mám jí už objednanou zítra by měla dorazit, snad bude o.k.,
Moje prďolka bude mít za dva týdny rok, má 11kg a cca 75cm, zkoušeli jsme jí v obchodě a měla jí fajnou, takové MC tobi nebo r"omer by měla za rok malou, při jejích genetických dispozicích ![]()
Rada bych se zeptala, kdo mate concord trimax, jak je to s polohovanim? Zrovna jsme si ji dovezli a zkousime polohovat. Pokud ji dame do lehu, nejde nijak „zacvaknout“ a pri zatlaceni na predek sedacky se vraci zpatky do sedu. Je toto normalni nebo je na to nejaky figl, aby sedacka v tom lehu zustala? Diky ![]()
@Katy86 pokud ji napolohujete na leh, měla by tak zůstat, měla by tam zacvaknout, zkuste to ještě jednou, pořádně za ni zatáhnou, aby zajela až na doraz, ev. koukněte, zda pod sedačkou tam, kde se má zacvaknout něco nevázne- vede tam popruh na utahování pásů, tak jestli není někde zamotaný v mechanizmu…
@steeve Tak uz jde polohovat normalne, cast mechanismu polohovani byla mimo pozici. Poradne jsem ji pritlacila na sed, zacvaklo to tam a uz funguje normalne
Diky moc za reakci ![]()