Corasta - distributor plynu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7421
17.12.15 14:20

Corasta - distributor plynu

Ahoj,
máte někdo zkušenost (jakoukoliv) s firmou Corasta? Měl by to být prodejce elektřiny a plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3973
17.12.15 14:56

Ne, diky nemám a jsem ráda. Jsem stále u jednoho distributora a tyhle podomní otravy nesnáším a jsem na ně ostrá, většinou jim bouchnu dveřmi před nosem a je mi jedno co si myslí. Nikdo je nezval, pokud bych chtěla něco změnit, tak bych to udelala sama a ne, ze mi někdo chce vlézt do bytu. A bude mi vědět buliky na nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
17.12.15 16:12

Nemám, ale chtěla bych tě upozornit na to, že jakákoliv sleva, kterou ti kdookoliv nabízí nerovná se automaticky přesně o tolik méně při platbě faktury. Málokdo si uvědomuje, že platba za el. energii i plyn se skládá z platby za distribuci a platby za samotnou komoditu. Platba za distribuci je vždy stejná, protože si ji účtuje vždy vlastník příslušných rozvodů energie a teprve z platby za komoditu můžeš mít nějakou slevu. Ten poměr plateb za distribuci a za komoditu bývá takk 50:50, takže pokud ti někdo slibuje slevu 10%, tak ve výsledné faktuře to nebude více jak 5%. Jako další si zjisti, zda mají havarijní linku apod. Až ti přestane něco fungovat, tak abys měla vůbec kam zavolat. Základem je tedy non-stop zákaznická a poruchová linka. A pozor na smluvní pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
17.12.15 16:27
@Brontik píše:
Ahoj,
máte někdo zkušenost (jakoukoliv) s firmou Corasta? Měl by to být prodejce elektřiny a plynu.

Zkus si porovnat na tomto odkazu:
http://kalkulator.eru.cz/…niUdaje.aspx
Corasta není ničím levnějším, při porovnání můžeš mít úsporu cca 200 Kč ročně a to kdo ví jestli. Ten obchodník co ti přijde za dveře ti naslibuje samozřejmě kde co, jen aby měl podpis smlouvy. Za ten totiž dostane 1000 - 3000 Kč, tak co by pro to neudělal. Ale je to svobodná volba zákazníka, směle do toho.
Jinak je dobré jít ke svému současnému dodavateli a zeptat se ho, jestli mi může nabídnou něco výhodnějšího než využívám. Každý z nich má různé produktové řady, takže lze zákazníkovi nabídnout něco na míru dle spotřeby a využití komodity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
17.12.15 20:46

Holky, dík za info, předám ho dál.;-)
Jen doplním, nebyl to podomní prodejce, ale údajně vyšel jako nejlevnější v nějaké kalkukačce.

Příspěvek upraven 17.12.15 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
17.12.15 20:55
@Brontik píše:
Holky, dík za info, předám ho dál.;-)
Jen doplním, nebyl to podomní prodejce, ale údajně vyšel jako nejlevnější v nějaké kalkukačce.

Pozor na kalkulátory na různých webech. Každý ten kalkulátor někdo financuje. :D
Nezávislý kalkulátor je na právě na stránkách Energetického regulačního úřadu viz. odkaz výše.
No dobře, tak to nebyl podomní obchodník, ale nějaký známý který se tím živí a nebo známého známý…vše na jedno brdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
17.12.15 20:57

Brácha byl doplatit taťkovi fakturu za plyn a začal kout pikle (je horší jak ti podomní prodejci. :mrgreen: )
Mimochodem, jejich distributor nabízí asi 6% dolu při podepsání na 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
17.12.15 21:36

@Brontik
Záleží na tom. Osobně bych nevolila obchodníka dle ceny. Obchodníků je více než 50, samozřejmě ti nejlevnější zase neumožní zákazníkovi patřičný servis, kontaktní místa. nemají zaručené objemy komodit na burze. Pokud chce měnit, dívejte se po velkých a známých společnostech s jasnou historií, která mají kontaktní místa a tyto služby zdarma. Tam kde mají kontakt pouze telefonem nebo mailem bych byla velmi opatrná…
A jak jsem psala výše, navštívit toho svého stávajícího a zeptat se na nabídku jakou by mu udělali. je to lepší než měnit a obvykle je ta úspora také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11772
31.10.17 12:59

Zkusím oživit diskuzi - máte někdo aktuální zkušenosti s touto firmou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
1.11.17 16:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11772
2.11.17 19:46
@eumedon píše:
http://kalkulator.tzb-info.cz

Díky za odkaz. Mě spíš zajímají zkušenosti s fungováním této firmy - kvalita zákaznického servisu, případné problémy s dodávkami elektřiny nebo s čímkoliv jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.19 15:03

ERU kalkulator

Zdravím,
je potřeba ale si uvědomit, že na ERu kalkulačce nejsou ceníky všech produktů co dodavatele nabízí. Často tam nejsou ty levnější ceníky, které používají externí interní zástupci dodavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
6.2.19 18:55
@jaromirmanousek88 píše:
Zdravím,
je potřeba ale si uvědomit, že na ERu kalkulačce nejsou ceníky všech produktů co dodavatele nabízí. Často tam nejsou ty levnější ceníky, které používají externí interní zástupci dodavatele.

Jo, vlastně ano, to se musím smát. Pozor na to, protože ty nejlevnější ceníky, které vám nabídnou EXTERNÍ INTERNÍ zástupci je pravda, že tam nejsou. Ono totiž tito externí interní zástupci jsou brigádníci najmutí agenturou a energetická společnost za ně nebere žádnou zodpovědnost. Takže vám mohou nakukat a naslibovat vlastně co chtějí. Už se jim nikdy nedovoláte, už je nikdy neuvidíte a už vůbec si na ně nelze stěžovat za nějaké mylné informace.
Jsi snad jedním z nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat